Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Fenerbahce – Krasnodar

Claesson slår Fenerbahces drömmar i kras?

Det vankas sextondelsfinalretur i Europa League mellan Fenerbahce och Krasnodar. Det första mötet blev 1-0 till Krasnodar i en ganska jämn match. Färska svenska nyförvärvet Viktor Claesson gjorde målet. Det är ingen slump att det var just han som blev matchavgörande: Claesson är en kvalitetsspelare som kommer att vara helnyttig för Krasnodar framöver.

Fenerbahce har inte haft någon rolig av kalenderåret 2017. Bara en vinst på fem ligamatcher. Senast blev det 0-0 hemma mot bortasvaga Kasimpasa. Laget gick riktigt bra under Dick Advocaat när denne mästercoach tillträdde i höstas, men spelarmaterialet har inte levererat på samma nivå. Det är i och för sig ganska logiskt då Fenerbahce förlitar sig väl mycket på gamla spelare.

Holländske anfallaren Robin van Persie har exempelvis sett sina bästa dagar. Han har bara gjort 1 mål på 322 minuter i Europa League och 6 mål på 15 framträdanden i turkiska ligan. Visst har van Persie haft skadeproblem och inte spelat för fullt under säsongen, men några allomfattande bortförklaringar är svåra att göra. Han är 33 år och det är helt naturligt att nivån går ner en del (såvida man inte heter Zlatan...).

Krasnodar har ett välbalanserat lag som är svårt att hitta svagheter i. Svenske mittbacken Granqvist är en trygg kugge med parhästen Naldo. Mittfältet är en anonymt, men det gör jobbet. Framåt finns nämnda nytillskottet Viktor Claesson (blandning av mittfältare/anfallare) och stormålskytten Smolov (10 mål på 12 ligamatcher, 5 mål på 7 Europa League-matcher) och högkapabla brassen Wanderson.

Krasnodar har inte omstartat ryska ligan för vårsäsongen. Det märktes dock inte någon större temposvaghet i tävlingsomstarten häromveckan. Krasnodar verkar välförberett. Att laget i höstas bara förlorade 3 av 17 ryska ligamatcher (utan Claesson) talar sitt tydliga språk om hur svårslaget lag Krasnodar är.

Det lär bli stort tryck på läktarna till turkarnas förmån, men såväl grundstyrka som dagsform och svårslagenhet talar till Krasnodars fördel.

Fenerbahces startelva: Demirel - Köybasi, Skrtel, Kjaer, Özbayrakli - Souza, Topal, Sow, Potuk, Lens - van Persie.

Krasnodars startelva: Kritsyuk - Kaleshin, Granqvist, Naldo, Ramirez - Gazinskiy, Kaboré, Podberezkin - Wanderson, Claesson, Smolov.

Fotboll

Fenerbahce – Krasnodar

  • Postad:
    22 feb 2017
    17:10
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 2 +0.5 (AH)
  • Insats: 5,00
  • Odds: 2,02
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    22 feb 2017
    18:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Europa
  • Liga: Europa League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td