Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2015-07-03, 12:36   #1
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

ATG vann mot rejkbackbolaget AS Totalisator


Förutsättningarna:

ATG har under alla år vidhållit att inga samarbetspartners ägnar sig åt REJKBACK, samt också att det varit förbjudet. Vilket inte hindrade SKARPLÖTH från att förbjuda det förbjudna 26e januari 2014 ( http://www.gamblersvardag.se/robotsp...rejkbackforbud )

När en mycket känd Svensk storspelare vann 28 miljoner på v75, så visade det sig att spelet var inlämnat genom AS Totalisator i Estland. Ett av alla de bolag jag sedan 2008 utpekat såsom rejkbackbolag. Liksom Paribet, Liksom alla övriga USA bolag, därutöver Belgiska PMU samt Österrike/Tyska German Tote. (OBS: spelaren gör inget olagligt, endast något högst tveksamt ur moralisk synpunkt !)

Nu har jag således även JURIDISKT RÄTT. Kanske dags för ATG att stänga ner övriga rejkbackbolag också? Endast förra veckan vann USA över 3miljoner på V75, som är toppen på isberget.
Min uppskattning är att rejkbackbolagen vinner över 1 miljard per år, 1 000 miljoner således på sin omsättning på ca 800 miljoner under 2014. Storvinsterna som är bevisbara utgör endast ca 10% av de totala vinsterna.


Gabrielsson som är ägare till AS Totalisator har således fullständigt uppenbart skott sig genom att ge rejkback till storspelare, trots att han genom detta undanhållit oerhörda summor från Svenskt Trav. Trots att han är storhästägare i Sverige och suttit med i Stockholms travsällskap såsom ordförande i valberedning. Girigheten känner inga gränser, det vet vi sedan länge. Men kanske bör nämda Gabrielsson bestraffas med besöksförbud på Svenska Banor av ST/SG ?
Kan det vara så att Gabrielsson anskaffade travbanan i Estland endast för att kunna starta upp ett utlandsbaserat spelbolag som kunde ge rejkback åt sitt eget spelsyndikat , samt storspelare i norden?.


Läs gärna mer om mina utredningar gällande rejkbackdrivet spel genom dessa trådar, kopiera raden och lägg upp i sökfältet så får ni fram många hundra krönikor inom detta område, som jag började skriva om 2008 på Expressen.
http://www.gamblersvardag.se/atgs-alla-misstag-2014
http://www.gamblersvardag.se/?s=rejkback
http://www.gamblersvardag.se/?s=utomnordiska+samarbet

ESTLAND TILLHÖR DE FÖRSTA UTLÄNDSKA SAMARBETSPARTNERS SOM FICK TILLSTÅND 2004, övriga var också rejkbackdrivna spelbolag såsom SydAfrika, Tasmanien, Australien samt USA. Ansvarig för dessa avtal som uppenbarligen var skrivna för att några insatta Svenska storspelare skulle kunna spela med rejkback var REMY NILSSON !
Samtliga dessa tidiga samarbetspartners har varit rejkbackdrivna . Således har Svensk Travsport förlorat 100tals miljoner i uteblivna intäkter, Staten har förlorat lika mycket i uteblivna skatter.

http://www.gamblersvardag.se/us-part...ill-atg-luppen
http://www.gamblersvardag.se/den-tas...argen-bet-hart
http://www.gamblersvardag.se/atgs-sa...erar-bevisen-2
http://www.gamblersvardag.se/atgs-sa...ar-sanningen-3
http://www.gamblersvardag.se/atgs-sa...ar-sanningen-4
http://www.gamblersvardag.se/atgs-sa...t-kopa-100-000
http://www.gamblersvardag.se/paul-sc...isar-rejkbacks


ATG hade i januari 2014 rätt att stoppa allt spel från det estländska spelbolaget AS Totalisaator.
Det beslutet meddelade i går skiljedomstolen vid Stockholms Handelskammare.
– En seger för rättvisan. Vi har bevisat att AS Totalisaator har rekryterat svenska storspelare som kunder – och att kundrabatter betalats ut. I båda fall klara avtalsbrott, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.
Den 11 januari 2014 stoppade ATG allt spel från AS Totalisaator till ATGs pooler. Beslutet föranleddes av ett vinnande system, inlämnat hos det estniska spelbolaget till V75-omgången på Axevalla den 28 december 2013, som gav 22,8 miljoner kronor.
– Misstankar fanns att det vinnande systemet var svenskt och därmed skulle det finnas skäl till avtalsbrott då AS Totalisaator inte får marknadsföra spel på ATGs spelprodukter utanför Estland, säger Hasse Skarplöth.
Medarbetare från ATGs säkerhetsavdelning genomförde i januari samma år en audit (revision) hos AS Totalisaator i Tallinn och fann där uppgifter som ytterligare stärkte misstankarna om avtalsbrott.
– I deras kundbas hittade vi svenskar som alla var storspelare. Dessa kunder hade fått rabatter på sina spel och låg bakom 80 procent av bolagets omsättning på ATGs spelprodukter. En omsättning som femdubblades under 2013. Under auditen uppgav AS Totalisaator att dessa rabatter gavs för att storspelarna annars inte skulle spela via AS Totalisaator, säger Hasse Skarplöth.
Det framkom även att AS Totalisaators omsättningsökning skedde samtidigt med AS Totalisaators lansering av spelverktyget JokerBet. JokerBet är en applikation för att ta emot filspel, där alla kunder hänvisades till att använda den svenska programvaran Jokersystemet för att skapa sina filer. Det var anledningen till att det i praktiken bara fanns svenska kunder som spelade filspel.
AS Totalisaator har trots alla rykten och misstankar om rabatter och annan förmånlig behandling av utländska storspelare samt andra marknadsföringsåtgärder mot sådana spelare, påstått att storspelarna valde att spela via AS Totalisaator enbart på grund av anknytning till estnisk travsport och inte av någon annan anledning.
AS Totalisaator meddelade i september i fjol att man beslutat att anmäla ATG till skiljedomstolen vid Stockholms Handelskammare. Under processen framhöll AS Totalisaator att man inte ansåg sig behöva följa ATGs vadhållningsbestämmelser som gäller för alla internationella partners som spelar in i ATGs pooler och vilka förbjuder alla former av rabatter och förmånlig behandling av kunder.
I början av juni hölls förhandlingarna i skiljedomstolen och i torsdags kom alltså skiljenämndens beslut.
”ATG has been entitled to suspend its services under the Agreement from 11 January 2014 to the day of the award”, skriver skiljenämnden i beslutet.
Skiljenämnden finner också att ATG skulle ha gett AS Totalisaator intrycket att ATG inte skulle fortsätta samarbetet om det inte träffades ett nytt avtal.
– Tvisten har handlat om tre stora viktiga sakfrågor:
Har AS Totalisaator marknadsfört sig mot svenska storspelare?
Har AS Totalisaator använt sig av kundrabatter?
Måste AS Totalisaator följa ATGs vadhållningsbestämmelser?
Skiljenämnden har svarat med ett rungande ”JA!” på alla tre frågorna. Att skiljenämnden därefter finner att vi skulle begått ett avtalsbrott i ett senare skede av processen genom att ge AS Totalisaator intrycket av att vi inte skulle fortsätta samarbetet om det inte träffades ett nytt avtal håller jag inte med om, säger Hasse Skarplöth.
Vad som blir nästa steg i ärendet vill inte Hasse Skarplöth spekulera om i nuläget.
– Jag kan bara konstatera att AS Totalisaator inte anser att de behöver följa våra vadhållningsbestämmelser, en inställning som försvårar om vi ska ha en gemensam framtid, säger Hasse Skarplöth och avslutar:
– Jag vill poängtera att vi inte är på jakt efter de svenska spelare som spelat hos AS Totalisaator. Det är AS Totalisaator som vi anser har gjort fel genom att värva och marknadsföra sig mot dessa svenska spelare. Med detta sagt så vädjar jag åter igen till de svenska spelare som eventuellt har fått erbjudande om rabatter från utländska partners till ATG att höra av sig till oss. Får vi konkreta bevis så tvekar jag inte att ge mig in i en ny domstolsförhandling. Lika villkor ska gälla för alla våra kunder.
För mer information, kontakta:
Hasse Skarplöth, vd ATG
Mobil: 070-527 21 52
E-post: [email protected]

Fakta: ”Estlands-affären”- detta har hänt
Här följer en summering i tvisten mellan ATG och AS Totalisaator.
1 november 2006. Avtal skrivs mellan AB Trav och Galopp (ATG) och AS Totalisaator, Estland där AS Totalisaators kunder ges möjlighet att spela in till ATGs pooler. Avtalet tydliggör bland annat att AS Totalisaator måste följa de svenska vadhållningsbestämmelserna/svenska regler och att bolaget inte får marknadsföra sig utanför Estland. Avtalet innehåller inget uttryckligt förbud mot kundrabatter, så kallade rakebacks, i sig.
2012. Avtalet förlängs till 31 december 2015.
December 2012. Det kommer till ATGs kännedom att AS Totalisaator marknadsför sig mot finska kunder för att få dessa att spela in till ATGs pooler. ATG meddelar AS Totalisaator att detta inte är tillåtet och att samtliga utländska kunder måste plockas bort från kunddatabasen.
Maj 2013. I samband med ett möte mellan representanter för bolagen så påtalar ATG att kundrabatter inte är tillåtna.
28 december 2013. Ett system inlämnat hos AS Totalisaator vinner totalt 22,8 miljoner kronor på V75. ATG inleder en undersökning och kan konstatera att det vinnande systemet inte har brutit mot gällande regler för robotspel och systembegränsningar, varvid vinsten betalades ut.
Nyårshelgen 2013/2014. ATG blir kontaktade av uppgiftslämnare som hävdar att det är svenskar som stått för det vinnande systemet från AS Totalisaator samt att dessa kunder erhåller kundrabatter från det estniska bolaget.
8 januari 2014. ATG underrättar AS Totalisaator om att ATG anser att AS Totalisaator har begått avtalsbrott genom att marknadsföra sig mot utländska spelare.
9 januari 2014. I ett mejl till ATG bekräftar AS Totalisaator att de har svenska kunder/ storspelare som via spelverktyget JokerBet, som lanserades 2013, spelar in till de svenska poolerna. AS Totalisaator förnekar att bolaget vidtagit några åtgärder för att marknadsföra sig mot svenska spelare och förklarar de svenska kundernas användning av JokerBet med att de svenska kunderna ska lära estniska kunder att använda JokerBet. AS Totalisaator förnekar också förekomsten av någon form av kundrabatter.
10 januari 2014. ATG meddelar att bolaget från och med den 11 januari stoppar allt spel från AS Totalisaator och inleder en undersökning om eventuellt avtalsbrott.
20 januari 2014. Medarbetare från ATGs säkerhetsavdelning genomför en så kallad audit (revision) hos AS Totalisaator i Tallinn. Vid revisionen konstateras dels att kunder erhållit tolv procent i rabatt på sina spel, dels att ytterligare kunder – samtliga svenska storspelare – har fått rabatter, i förtäckt form, som utbetalats till spelarnas konton. Medarbetare till AS Totalisaator, förklarar under revisionen att de utländska spelarna är så kallade ”Hajar” (storkunder, ATGs anmärkning) som måste få rabatter för att de annars inte spelar hos AS Totalisaator utan via någon annan”.
27 januari 2014. Förbud mot kundrabatter införs i ATGs vadhållningsbestämmelser som träder i kraft per den 27 januari. AS Totalisaator underrättas några dagar senare om att rabatter i alla dess former är förbjudna.
Våren 2014. ATG meddelar AS Totalisaator att man under auditen funnit bevis på att bolaget har brutit mot avtalet genom att ha svenska kunder och ha marknadsfört sig mot dessa kunder utanför Estlands gränser. AS Totalisaator har också gett rabatter vilket utgör en otillåten uppmuntran och inte är tillåtet enligt ATGs vadhållningsbestämmelser oavsett om dessa riktas mot utländska eller estniska spelare. ATG kräver att AS Totalisaator upphör med kundrabatter och att de svenska kunderna tas bort från kunddatabasen för att samarbetet ska kunna återupptas. Förhandlingar om ett nytt avtal mellan parterna inleds. Avtalet ska undanröja möjligheterna att ge rabatter samt att uppmuntra spel från utländska spelare. AS Totalisaator ställer sig inledningsvis positivt till att återuppta samarbetet men i slutet av perioden, när villkoren för att återuppta samarbetet klargjorts lämnar AS Totalisaator plötsligt förhandlingarna utan att lämna någon förklaring. Senare i juni meddelar AS Totalisaator i ett mejl till ATG att man planerar att anmäla ATG till Stockholms Handelskammares skiljedomstol.
18 september 2014. I ett pressmeddelande meddelar AS Totalisaator att bolaget anmäler ATG till Stockholms Handelskammares skiljedomstol.
Juni 2015. Förhandlingar hålls i Stockholms Handelskammares skiljedomstol. ATG gör i förhandlingarna gällande att AS Totalisaator har brutit mot avtalet genom att marknadsföra sig mot svenska och utländska kunder och att man även erbjudit kundrabatter och annan förmånlig behandling i strid med vadhållningsbestämmelserna. AS Totalisaator hävdar att bolaget inte behöver följa de svenska vadhållningsbestämmelserna då bestämmelserna inte skulle vara svenska regler och inte skulle ha upprättats och utfärdats av en statlig myndighet.
2 juli 2015. Skiljenämnden meddelar sin dom och ger ATG rätt i beslutet den 14 januari 2014 då allt spel stoppades från AS Totalisaator.
AB Trav och Galopp – ATG – ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATGs överskott, ca 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten. (Källa : http://www.mynewsdesk.com/se/atg/pre...lbolag-1188403 )
e7b09662-1d8b-4556-b1fb-29f3fe6c90cd


Läs gärna fler av mina krönikor:
http://www.gamblersvardag.se/atg-ar-...-sista-10-aren
http://www.gamblersvardag.se/atgs-fo...e-an-greklands
http://www.gamblersvardag.se/atgs-al...stag-2012-2013
http://www.gamblersvardag.se/atg-sam...ers-ar-listade
http://www.gamblersvardag.se/atgs-sa...t-kopa-100-000
http://www.gamblersvardag.se/us-part...ill-atg-luppen
http://www.gamblersvardag.se/us-part...ll-atg-luppen3
http://www.gamblersvardag.se/den-tas...argen-bet-hart
http://www.gamblersvardag.se/atgs-sa...erar-bevisen-2
http://www.gamblersvardag.se/utlands...ttar-sanningen
http://www.gamblersvardag.se/atgs-sa...ar-sanningen-3
http://www.gamblersvardag.se/atgs-sa...ar-sanningen-4
http://www.gamblersvardag.se/utlands...ner-sedan-2004
http://www.gamblersvardag.se/asnan-mellan-hotapparna
http://www.gamblersvardag.se/ar-atg-...r-korrupt-spel
http://www.gamblersvardag.se/atg-ger...on-ny-innebord
http://www.gamblersvardag.se/robotsp...rejkbackforbud
http://www.gamblersvardag.se/svenskt...t-gar-i-fallan
http://www.gamblersvardag.se/atg-har...rna-i-manga-ar
http://www.gamblersvardag.se/atg-och...e-eller-chimar
http://www.gamblersvardag.se/atg-tja...an-utlandsaffe
http://www.gamblersvardag.se/atg-och...ten-analyseras
http://www.gamblersvardag.se/atg-kos...r-344-miljoner
http://www.gamblersvardag.se/atgs-oc...ara-for-harvan
http://www.gamblersvardag.se/283milj...-att-gora-ratt
http://www.gamblersvardag.se/skarplo...-sten-pa-borda
http://www.gamblersvardag.se/skarplo...vaxer-allt-mer
http://www.gamblersvardag.se/travjou...klosa-hallning
http://www.gamblersvardag.se/atgs-kv...ardrom-insatta
Det finns några hundra krönikor till förövrigt inom ämnet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mikaels (+10), almen (+50), Hilding (+100), SO (+10), enstahill (+10), hammering (+10), Filmtokig (+50), Drivarn (+10), DIF (+10)

Senast redigerad av hatten1 den 2015-07-03 klockan 15:56.
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-03, 15:28   #2
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 57
Sharp$: 1083
Standard

Än en gång har en av "de stora frälsarna" blivit avslöjad. Vi har sett det många gånger tidigare. Bluffmakare som höjts till skyarna som till exempel Refat El-Sayed, Percy Barnevik och Skandia-maffian.

Nu är det alltså Remy Nilson - "hästsportens store frälsare" som börjar bli avklädd och faller platt. Det är inte en dag för tidigt.

Tänk att kunna blåsa upp/dopa en omsättning med bara "luft" som inte ger hästägarna och staten någonting och bara ger ATG 4,25 % när ATG behöver 6 % för sina kostnader. Det menar åtminstone jag är en avsiktlig och rejäl blåsning iscensatt med medverkan av ATG's tidigare VD.

Många lär sig aldrig men förhoppningsvis kan nu även den hittills neddövade och med helstängda huvudlag försedda majoriteten av de organiserade hästägarna börja inse fakta så att dess organisation kan agera.

Om nu bara Skarplöth också kan få den support han efterfrågar så att han kan göra sig av med alla rakeback-bolag och återstående "rutten frukt" inom ATG's egna led så har han kommit en bra bit på väg i återupprättandet av ATG's goodwill.



Almen
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Hilding (+50), Migge (+1), putte64 (+100), Filmtokig (+50), Heuer (+5), DIF (+5)
almen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-03, 20:37   #3
 
Grants avatar
 
Reg.datum: okt 2012
Ort: Slättelynga
Inlägg: 2 442
Sharp$: 6099
Thumbs up

Citat:
Ursprungligen postat av hatten1 Visa inlägg
ATG - Lika villkor ska gälla för alla våra kunder.
Det kanske går så långt att ett system inlämnat i Norge rättas på samma
sätt som ett system inlämnat i Sverige?

Mvh Ulf-E
Grant är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-03, 22:09   #4
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2391
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Grant Visa inlägg
Det kanske går så långt att ett system inlämnat i Norge rättas på samma
sätt som ett system inlämnat i Sverige?

Mvh Ulf-E
Det är inte helt omöjligt att det slutar med det omvända. Att turordningen upphör att vara grunden för reservinträde.

Det har varit uppe för diskussion tidigare vet jag.

Att spelförutsättningarna synkas fullständigt är inte för mycket begärt.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-04, 09:29   #5
 
Grants avatar
 
Reg.datum: okt 2012
Ort: Slättelynga
Inlägg: 2 442
Sharp$: 6099
Cool

V75 på Momarken


Extra spännande vid spel på svensk V75 på norsk bana.
Svårt att förstå hur deras hjärncell arbetar.

Mvh Ulf-E
Grant är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-04, 10:26   #6
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av almen Visa inlägg
Tänk att kunna blåsa upp/dopa en omsättning med bara "luft" som inte ger hästägarna och staten någonting och bara ger ATG 4,25 % när ATG behöver 6 % för sina kostnader. Det menar åtminstone jag är en avsiktlig och rejäl blåsning iscensatt med medverkan av ATG's tidigare VD.
Det Remys internationella manövrar ledde till var att spel som ATG hade 35% spelavdrag minus skatt = 22,75% på, ersattes med spel där deras andel var 4,25%. Det är grunden till den krisstämning som idag råder inom hästsporten.

Hur man kan göra något sådant är en gåta. ATG har ju själva sett hur intresserade svenska spelare är av australiskt trav, finskt landsortstrav, brittisk och sydafrikansk galopp eller norskt trav från Nordkap. Det finns inget intresse.

Långt mer än 95% av det spel som kommer från utomnordiska länder är helt rakebackdrivet. Man spelar för att man får fördelar gentemot spelarkollektivet. Det amerikanska intresset för svenskt lunchtrav är löjligt. Klockan är 06:20 på morgonen i New York när första starten går, den är 03:20 i San Francisco. Att det skulle vara några horder av amerikaner som spelar till svenskt trav då på gränsen till kriminellt naivt att tro.

Om man nu vill fånga upp utländska spelare som har ett intresse av svensk travsport så vore den bästa lösningen att ST aktiverade sitt dotterbolag TG Betting AB (med adress hemma hos Dag Johansson, tidigare bl.a. inom Hästsportens Nationella stiftelse, ATG Hästklinikerna och Svensk Galopp, numera anställd av ATG) med en spellicens på Malta som kan fånga upp dessa spelare i egen regi.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-04, 10:38   #7
 
Reg.datum: jun 2014
Inlägg: 50
Sharp$: 2230
Standard

Tack Hatten


Mycket bra information , bra att du upplyser oss om de här får så här får det inte vara . Hoppas att det det blir en förändring.......TACK HATTEN
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1), jomtien (+10), Drivarn (+1)
zarre är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-07, 05:53   #8
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 222
Sharp$: 1510
Standard

Finns det någon här som kan beskriva villkoren i de "nya" avtalen med utländska "partners" (det skarpen kallar nettomodellen)?

Intressant reda i och diskutera svagheter/styrkor i dessa nya spelregler som aktuell ledning kan anses ha fullt ansvar för.

Grunden i allt spel är ju att hitta sätt som ökar ditt resultat så spelare kommer söka efter sätt som kan minska spelavdraget eller ge andra fördelar. Kan de nya avtalen förhindra orättvisa fördelar?
Solo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-07, 06:29   #9
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Solo Visa inlägg
Finns det någon här som kan beskriva villkoren i de "nya" avtalen med utländska "partners" (det skarpen kallar nettomodellen)?

Intressant reda i och diskutera svagheter/styrkor i dessa nya spelregler som aktuell ledning kan anses ha fullt ansvar för.

Grunden i allt spel är ju att hitta sätt som ökar ditt resultat så spelare kommer söka efter sätt som kan minska spelavdraget eller ge andra fördelar. Kan de nya avtalen förhindra orättvisa fördelar?
Om jag fattat det hela rätt så har man en modell där den internationella partnern är garanterad en "grundprovision" som i princip bara skall täcka rätt så grundläggande kostnader för drift och marknadsföring. Sedan tillkommer det en "bonus" som beräknas på hur dåliga spelarna är hos den internationelle partnern. Ju sämre spelare, desto mer betalt. Går spelarkollektivet hos partnern plus blir det inte mer än grundprovisionen.

Tyvärr har jag inga trovärdiga uppgifter om vilken nivå det handlar om, men ATG:s årsredovisning lär väl i sinom tid visa om nettot från internationellt spel ökar. 2014 hände det ingenting, trots att denna modellen började implementeras då. Fortfarande finns det ju många avtal kvar, men samtliga skall enligt uppgift löpa ut under 2015, så förhoppningsvis får vi se resultat på allvar under 2016.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-07, 06:31   #10
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

I dagens Travronden kan man läsa om att det ATG kallar för en stor seger nog inte var någon stor seger, utan att det mycket väl kan bli så att ATG blir stämda på skadestånd till det estniska bolaget med denna skiljedom som grund.

__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.

Senast redigerad av Viroid den 2015-07-07 klockan 06:40.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-07, 08:10   #11
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 222
Sharp$: 1510
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Om jag fattat det hela rätt så har man en modell där den internationella partnern är garanterad en "grundprovision" som i princip bara skall täcka rätt så grundläggande kostnader för drift och marknadsföring. Sedan tillkommer det en "bonus" som beräknas på hur dåliga spelarna är hos den internationelle partnern. Ju sämre spelare, desto mer betalt. Går spelarkollektivet hos partnern plus blir det inte mer än grundprovisionen.

Tyvärr har jag inga trovärdiga uppgifter om vilken nivå det handlar om, men ATG:s årsredovisning lär väl i sinom tid visa om nettot från internationellt spel ökar. 2014 hände det ingenting, trots att denna modellen började implementeras då. Fortfarande finns det ju många avtal kvar, men samtliga skall enligt uppgift löpa ut under 2015, så förhoppningsvis får vi se resultat på allvar under 2016.
Oj, så incitamenten ska leda till att skaffa fram dåliga spelare? Hur ska dessa avtal generera intäkter till ATG... Jag har svårt att se varför dåliga spelare från andra länder skulle välja att ge bort pengar på svenskt trav när det finns roligare sätt. De spelare som nu spelar via utomnordiska partners är väl sannolikt få och med stark koppling till svenskt trav. Måste vara ett sätt att bli av med avtalen då..
Solo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-07, 09:05   #12
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Solo Visa inlägg
Oj, så incitamenten ska leda till att skaffa fram dåliga spelare? Hur ska dessa avtal generera intäkter till ATG... Jag har svårt att se varför dåliga spelare från andra länder skulle välja att ge bort pengar på svenskt trav när det finns roligare sätt. De spelare som nu spelar via utomnordiska partners är väl sannolikt få och med stark koppling till svenskt trav. Måste vara ett sätt att bli av med avtalen då..
Alla spelbolag lever på de dåliga spelarna. Utan dåliga spelares pengar att spela om så finns det heller inga skickligare spelare där då det inte går att vinna i längden om man inte är lika skickliga.

Modellen är vanlig inom allt internationellt spel. Det finns inget värde i att rekrytera professionella spelare som gör allt rätt. "Fyll-micke" däremot, som efter några öl för mycket spelar två tusen vinnare på på en 43-oddsare som körs av någon som heter nästan likadant som en jobbarkompis, han är värd mycket.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-07, 09:40   #13
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 222
Sharp$: 1510
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Alla spelbolag lever på de dåliga spelarna. Utan dåliga spelares pengar att spela om så finns det heller inga skickligare spelare där då det inte går att vinna i längden om man inte är lika skickliga.

Modellen är vanlig inom allt internationellt spel. Det finns inget värde i att rekrytera professionella spelare som gör allt rätt. "Fyll-micke" däremot, som efter några öl för mycket spelar två tusen vinnare på på en 43-oddsare som körs av någon som heter nästan likadant som en jobbarkompis, han är värd mycket.
Tror bara inte det är så lätt att ragga dåliga spelare utan koppling till svenskt trav för utländska partners till ATG. Lättare för ett Paribet att skaffa sig duktiga spelare genom konkurrera genom bättre förutsättningar (inte nödvändigtvis rakeback) som bättre stödsystem, mm än svenska spelare har. Jag menar bara att omsättningen hos dessa utländska partners borde vara svår att få upp till nivåer som ger ATG några ekonomiska plus att tala om.
Solo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-07, 09:54   #14
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Solo Visa inlägg
Tror bara inte det är så lätt att ragga dåliga spelare utan koppling till svenskt trav för utländska partners till ATG. Lättare för ett Paribet att skaffa sig duktiga spelare genom konkurrera genom bättre förutsättningar (inte nödvändigtvis rakeback) som bättre stödsystem, mm än svenska spelare har. Jag menar bara att omsättningen hos dessa utländska partners borde vara svår att få upp till nivåer som ger ATG några ekonomiska plus att tala om.
Ja, så är det naturligtvis. Det är väl lika troligt att de hittar spelare som ens är intresserade av svenskt trav som att man i Sverige skulle kunna hitta spelare till finsk boboll eller pakistansk cricket. Avtalen är helt klart skrivna med andemeningen att de gärna får försvinna.

Att många ändå behållit avtalen beror på att man vill se vilka möjligheter som ges framöver på en reformerad svensk spelmarknad. Det är troligen ingen nackdel för den som vill ha en svensk spellicens att ha varit internationell partner med ATG. Det kan även bli tal om att sälja spel tillbaka till ATG om de får mer fria tyglar. Därför behåller man gärna sina svenska kontakter.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-07, 16:31   #15
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2391
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Solo Visa inlägg
Tror bara inte det är så lätt att ragga dåliga spelare utan koppling till svenskt trav för utländska partners till ATG. Lättare för ett Paribet att skaffa sig duktiga spelare genom konkurrera genom bättre förutsättningar (inte nödvändigtvis rakeback) som bättre stödsystem, mm än svenska spelare har. Jag menar bara att omsättningen hos dessa utländska partners borde vara svår att få upp till nivåer som ger ATG några ekonomiska plus att tala om.
Exakt så.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td