Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Expertrekar (https://www.sharps.se/forums/expertrekar/)
-   -   Early bird! (https://www.sharps.se/forums/expertrekar/27933-early-bird/)

Lazlo 2017-01-05 09:23

Early bird!
 
För ovanlighetens skull så är bolagen ute tidigt med nästan alla NBA oddsen för kommande natts matcher och jag har redan nu hittat ett spel som jag vill reka.

Gårdagens rek slutar tyvärr med förlust och den fina formen vi var inne i har dalat igen. Overspelet sitter men Warriors vinner bara med 8 poäng vilket är 3 för lite för vårat spel på -10.5. Återigen små marginaler och Warriors ledde faktiskt med 13 poäng med 2 minuter kvar men det är Blazers som avslutar bäst och därmed torskar spelet åt oss.

Bara att jobba vidare och vända trenden illa kvickt. Tycker vi har ett par riktigt fina spel som jag vill plocka redan nu då jag tror det är risk att dessa spreads rör sig en del fram tills matchstart.


Spel Nr1:

Hornets +9 @ 1.40
Spurs -2 @ 1.40

Totalt odds: 2.01 @ bet365

Insats: 6 Units


Motivering:

Vi skrev en del om Pistons i lagets senaste match då vi även den gången spelade emot laget när man var favorit på hemmaplan. Den matchen förlorade Pistons med 5 poäng mot Pacers och dagens motståndare är bättre än Pacers. Pistons spelar inte alls bra för stunden, endast 2 segrar på sina 10 senaste matcher och som sagt så var båda dessa segrarna nästan givna till laget gratis då man vann mot ett reservbetonat, slitet och ointresserad Cavaliers och sedan slog man även ett uselt Heat som saknade alla sina startspelare i den matchen. Det känns som det är något som inte stämmer i Pistons då laget inte alls spelar bra och man ligger nu klart sist i sin division.

Hornets har till skillnad från Pistons spelat väldigt bra på slutet. 6 vinster 9 senaste matcherna är en bra trend och man har endast förlorat med mer än 9 poäng en gång under denna tiden och det var mot tuffa Cavaliers som hade helt annan energi i den matchen än mot Pistons. Hornets tog en riktigt fin seger igår när man slog Thunder med 123-112 på hemmaplan och man leder sin division även om Hawks skuggar tätt bakom.

Senast lagen möttes så vann Hornets med 10 poäng vilket var nästan exakt 1 månad sen. I mina ögon så ska Hornets vara favorit i denna matchen. Det enda orosmomentet är att Hornets är B2B men det visste ju laget såklart om redan i gårdagens match och man lät därför bänken spela mycket så man inte skulle riskera att startspelarna skulle vara trötta inför nattens match. Senast Hornets hade B2B match var när man mötte divisionskonkurrenten Hawks på bortaplan och då vann Hornets som underdog med 99-107. Hornets har heller inte matchats hårt på slutet då man haft vilodag mellan dom senaste 3 matcherna så det ska inte vara någon större risk att laget är slitet.

Hornets är i mina ögon det klart bättre laget av dessa två och det är ingen tvekan om man spelar den klart bättre basketen för stunden. B2B situationen gör att Hornets inte är favorit här men jag tycker det är helt felaktigt, man har visat flera gånger att man har inga problem med B2B matcher och senast vann man ju mot betydligt bättre motstånd än det man har här.

Bra chans för Hornets att vinna denna matchen mot ett Pistons som letar efter spelet och att då köpa upp linan till +9 gör att vi enligt mig har väldigt många scenarion där spelet kommer sitta men väldigt få där det missar!

------------------------------------------------------------

Spurs fick tillbaka sin bästa spelare Kawhi Leonard senast efter några matchers frånvaro på grund av sjukdom och han återgick direkt till att vara lagets bästa scorer i en match där man krossade topplaget Raptors med 28 poäng. Många påstår att senaste matchen var Spurs bästa denna säsongen och den är iaf i topp enligt mig. Spurs gjorde minst 110 poäng framåt för 6:e matchen i rad och i 5 av dessa matcherna har motståndarna inte nått över 100 poäng. Ni som följer NBA vet att Spurs är ett av ligans bästa lag med sitt 28-7 record och till matchen mot Nuggets finns det inga problem alls i laget då man har alla spelare friska vilket bäddar för ännu en enkel seger.

Nuggets är väl i sina bästa stunder ett mittenlag även om lagets record är en bit från mitten då man har 14-21 denna säsongen. Formen är väl inte direkt bra då man har 3 raka förluster där man förlorat 2 gånger på hemmaplan mot usla lag i form av 76ers och Kings där Nuggets varit stor favorit på förhand. Idag är motståndet på en helt annan nivå och även om Nuggets helt plötsligt skulle komma upp med en lysande prestation så bör man ändå få det mycket svårt att hålla matchen jämn mot ett så bra lag som Spurs som också är i lysande form.

Spurs har haft väldigt lätt för Nuggets över en längre tid. 10 av dom senaste 11 matcherna har Spurs vunnit och samtliga vinster har varit med mer än denna linan. Nuggets vann dock senast lagen möttes med 102-98 i april förra säsongen men det var ett speciellt läge då vilket gör att man inte direkt kan ta något från den segern. Spurs hade ett riktigt tufft spelschema mot slutet av säsongen ifjol och i skedet när man mötte Nuggets så hade man match mot Warriors på torsdag, match mot Nuggets på fredag och match mot Warriors igen på söndag. 3 matcher på 4 dagar där man möter ligans bästa lag 2 gånger. Spelare skulle givetvis vilas med ett sånt här tufft schema mot slutet av en lång säsong och valet var såklart enkelt att vila alla startspelare i matchen mot usla Nuggets och låta stjärnorna spela i dubbla matcherna mot Warriors. Så Nuggets kunde vinna senast lagen möttes för att Spurs spelade med reservlaget men ändå blev matchen ganska jämn. Till år år känns Spurs ännu bättre samtidigt som Nuggets ligger ungefär på samma nivå.

Spurs spelar i regel lysande, både offensivt och defensivt och när det inte finns några som helst problem i laget som är utvilat inför den här matchen så ska det enligt mig vara mycket goda chanser till en solklar seger med 10+ poäng mot ett formlöst Nuggets. Med den här låga linan så kan vi precis som i matchen ovan sätta spelet även om flera saker skulle gå emot oss helt från ingenstans!

Jag väljer även att göra säsongsdebut i tennisen idag när vi enligt mig har riktigt bra värde på en marknad som är lite av min specialitet.


Spel Nr2+3:

ATP Doha - planerad starttid 13:30

I.Karlovic - F.Verdasco = 7-6 till någon av spelarna set 1 @ 2.00 (williamhill) ... Insats: 4 Units

I.Karlovic - F.Verdasco = 7-6 till någon av spelarna set 2 @ 1.95 (williamhill) ... Insats: 4 Units


Motivering:

Båda dessa spelen är att man spelar på att det ska bli tiebreak i seten. Jag benämner det inte så eftersom det kan bli förvirrande eftersom spelvalet heter inte tiebreak hos williamhill. Utan man ska istället spela på "1:a set rätt resultat" och välja 7-6 och sedan samma sak för andra set.

Tiebreakspelen är en marknad som det finns riktigt stort värde på och det positiva är att det börjar bli ganska många bolag som erbjuder spel på detta. Det negativa är såklart att det är nästan enbart eu-bookies vilket gör att limiteringar i regel blir ett problem. Tyvärr är det ju något som vi får tampas med men jag brukar säga att om värdet finns där så är det lika bra att försöka vinna lite än att låta bli att vinna helt bara för att man inte kan vinna så mycket som man önskar. Man blir inte miljonär på tiebreakspelen men man kan vinna några kebabrullar. :)

Karlovic är en spelare som nästan bara kan serva. Han är stor som ett hus och servar otroligt hårt och bra vilket innebär att du som motståndare sällan kommer få tillbaka bollen i spel när han servar. När du själv servar som motståndare behöver du heller inte göra speciellt mycket eftersom Karlovic är extremt begränsad i spelet och kommer nästan aldrig vinna några bolldueller. Tiebreak är extremt vanligt när Karlovic spelar och han har vunnit sina 2 första matcher i denna turneringen genom att spela 4 raka tiebreak. Karlovic har inte tappat serven nån gång på sina 24 servegame i denna turneringen och han har heller inte haft någon breakboll på motståndarnas 24 servegame. Karlovic börjar bli gammal men han hade nog faktiskt sitt bästa år någonsin ifjol så det finns inga tecken på att Karlovic blir sämre. Han har ju alltid levt på sin serve så det spelar ingen roll om han blivit lite trögare med åren eftersom han har aldrig kunnat röra sig bra så det blir ingen skillnad.

Verdasco är en spelare som också börjar bli till åren men till skillnad från Karlovic så har han dalat en del i rankingen från att ha varit top 10 till att numera vara rankade 42:a i världen. Verdasco kan fortfarande mäta sig med dom bästa och segern igår med 6-1, 7-6 mot 11:an på rankingen David Goffin är starkt. Verdasco har en serve som är bättre än average och han är utan tvekan på en sån hög nivå så att han ska inte ha några problem att hålla sin serve mot Karlovic, samtidigt så lär det bli mycket svårt för honom att komma åt Karlovics serve för det gör nästan ingen.

Dessa herrar har mötts 7 gånger men det senaste mötet var 2011 vilket är ganska länge sedan så det är svårt att ta för mycket ut av det. Tiebreak är dock vanligt när dessa herrar mötts, på deras senaste 4 matcher har det spelats 11 set och 6 av dessa har gått till tiebreak. Ytterligare 3 har slutat 7-5 vilket gör att det varit nära tiebreak några gånger till. 8 av 11 set har det krävts 7 game för att vinna vilket talar sitt tydliga språk att det är servebetonat.

Karlovic kommer fortsätta bomba in ess och tiebreak är som alltid mycket troligt. Verdasco är tillräckligt bra för att göra sitt i denna matchen och det är att hålla sin egen serve och sen hoppas att mot förmodan att Karlovics skulle klanta sig. Med 2 matcher under bältet där Karlovics har spelat 4 raka tiebreak och inte tappat serven en enda gång på 24 servegame så börjar väl formen bli bättre och bättre så chanserna till att han ska slarva bort ett servegame minskar.

En annan faktor som kan spela in här vilket många sällan tänker på är att vi har en vänsterhänt spelare som har en usel backhand mot ett högerhänt spelare som har en usel backhand. Den enklaste vinkel att slå sin serve mot när man spelar mot en spelare som håller racket i motsatta handen är ut mot motståndarens backhand. I lika rutan så skruvar man bollen ut mot kanten vilket blir rakt ut mot backhand och i andra rutan skruvar man bollen mot mitten vilket också blir på motståndarens backhand. Det är enklare att som servare skruva bollen åt höger vilket i det här fallet blir ut på motståndarens backhand. Hoppas ni förstår, kanske blev lite krångligt.

Detta kan och kommer utnyttjas i denna matchen. Karlovics mål är att slå så många bollar som möjligt på Verdascos backhand eftersom han är usel där men har en bra forehand och eftersom Karlovics är högerhänt men Verdasco är vänsterhänt så kan man enkelt slå servar som blir riktigt bred vinkel mot motståndarens backhand. Det blir lika dant när Verdasco servar, han kan enkelt slå servar med bred vinkel mot Karlovics backhand som han är urusel på men han har en forehand som han iaf kan få tillbaka bollen någon gång på.

Matchen har otroligt stora chanser att bli servebetonad och när spelarna då också har möjligheten och fördelen att kunna bomba svåra servar på motståndarens usla backhand så är ju chanserna ännu mindre att bollen kommer tillbaka i spel efter serven.

Jag tycker oddsen är riktigt bra, vi fick ca 1.66 på tiebreak i Karlovics match igår då han var stor favorit. Den här matchen är nästan helt jämn enligt oddsen och i mina ögon är det minst 50% chans att vi inte ens får se en enda breakboll i seten. Skulle det mot förmodan bli någon breakboll så är det ju 80% chans att servaren räddar den breakbollen. Därmed är det alldeles för höga odds på att det blir tiebreak i seten enligt mig, jag anser att övriga bolag som ligger kring 1.90 också har för höga odds då det är större chans till tiebreak idag än i Karlovics tidigare 2 matcher där oddsen varit lägre och det har också blivit 4 raka tiebreak då.Får se om jag fyller på med någon mer rek senare idag. Lycka till!

DonYolo 2017-01-05 12:46

SvS ger innan matchstart 1.9 på över 10.5 game i set 1 och 2.2 på över 12.5 (Tiebreak)

Tack!Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved