Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Amerikansk Fotboll (https://www.sharps.se/forums/amerikansk-fotboll/)
-   -   NFL/NCAA, över/under spel (https://www.sharps.se/forums/amerikansk-fotboll/27253-nfl-ncaa-oever-under-spel/)

maximalvinst 2016-09-09 17:33

NFL/NCAA, över/under spel
 
Hej!

Tänkte diskutera lite handicapping av NFL/NCAAF totaler.

En sak som jag lagt märke till är att totalerna oftast är högre på sådana matcher som spelas i en s.k DOME-stadium, som har möjlighet till tak och där väder och vind inte nästan alls spelar någon roll.

Faktum är att en studie från 2003-2013 visar att i snitt 3-6 mer poäng görs i s.k Dome-stadiums och i nästan vindstilla matcher. Blåsigt väder påverkar bollen mera och kan leda till mindre poäng.

I t.ex de lägre serierna i NCAAF kan man hitta mycket värde spel på över/under marknaden om man har koll på just vinden och i vilken typ av stadium matchen spelas i.

Vad tror ni, har oddssättarna bra koll på väder och vind också i dessa lägre divisioner? I NFL har dom stenkoll, men jag tänkte på dom mindre ligorna i NCAAF.


Naturligtvis kan man inte handicappa bara utifrån väder och vind, men det är en viktig faktor.

Arch 2016-09-09 19:53

Det är lite si och så, jag tror inte att det är vinden direkt som har roll i Dome, utan kanske mer underlaget och att vanligen är hemmalagen mer vana vid det. Sen har du också frågan om vilka lag som spelar i dome, och det är Saints, Hawks, Vikings och vilka mer, Lions, Texans? Vissa fler som kan stänga taket, men både Saints och Hawks hade nyligen bra offenses som kunde göra mycket pts och Vikings har AD som är, om möjligt, ännu farligare på snabbare underlag.

Vind i NCAAF kan nog ha lite mer betydelse tycker jag eftersom college kids inte är fullt utvecklade, så att få extra yards på sina kast kan göra en QB rätt bättre.

Blåsigt påverkar mest negativt, speciellt om det finns vindpustar som kan bara ta bollen iväg och göra underliga saker med den. Därför gynnar vindstilla de allra mest precisa QBsPowered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved