Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Fotboll (https://www.sharps.se/forums/fotboll/)
-   -   Stryktipsgenomgång (https://www.sharps.se/forums/fotboll/29614-stryktipsgenomgang/)

Rikhart 2017-08-11 18:41

Stryktipsgenomgång
 
Äntligen är Premier League tillbaka på kupongen och även om omgången ser ganska favoritbetonad ut så känns den ändå klart inspirerande att ta sig an med några väldigt streckvärda tecken som kan skjuta utdelningen i höjden. En miss av ett sommarslumrande Svenska Spel att inte tillföra några extrapengar till potten och ge Stryktipset en extra skjuts nu när de stora grabbarna gör entré, men vi hoppas såklart att 13 rätt ändå ska ge en hygglig peng.
Nog tjötat. Nu kör vi...

Match 1) Brighton - Man City

Sydkustgänget Brighton överraskade nog en och annan expert förra säsongen då man var väldigt stabila och var en futtig poäng från att vinna serien före ett hårdsatsande Newcastle. Marginalen ned till Reading på tredje plats blev hela åtta poäng och det var inget snack om att man var ett av seriens två bästa lag. Hemma hade man den imponerande raden 17-3-3 och laget imponerade ofta med ett stabilt spel i de matcher undertecknad såg dom.
Man har öppnat plånboken ganska bra med bl a a-landslagsmeriterade holländaren och mittfältaren Davy Pröpper som gjort det bra i PSV där han bidragit med en hel del mål. Nu kommer man också närsom presentera den colombianske yttern Jose Izquierdo från Club Brûgge, en värvning som kommer innebära att man slår det tidigare rekordköpet för den tredje gången denna sommar. Colombianen hinner dock ej bli spelklar till City.

I övrigt har man bl a värvat ett spelare från tyska andraligan, ett land det blivit populärt att värva från sen David Wagner tog upp Huddersfield med ett gäng tyskar i laget. Det vill nog till att nämnda två 'storvärvningar' lyckas för att Chris Hughton's mannar ska stanna kvar i ligan då det ser ganska grått ut i övrigt. En som inte är grå är franske högeryttern Anthony Knockaert som jag tycker var lagets absolut bästa spelare förra säsongen. Knockaert skadade sig dock i somras och är osäker till spel här. Kayal och Baldock saknas definitivt.

Man City har väl som alla vet i vanlig ordning öppnat plånboken rejält och bl a köpt ytterbackar för mer än vad Brighton's ganska nya arena kostade att bygga. Gündogan och nye Mendy saknas. Bernardo Silva saknar matchform och lär ej spela då City ju har ett gäng andra offensiva vapen att ta till.

Favoriterna på 13-kupongerna brukar som regel bli överstreckade men jag tycker inte att City till nuvarande 72% är för hårt streckade, då jag är inne på att man vinner denna match ca tre gånger av fyra. Nykomlingar brukar kunna sprattla till i början på säsongerna men här ska City ha för mycket i verktygslådan för att hemmalaget ska ha skaplig chans att sprattla till. Hamrar således ned spiken utan att blinka!

Värdering: 8-18-74

Match 2) Chelsea - Burnley

Regerande mästarna ser inte längre ut som den väloljade och välmående maskin man var förra säsongen då man enkelt spelade hem ligatiteln. Visst har man fortfarande ett väldigt, väldigt bra lag och en toppmanager, men Diego Costa vill bort och kommer ej finnas med här - och hans ersättare Alvaro Morata känns inte riktigt redo att gå in och leverera på en gång. Visst, om Morata startar här så kan han givetvis göra en bra match och sätta en strut eller två, men det finns klara frågetecken för hur hans säsongsinledning kommer bli och även på sikt vissa frågetecken huruvida han kommer lyckas leva upp till den väldiga summa han köptes för. Bakayoko, Hazard, Pedro och Moses saknas definitivt och de tre sistnämnda kommer alla från en väldigt bra säsong, så nog är det kännbara avbräck här.

Burnley gjorde som nykomling en väldigt bra 15/16- säsong och blev med små medel 16e lag. Det var dock på hemmaplan man tog sina poäng, då man på bortaplan endast mäktade med att spela hem sju av möjliga 57 poäng. Sommarfönstret har inte varit särskilt uppmuntrande för The Claret's supportrar då man först sålde stjärnbacken Michael Keane till Everton och häromdagen blev lagets bästa målskytt Andre Gray klar för Watford. De största värvningarna har varit Jack Cork från Swansea, Charlie Taylor från Leeds och de småtrötta veteranerna Jon Walters och Phil Bardsley från Stoke. Man kommer säkert fortsätta att vara hyggligt svårtuggade på Turf Moor men även en duktig organisatör och skicklig man manager som Sean Dyche kan få det svårt att lyckas hålla kvar Burnley i Premier League ännu ett år, såvida man inte ser till att värva in ett par kompetenta spelare på rätt position. Manager Dyche har iaf en full trupp att välja på till premiären.

Chelsea har som bekant en del problem inför morgondagen, men ska ändå ha nog med kvalitet för att ses med väldigt bra chans att besegra Burnely. Ett Burnley som dock har kapacitet att täta till ganska bra bakåt en bra dag. Hazard, Pedro och Costa saknas som sagt så visst finns det en möjighet till ett målsnålt kryss. 10% som krysset just nu är streckat till finns det utan tvekan rejält spelvärde i. 6% på 2an lockar däremot inte nämnvärt. Köper man min värdering så är odds på 5.9 och uppåt på krysset spelbart. Finns bra högre än så ute på nätet...

Värdering: 76-17-7

Match 3) Crystal P - Huddersfield

Frank de Boer har tagit över ett Palace där det under sommaren inte hänt så mycket av intresse på transferfronten. Holländaren har en småintressant trupp som har potential för att göra en bra säsong om man undviker längre skador på nyckelspelare som Cabaye, Zaha och Benteke. Nämnda Cabaye saknas sannolikt här, och James McArthur, Bakary Sako, Connor Wickham och Pape Souare gör det definitivt. London- laget hade det kämpigt på hemmaplan förra säsongen då man med raden 6-2-11 blev tredje sämsta hemmalag. Viss bättring i hemmaspelet förväntar jag mig absolut under de Boer.

Nykomlingen Huddersfield måste ha gett ett högt odds på att ta klivet upp inför föregående säsong. Inte många trodde på det tysktäta laget ledda av... tysken... David Wagner. Man lyckades knipa femte plats genom att halvt bojkotta oavgjorda matcher och avslutade ligaspelet med en målskillnad på -2 vilket i sig är ganska anmärkningsvärt. Man tog sig alltså sedan via playoff upp till kassakon Premier League där man rimligtvis borde få det väldigt svårt att bli kvar. Man har värvat ett gäng spelare där Tom Ince från Derby och Steve Mounié från Montpellier sticker ut lite extra. Det vill nog till att dessa två och ett par till av de nya blir succévärvningar för att man ska ha en rimlig chans att bli 17e lag. Nyutnämnde kaptenen Tommy Smith är tillbaka efter skada och hoppas på att få spela, medans man saknar Hogg, Wells, Stankovic och Cranie.

Palace ska vara klar favorit här och jag tror att man stänker dit ett par bollar. Det borde isf räcka långt. Det är dock premiär och man har skada på bl a Cabaye. På andra sidan står en nykomling som antagligen är villiga att springa över lik så en kryssgardering behöver inte vara fel.

Värdering: 56-27-17

Match 4) Everton - Stoke

Everton har som bekant sålt Lukaku vilken lämnar ett stort hål efter sig i anfallet. Man har dock satt sprätt på större delen av den dryga miljard man sålt för i sommar och bl a knutit till sig kommande stormålvakten Jordan Pickford, mittbacken Michael Keane och offensiva mittfältaren från Ajax; Davy Klaassen. Och såklart hemvändaren Wayne Rooney. Everton kommer till spel utan ett gäng hyggliga spelare. Barkley, Coleman, Bolasie, Funes Mori, McCarthy och troligen även Lennon saknas.

Stoke har hittills värvat för jordnötter med dagens mått mätt, där Martins Indi köpts loss för knappa 100 miljoner kr. Utöver det är där några fria transfers och Chelsea- lånet Zuoma. Man har förlorat duktige Arnautovic men i övrigt är det inga större spelare som lämnat. Man saknar Ireland och Affelay. Frågetecken för Krkic.

Everton ska självklart vara favorit men 69% är löjligt högt. Det är premiär och ett antal nya spelare i elvan, däribland ett helt nytt anfall där Klaassen väl kommer understödja Ramirez och Rooney. Alla tre nya alltså. Rooney kan ha fått sig en nytändning men det är ju ändå inte alls den spelare han en gång var. Kan tänkas ta ett litet tag att få till spelet för Koeman som ju heller inte är klar med truppbygget. Stoke har inga större problem i sin trupp och kan ställa ett helt okej lag på plan. Allen och gamle Utd- Fletcher på innermittfältet? Framåt kan det bli Shaqiri, Berahino (dags för ett minigenombrott denna säsong om han har det i sig?), nye Choupo-Moting och Krkic om han är hel nog. Given garderingsmatch med stort värde både på X'et och på 2'an.

Värdering: 56-26-18



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved