Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Fotbolls-VM 2018 (https://www.sharps.se/forums/fotbolls-vm-2018/)
-   -   VM Dag 18! (2/7) (https://www.sharps.se/forums/fotbolls-vm-2018/33011-vm-dag-18-2-7-a/)

Lazlo 2018-07-02 08:59

VM Dag 18! (2/7)
 
Hälften av åttondelarna är nu spelade, och topplag på topplag har skickats ut. Den här gången var det Spaniens tur att kollapsa, och stå för ännu ett fiasko. Förra VM skickades man ut ur gruppen. EM 2016 förlorade mot Italien i en åttondelen och den här gången slutade det alltså åter i åttondelsfinalen, med den skillnaden att det är det 78 rankade Ryssland som skickar ut en. Efter att ha tagit ledningen tidigt i matchen står man egentligen bara och spelar av tiden med sitt korta passningsspel. Buropen flödade på läktaren, och utan att vara partisk undrar jag nog inte om det var lite karma att straffen kom och därmed 1-1 på tavlan. Spanien tvingades då framåt men Ryssland kunde hålla tillbaka i defensiven, och med en storspelande Akinfeev kunde man ta matchen till straffar där man också kunde gå segrande.

I den andra matchen mellan Kroatien och Danmark fick vi se två lag som turades om att vara spelförande. Kroatien kom ut klart bättre och dominerade egentligen första halvleken. Sedan tog Danmark över, eller om Kroatien tappade. Andra halvlek och förlängningen gick till Danmark, som med bara 3 minuter kvar på förlängningen drar på sig en straff när man fäller den Kroatiske spelaren som är totalt fri efter att ha dribblat av Kasper Schmeichel. Luka Modric var mannnen att skjuta Kroatien till kvartsfinal, men misslyckas. Den Danska målvakten växte till en jätte och kunde fortsätta vara ett spöke väl inne i straffläggnignen också. Som tur var, för Kroatien, var Subasic även han på hugget och kunde matcha Schmeichel. Ivan Rakitic avgör tillslut med en säker straff i Schmeichels motsatt hörn och Kroatien kunde äntligen pusta ut.

Det var två riktigt spännande matcher där vi fick se totalt 60 minuters förlängning plus straffar. Den dramatiken tackar vi inte nej till, och hoppas på något liknande denna dag med, även om det är lite väl mycket begärt kanske.

https://i.imgur.com/4P7dq1A.jpg

Match: Brasilien - Mexiko

Datum: 2/7
Tid: 16:00
Arena: Samara Arena
Odds: 1.46 - 4.30 - 7.50

Kort info om Brasilien
Förväntas ställa upp med en 4-3-3 uppställning enligt följande:

Alisson - Marcelo, Miranda, Silva, Fagner - Coutinho, Casemiro, Paulinho - Neymar, Jesus, Willian.

Tite ser ut att ställa upp en 4-3-3 uppställning istället för 4-2-3-1 som tidigare. Douglas Costa är fortsatt skadad, och både Marcelo och Danilo är tveksamma om man kan spela, då den sistnämnde tvingades av planen redan efter 10 minuter mot Serbien. Filipe Luis var ersättaren då, och kommer med största sannolikhet även att vara det den här gången om Marcelo inte kan medverka. I övrigt är Casemiro, Neymar och Jesus alla tre en varning från en avstängning, och hur det påverkar är svårt att säga.

Brasiliens resa hit till åttondelen har varit relativt stabil. Man har till skillnad från många andra topplag ändå gjort jobbet och faktiskt gått obesegrade genom gruppen trots att det är lite av “skrällarnas VM”. Visserligen darrade man mot både Schweiz och Costa Rica, medan Serbien ändå avvärjdes hyfsat komfortabelt. Man är fortsatt väldigt stabila bakåt, precis som Tite försökt pränta in, och det enda målet man släppt in hittills kom i premiären mot Schweiz. Framåt är det inte den där sprudlande fotboll vi är vana att se när sambanationen uppträdrt, och den spelaren som hittas högst upp i poängligan är Coutinho, som med sina 2 mål och 1 assist placerar sig 9a i den totala skytteligan.

Kort info om Mexiko
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Ochoa - Gallardo, Ayala, Salcedo, Alvarez - Guardado, Herrera - Lozano, Vela, Layun - Chicharito.

Man väntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning som man gjorde mot Tyskland och Sverige. Hector Moreno drog i matchen mot Sverige på sig ännu en varning och är således avstängd här i åttondelen. Ersättaren kommer att bli Hugo Ayala, som endast har gjort ett enda framträdande vilket var i premiären mot Tyskland då han också startade. I övrigt är det inga ändringar i truppen, men spelarna Hector Herrera, Miguel Layun och Jesus Gallardo är bara en varning från avstängning.

Det är lite småknepigt att veta vart man har detta Mexiko. Vi satt nog många och såg den första matchen mot Tyskland, där det var en maxad totalfotboll i ett fullkomligt rasande tempo från båda lagen. Att Sverige skulle ha någon chans mot det Mexiko vi såg i den matchen var det nog inte många som trodde. Sedan kom Sydkorea där man kunde kliva av planen med 3 nya poäng utan att egentligen övertyga. Väl framme vid vårt kära blågult kom man inte alls upp i någon högre nivå, och blev faktiskt taktiskt överkörda. 3-0 skrevs, och det får ändå ses som en skräll. Åtminstone på förhand. Vad det gäller produktionen har den varit utspridd. Carlos Vela, Hirving Lozano och Javier Hernandez har alla stått för varsitt mål. Visserligen är det bra att man fått igång fler spelare, och offensiven ser faktiskt rätt bra ut, men i det defensiva är man desto sårbarare. Det är som sagt svårt att säga vart detta Mexiko står. Det som började så bra mot Tyskland har ebbat ut något, och frågan är om formkurvan går åt fel håll, eller om det bara varit tillfälligheter.

Analys av matchen:
Brasilien är ju givetvis favortiter, då man också på förhand var en av de absoluta starkaste titelkandidaterna. Mexiko har däremot visat att man kan skada de allra största, då jag naturligtvis pratar om “Die Mannschaft”. Matchbilden här tror jag kommer vara ganska jämn och böljande, med ett litet övertag till Brasilien. Min egna lilla teori om varför Mexiko inte kunnat följa upp superprestationen i den första matchen är att man då mötte ett Tyskland, som hade all press på sig, och där man bara kunde ligga på rulle och kontra sönder dem. Mot Sydkorea och Sverige tvingades man föra matcherna vilket visade sig inte vara Mexikos melodi. För det som så tydligt präglar detta Mexiko är det tekniska och snabba offensiva spelet. Det finns väldigt mycket fotboll i många av spelarna, och mot lag som vågar eller tillåts anfalla mot dem kan mycket väl straffas hårt på omställningar. I tillägg har man en hel del publikstöd på läktaren, vilket hördes urtydligt i matchen mot Tyskland.

Egentligen ligger all press på Brasilien, som efter fiaskot 2014 ska “återerövra” fotbollsvärlden. Den anrika toppnationen har utan tvekan det bästa laget och ska givetvis på förhand gå segrande här, men att det skulle bli någon walk in the park har jag svårt att se. En intressant sak, som på förhand är svårt att förutspå, är hurvida matchen kommer bli tillknäppt och tempofattig, eller om Mexiko kan driva upp tempot likt premiärmatchen. Tite kommer troligtvis inte vilja att man går in i ett böljande spel då Mexiko är livsfarliga där, utan en kontrollerad possesionfotboll lär vara att föredra. Matchbilden kommer nog hänga på Mexikos inställning. Väljer man att försvara högt eller lågt i banan, och kommer man våga kliva hårt på omställningarna eller är man mer avvaktande. Känslan är hur som helst att det kommer att bli en jämn fight, och förhoppningsvis får vi se ett Mexiko som ångar på med sitt spel, och inte är alltför cyniska.

Spelförslag:
Jag tycker Brasilien ligger alldeles för lågt. Det är ändå skrällarnas VM, och känslan är att matcherna mot Sydkorea och Sverige har gjort Mexiko till större underdogs, när det i min mening egentligen handlar om att man inte kan föra matcherna. Här lär Brasilien vara spelförande, och då vet vi hur giftiga Mexikanarna kan vara. Jag tycker därför det är värt att lägga en peng på en rak 2a till 7.50 gånger smeten. Jag tror även chanserna är relativt höga att vi får se en hel del mål, och placerar även lite kapital på överlinan.

Mexiko vinner, rak tvåa.

Över 3 mål.

https://i.imgur.com/FOY06wE.jpg

Match: Belgien - Japan

Datum: 2/7
Tid: 20:00
Arena: Rostov Arena
Odds: 1.34 - 4.80 - 10.00

Kort info om Belgien
Förväntas ställa upp med en 3-4-2-1 uppställning enligt följande:

Courtois - Vertonghen, Boyata, Alderweireld - Carrasco, Witsel, De Bruyne, Meunier - Mertens, Hazard - Lukaku.

Roberto Martinez kör vidare på sin trebackslinje, där nu åter Vertonghen och Alderweireld väntas starta. Man hoppas även kunna ha både Eden Hazard och Romelu Lukaku tillgängliga. I övrigt är det en hel drös med spelare i Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Thomas Meunier, Youri Tielemans och Leander Dendoncker som alla bara är en varning bort från en avstängning.

Belgien har gjort ett strålande mästerskap såhär långt. Man har länge haft ett otroligt slagkraftigt lag, men har inte alls fått till det.. Förra VM, 2014, gick man till semifinal utan att egentligen imponera. Man har, likt Argentina, supermånga världsstjärnor som inte hittat sin plats i truppen. Nu ser det däremot lite annorlunda ut, och Roberto Martinez har jobbat hårt på att svetsa ihop en grupp som kan bli en lagmaskin med världsstjärnor. För visst ser det onekligen hyperintressant ut detta Belgien. Både Panama och Tunisien krossades med en målskillnad på totalt 8-2. Därefter spöade man England i en match ingen ville vinna. Poängproduktionen är utspridd över flera spelare som ex Lukaku, Hazard, Mertens och Januzaj Batshuayi, och frågan är om man inte är den största contendern av dem alla just nu.

Kort info om Japan
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Kawashima - Nagatomo, Yoshida, Shoji, Sakai - Shibasaki, Hasebe - Inui, Kagawa, Haraguchi - Osako.

Man kör vidare på den 4-3-2-1 uppställning man haft under hela mästerskapet. Utan några skador och med alla spelare tillgängliga väntas Shinji Kagawa, Takashi Inui, Yuya Osako och Mateo Hasebe åter att ses startelvan igen efter att ha vilat föregående match mot Polen. Inga konstigheter i övrigt, och spelarna Inui, Hasebe, Eiji Kawashima och Tomoaki Makino är alla en varning från avstängning.

Japanernas mästerskap får ses som en riktig bragd i sammanhanget. Man var nog tippade att hamna toksist i gruppen, men lyckades ta sig vidare genom fair play på bekostnad av Senegal. Colombia kunde avvärjas i första matchen efter att ha fått spelat med en man mer i princip hela matchen. Därefter kryssades det mot Senegal för att sedan åka på första plumpen mot Polen i den kanske viktigaste matchen. Nu löstes avancemang ändå, och Japan kan inte vara något annat än supernöjda med vad man åstadkommit. Nu väntas alltså slutspel, och åttondelsfinal. Nivån skruvas upp rejält, och det ska bli intressant att se hur dessa Japaner, med sin styrka i offensiven, kan matcha detta stjärnspäckade homogena Belgien.

Analys av matchen:
Belgien är superstora favoriter, och något annat vore väl konstigt. Det är det 3e mot 61a rankade laget på FIFA´s världsranking och spelarlönerna skiljer sig något hysteriskt. Japan bör däremot inte räknas bort helt och hållet då man faktiskt visat sig på den styva linan här i Ryssland. Produktionen har legat kring Honda, Kagawa, Inui och Osako, som nu alla väntas starta igen. Japan är ju ett väldigt offensivt balanserat lag, och från är vilken game plan man kommer ut med. Spelar man sitt spel och åtminstone försöker anfalla eller väljer man att backa hem och spela mer cyniskt.

Roberto Martinez har en supertrupp, och kommer med all sannolikhet att föra den här matchen. Belgien har lite lyxproblem i att man har så pass mycket bra spelare att det nästan blir svårt att formera laget, och hitta en roll åt alla. Det såg vi ett praktexempel på när Sampaoli totalkolapsade med Argentina i detta VM. Nu verkar Martinez äntligen hittat rätt balans i truppen, och spelarna underkastar sig varandra. Ska man dra en motsats till problemet är det att man med den “banken” av spelare kan ändra vilken matchbild som helst genom att formera om och stoppa in olika världsspelare på i princip vilken position som helst. Känslan är ändå att man nu hittat rätt, och jag har svårt att se mig Japan kunna störa det minsta egentligen. Jag tycker det luktar slaktmatch rakt igenom.


Spelförslag:
Jag har extremt svårt att se Japan kunna matcha Belgien här. Det är möjligt att man kan lyckas få in någon boll framåt, men i det stora hela tycker jag det luktar slakt rakt igenom. Jag har därför två spel som känns rimliga.

Belgien HT/FT (1/1).

Över 3.5 mål.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved