Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Newport County – Northampton

Då har det blivit dags att skriva årets första rek, och jag tycker mig ha hittat ett riktigt bjudodds i morgondagens League Two i England. Det gäller matchen Newport County som på hemmaplan tar emot bottenlaget Northampton.

Newport fick sin match i onsdags inställd (som så många andra den dagen) och har således fått vila några dagar extra. Det är dock ingen fördel i den här matchen då även Northamptons match i onsdags ställdes in pga regn.

Hemmalaget hade inför sin senaste match sju raka matcher i ligan utan förlust. Senast fick man dock sträcka vapen på bortaplan mot ligatvåan Burton. Det satt dock hårt åt och man höll emot till 79:e minuten då Burton fick in en boll.

På hemmaplan är man riktigt starka. Inför denna match har man fem raka hemmasegrar, och på nio hemmamatcher har man raden 7-1-1 och målskillnaden 21-9.

På skadefronten ser det ljust ut, förutom att målvakten Pidgeley bröt tummen i förra matchen. Det är dock inte värre än att han kan spela imorgon, men kanske delvis beroende på att andramålvakten också är skadad. Men jag tvivlar på att man ställer upp med en målvakt som inte fungerar som han ska så det oroar mig inte.

Newport ligger för närvarande på åttondeplats vilket är precis utanför kvalplats för avancemang, men det är endast fyra poäng upp till tredjeplatsen vilket ger direktuppflyttning så matchen får anses som viktig för Newport.

Hos bortalaget ser läget inte lika ljust ut. Man parkerar på sista plats i tabellen med fyra poäng upp till säker mark. Dessutom är det rena sjukstugan i laget (mer om det nedan). Som grädde på moset är man just nu managerlösa sedan man sparkat tränaren och assisterande manager King har just nu befälet.

Formen hos Northampton är såklart inte bra med tanke på tabelläget. Man har en seger på de senaste sju matcherna och dessutom har man gått mållösa från de två senaste matcherna.

På bortaplan får vi gå tillbaka till 5 oktober innan vi hittar en seger. Sedan dess har det blivit tre oavgjorda och fem förluster. Framåt har det gått riktigt trögt på bortaplan med endast ett gjort mål på sex senaste bortamatcherna! Totalt på 13 bortamatcher har man raden 1-3-9 och målskillnaden 5-17.

Sen var det detta med alla skador. Lagets bästa målgörare Norris (8/4) skadade sig i förra matchen och är dessutom tillbaka skickad till Brentford varifrån han lånades. Avslutat lån har även anfallaren Mcleod (4/1). I anfallet saknas även O\'Donovan (14/1) som skadade sig i veckan samt Platt (11/1) som skadade sig den 21:a december.

I försvaret saknas Widdowson (19/0) som spelade förra matchen, liksom Doumbé (14/0) som senast var med 21/12. Dessutom saknas mittfältaren Morris (16/1) som också senast var med 21/12.

En liten ljusglimt är dock att mittfältaren Carter (16/0) är tillbaka i laget.

Med alla anfallare borta kan man undra vem som eventuellt ska göra mål? Man har hämtat in två spelare på lån. Det är German från Gillingham samt Hope från Everton. Den förstnämnda är en 22-åring som mest fått agera inhoppare i olika lag han varit utlånad till de senaste åren. Sju mål har han gjort på 67 matcher varav 25 från start. Hope en är lovande 19-åring som spelat i Englands U19-lag men inte har någon erfarenhet av A-lagsfotboll vad jag kunnat se. Det känns långsökt att dessa två ska kunna vända Northamptons negativa trend redan i den första matchen.

Med ovanståede info känns spelet givet. Jag tror på en solklar seger för hemmalaget med tanke på form och hemmastatistik. Man möter ju dessutom ett bottenlag med svag form, dålig bortastatistik och med hela sju spelare på skadelistan!

Oddset hos Pinnen på 1,89 tycker jag är rena bjudoddset, men även de andra bolagen erbjuder spel ner till 1,80 vilket är spelvärt. Jag skulle nog kunna tänka mig att gå enda ner till 1,65.

Jag kan även tipsa om att Newport har varit i ledningen i halvtid i samtliga sina hemmamatcher den här säsongen. Därför kryddar jag spelet med Newport HT/FT till 2,75 hos Bet365.

BOL till er som väljer att rygga. Lämna gärna en kommentar om reken och/eller matchen här nedan.
Fotboll

Newport County – Northampton

  • Postad:
    03 jan 2014
    20:49
  • Rekare: BroderH
  • Spel: 1
  • Insats: 50,00
  • Odds: 1,89
  • Spreadsheet: 2014
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    04 jan 2014
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: League Two
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

BroderH 2014-01-04 21:39

Efter att ha läst på nätet hade både lagen en del bra chanser, men Newport var spelförande. Särskilt bra var dom i slutet av första halvlek. Newport vann skott på mål med 8-4 och missade en straff med två minuter kvar!

BroderH 2014-01-04 18:22

Känns inte bra! Såg inte matchen, ska leta upp en matchrapport på nätet.

Tomte 2014-01-04 18:21

Synd på en bra rek men det är bara att komma igen. Känner igen det där - bra rek som får höga betyg har en tendens att gå åt h-vete - kan man spela på det måntro? Såg du matchen? Själv följde jag bara ryggningen via livescore.

BroderH 2014-01-04 17:55

1-2! Hur fan räknar man ut sånt :(

BroderH 2014-01-04 10:59

Serj: Det stämmer. Tack

Serj 2014-01-04 10:20

Är siffrorna inom parentes matcher/gjorda mål? Mycket bra rek i övrigt.

BroderH 2014-01-03 23:41

Tack för snälla ord, bara hoppas att den sitter också! Såg att insatsen var fel, men jag har nu ändrat till 2 units.

bettingmaster 2014-01-03 23:36

En solklar 5:a tror det är den första jag delat ut, absolut perfektion från dig BroderH!

kolan76 2014-01-03 22:29

Instämmer med föregående talare:-):-)

jocklon 2014-01-03 21:08

Bästa reken jag har läst här på sharps!
Exakt så här vill man ju se en rek, all info som är relevant för spelet finns med... Konkret fakta om allt.. skadeläget, ersättare, form, statistik, viktighetsgrad av matchen m.m ...
kunde inte gjort det bättre själv
Given rygg och givet toppbetyg!

tompa87 2014-01-03 20:54

Newport HT/FT finns till 3 på BetVictor dessutom, även den känns given, tack för infon!

tompa87 2014-01-03 20:52

Känns given, kanonrek!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td