Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Fotbolls-VM 2018 (https://www.sharps.se/forums/fotbolls-vm-2018/)
-   -   VM Dag 20! (6/7) (https://www.sharps.se/forums/fotbolls-vm-2018/33048-vm-dag-20-6-7-a/)

Lazlo 2018-07-05 20:22

VM Dag 20! (6/7)
 
Så är vi framme bland de åtta bästa lagen i världen. Normalt med lag som Tyskland och Argentina men de fick tacka för sig i ett tidigt skede trots att de gjorde upp i finalen för fyra år sen. Många snackar nu om skrällarnas VM men jag tycker vi kan lugna oss lite på den fronten. Enligt mig så har det inte varit så mycket att hetsa upp sig över. Vi har trots allt kvar Frankrike, Brasilien och Belgien som även 2014 spelade kvartsfinal. Övriga lag som 2014 också klarade sig åtminstone dit var Colombia, Holland, Costa Rica - förutom Tyskland och Argentina som vi redan nämnt. I år byter vi ut dessa lagen mot Uruguay, Kroatien, Sverige, England och Ryssland. Inte så mycket till skrällar likväl. Kroatien har på pappret en riktigt stark trupp. Uruguay har avancerat långt tidigare. England har vunnit VM 1966 samt har vi Sverige som spelat både final och bronsmatch. Är då skrällen Ryssland? En av alla hemmanationer som vi traditionsenligt nästan alltid får se avancera relativt långt - minns Sydkorea 2002 som förlorade bronsmatchen. Fyra av de återstående lagen har tidigare vunnit VM och det är väl ingen sensation om det blir ett av dessa igen.

Vilket VM det har varit såhär lång. Målen har flödat och verkligen snygga sådana och dramatik har inte saknats heller. Åttondelsfinalerna var verkligen sevärda allihop. Det började med att Ryssland skickar ut Spanien av alla lag. Sedan tog Messis VM snöpligt slut efter en tämligen galen match där det bjöds på hela 7 mål. Därefter var det Ronaldos tur att packa väskan, efter att ha rykt mot ett urdisciplinerat Uruguay. Ja, sedan fortsätter det egentligen bara. Vårt Sverige skickar ut Schweiz efter en rättvis seger, och Japan av alla lag pressade Belgien ändå in i kaklet, och var riktigt riktigt nära på att gå vidare. Danmark - Kroatien var inte heller dålig då dramatiken i slutet var helt galen. Modric missade straff med 3 minuter kvar av förlängningen och Kasper Schmeichel höll på att bli ett riktigt spöke. Vi har nog blivit lite bortskämda hittills, men det är ändå något vi hoppas fortsätter.

Vi inleder nu kvartsfinalerna med sex europeiska lag samt två sydamerikanska. Också det helt traditionsenligt ifall vi tänker på vilken kontinent VM nu avgörs på. Det ska dock bli intressant att se om det bli fyra från Europa som kommer göra upp om detta eller ifall Uruguay och Brasilien tänker sätta stopp för en heleuropeisk fest. Ett lag från Europa är dock redan klara för final. Jag gissar på Kroatien(!) från nedre halvan, men det väntar vi med. Nu ser vi först fram mot mötena mellan Uruguay och Frankrike samt mellan Brasilien och Belgien! Efter fredagens bataljer vet vi mer hur det ser ut med de europeiska framgångarna.

Under fredagen är det två toppmatcher som spelas, d.v.s från den högra eller övre halvan av slutspelsträdet. Vinnarna bildar en semifinal, och därifrån är vägen till final överkomlig. Det är iallafall Uruguay mot Frankrike kl 16.00, samt Brasilien - Belgien senare på kvällen kl 20.00. Det är bara två matcher man inte får missa om man är någorlunda fotbollsintresserad. Bänka er från 16.00, så räknar iallafall vi med att det bli åka av.

https://i.imgur.com/w5RZ9AS.jpg

Match: Uruguay - Frankrike

Datum: 6 juli
Tid: 16.00
Arena: Nizjnij Novgorod Arena, Nizjnij Novgorod
Odds: 4.50 – 3.10 – 1.97

https://i.imgur.com/WpYUru0.png

Kort info om Uruguay:
Ställer troligen upp med en 4-4-2 uppställning med följande spelare:

Muslera – Laxalt, Godin, Gimenez, Caceras – Torreira, Vecino, Nandez, Bentancur – Suarez, Stuani

Ifall det blir en rak 4-4-2 eller med ett diamantmittfält återstår att se. Kan även bli en form av 4-3-1-2 men det verkar bli ovanstående elva även om många så klart hoppas att Cavani inte är lika skadad som befarat, men det är dumt att starta med en spelare som inte är redo till 100%. Laget slog ut Portugal i sin åttondelsfinal och var det bättre laget. Spelade fortsatt kontrollerat och hade en stark defensiv men släppte här in sitt första mål i VM när slutresultatet skrevs till 2-1. Det offensiva spelet behöver bli några snäpp bättre nu när Frankrike ställs på andra sidan och det är ett lag som är klart bättre än de fyra de hittills sprungit på. Vi får dock inte glömma att Uruguay gör sitt jobb och vinner sina matcher. De har inte förtagit sig hittills men behöver gå på absoluta topp nu ifall det ska bli avancemang. Att Cavani eventuellt inte startar är ett stort avbräck och första prioritet borde vara att hålla ihop sitt starka försvar och i sämsta fall nå ett straffsparksavgörande.

Kort info om Frankrike:
Ställer troligen upp med en 4-1-2-3 uppställning med följande spelare:

Lloris – Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard – Kante – Tolisso, Pogba – Griezmann, Giroud, Mbappe

Är lite olika bud på hur laget kommer formeras och vem som kommer ta avstängde Matuidis plats. Jag tror man kör med Kante som en defensiv mittfältare där det blir Tolisso och Pogba strax framför som ska göra grovjobbet både framåt och bakåt. Sen får Griezmann och Mbappe mer offensiva yttermittfältsroller med Giroud ensam på topp men det är tre anfallare och vad man vill kalla dem är lite upp till var och en. Frankrike har eventuellt bästa laget i VM och har varit en av mina favoriter att spela hem guldet. Hittills har de inte gjort någon besviken men det satt hårt inne med segern mot Australien i inledningsmatchen. 1-0 mot Peru därefter följdes upp med en ”uppgjord” 0-0-match mot Danmark. I åttondelsfinalen senast låg man under med 2-1 mot ett Argentina som inte alls imponerat och slutresultatet skrevs till 4-3 ”bara”. Oroväckande med tre insläppta mål även om det är starkt att likväl vinna men att göra fyra mål mot ett Argentina som varit helt usla defensivt vet jag inte hur vi ska värdera riktigt. Mbappe gjorde en kanonmatch senast och hans snabbhet kan bli avgörande här mot ett Uruguay som hittills haft ett stabilt försvar. Kanske första riktiga värdemätaren för Frankrike.

Analys av matchen:
Om det var mest logiskt med en målsnål match senast för bägge lagen - men där det slutade med sju respektive tre mål så fortsätter jag på den linjen även om det finns riktigt bra offensiva kvalitéer här. Försvaret blir allt viktigare ju längre lagen avancerar men fördelen här är ju att lagen kommer från olika kontinenter vilket gör att man inte har exakt samma koll – enligt mitt selektiva minne – på varandras spel. Det kan öppna upp även den här matchen, och med något slumpmål hit eller dit så kan matchen bli helt annorlunda än vad som förväntas.

Mbappe kom igång ordentligt i förra matchen och kan även Giroud få målskyttet att lossna så kommer Frankrike bli en riktig utmanare senare i turneringen. Det kommer oavsett bli svettigt för Uruguay att stå emot det offensiva vapnet i Frankrike. Giroud kommer fortsätta slita hårt i anfallet och skapa ytor för både Griezmann och Mbappe och är nog så viktig även om det inte blir några mål från hans fötter. Omvänt kommer Uruguay få det klart tuffare i sitt anfall och frågan är om Suarez kan bära hela sitt land på sina axlar för att slåss om vidare avancemang här. Pavard är annars den som stundtals har sett lite osäker ut i defensiven för Frankrike och det kan vara här Uruguay lägger extra tyngd. Det krävs dock att fler spelare tar plats i offensiven men jag tror inte de är beredda att riskera allt för mycket utan kommer vara nöjda med att få matchen till en förlängning. Man vill framför allt inte låta Frankrike få kontra med vindsnabbe Mbappe.

Torreira blir åter oerhört viktig för Uruguay här med sitt mittfältsspel där han dels ska hålla ihop det defensiva men även vara med framåt när utrymme ges. En outtröttlig spelartyp som mycket kommer handla om här. Utöver Torreira så blir som vanligt mittbacksparet Godin och Gimenez som spelar tillsammans i Atletico Madrid extremt viktiga för Uruguay då Frankrike kommer göra vad de kan för att göra livet surt för sydamerikanerna. Ett mål på en hörna är nämligen allt de har släppt in hittills.

Vad gäller Frankrike så är det inte i första hand försvarsspelet de kommer leva på utan det får bli att göra fler mål än motståndarna så de måste få hål på Uruguay förr eller senare. Ju längre matchen går och det står 0-0 ju starkare tror jag Uruguay kommer växa rent mentalt. För Uruguays del handlar det i första hand om att minst få matchen till straffar men kan Suarez peta in en boll framåt så blir det enormt fokus på defensiven till domaren blåser av.

Extra information
Uruguay kommer högst troligt vara utan Cavani som drog på sig en skada senast.

Frankrike ser ut att ha en helt skadefri trupp inför matchen.

Frankrike saknar dock Matuidi som är avstängd efter två gula kort i turneringen.

Uruguay har varning på Bentancur som förväntas starta matchen. I övrigt inga kort.

Frankrike har varningar på Giroud, Pavard, Pogba och Tolisso som förväntas starta matchen. I övrigt inga kort.

Båda lagen har haft fem hela vilodagar efter deras åttondelsfinal. De hade även samma antal vilodagar inför den åttondelsfinalen.

Sen 2002 har de mötts fem gånger. Två gånger i VM och i tre vänskapsmatcher. På dessa fem matcher har det endast blivit ett enda mål, det var 2013 i en vänskapsmatch där Uruguay vann.

Spelförslag:
Troliga: Asian handicap +1 på Uruguay till helt okej 1.38 i odds.

Roliga: Matchens första mål efter minut 75.00 till 12.00 i odds.

Snöbollen: Frankrike avancerade vidare till 1.65 senast och vi fick även in Uruguay att avancera vidare till 1.88 så vi har två snöbollar levande. Här fortsätter vi med att Uruguay avancerar vidare till 2.80 i odds på den vi har till 1,88 redan så 1.88*2.80=5.264. Vi omsätter den andra snöbollen till 1.65 på att Uruguay avancerar vidare på straffar till 10.00 i odds. Alltså 1.65*10.00=16.50 i odds.

Askfaten: Det blir ej mål i bägge halvlekar till 1.63 – Lucas Torreira för första kortet i matchen till 11.00 i odds.



https://i.imgur.com/Idw0piU.jpg

Match: Brasilien - Belgien

Datum: 6/7
Tid: 20:00
Arena: Kazan Arena
Odds: 2.10 - 3.35 - 3.60

https://i.imgur.com/zicjYjg.png

Kort info om Brasilien
Förväntas ställa upp med en 4-3-3 uppställning enligt följande:

Allison - Marcelo, Miranda, Silva, Fagner - Coutinho, Fernandinho, Paulinho - Neymar, Firmino, Willian.

Marcelo vilades mot Mexiko och väntas kunna starta här. Felipe Luis, som agerat vikarie får därför se sin plats på bänken från start här. På högerbacken är Danilo fortsatt out, och Fagner kommer få fortsatt förtroende trots en tveksam insats mot Mexiko. I övrigt kliver Fernandinho in från start på mittfältet på bekostnad av Real Madrids Casemiro som är avstängd p.g.a för många varningar. Sedan väljer även Tite Roberto Firmino på topp istället för Gabriel Jesus, vilket ska bli väldigt intressant att se.

Brasilien är fortsatt otroligt stabila. Man släpper in väldigt lite mål under Tite, och man har blivit mycket bättre på att värdera lägena när det är dags att kliva, eller när man ska ta det lite lugnt. Neymar har väl inte riktigt kommit upp i den kapaciteten vi hade önskat, men Philippe Coutinho är desto hetare istället. De vimlar av superstjärnor i detta Brasilien, och att t.ex. Fernandinho ersätter Casemiro gör varken bu eller bä, då han är en riktigt duktig spelare och är väl respekterad av t.ex. Pep Guardiola i Manchester City där han till vardags håller till.

Kort info om Belgien
Förväntas ställa upp med en 3-4-2-1 uppställning enligt följande:

Courtois - Vertonghen, Kompany, Alderweireld - Chadli, Witsel, De Bruyne, Meunier - Hazard, Mertens - Lukaku.

Roberto Martinez ser inte ut att göra några större ändringar mot åttondelsfinalen. Nacer Chadli och Maraoune Fellaini kämpar om en plats i startelvan, och det ser faktiskt ut som Nacer Chadli får chansen här. De båda var ju helt avgörande i sina inhopp mot Japan när man vände 2-0 till 2-3. Trebackslinjen är fortsatt intakt med Kompany som själva hjärtat. I övrigt är Thomas Meunier, Jan Vertonghen och Youri Tielmans är alla en varning från att missa en eventuell semifinal.

Belgien är ett lag fullproppat med stjärnor, och man har trots det inte riktigt fått till det tidigare år. Nu verkar det däremot som att förbundskapten Roberto Martinez fått ihop truppen, och man spelar mer som ett lag för varandra istället för sig själva. Spelare som Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku har inte riktigt hittat sin plats i truppen än, men det gör inte samma typ av skada när övriga laget går samman och täcker upp. En intressant tanke för att få igång De Bruyne skulle kunna vara att sätta upp honom på Dries Mertens position, och sätta in Mousa Dembelé eller Maraoune Fellaini på mittfältet. Det skulle kunna få De Bruyne mer aktiv i det offensiva spelet, som just nu annars bara kretsar kring Eden Hazard i princip.

Analys av matchen:
Det är utan tvekan två riktiga världslag som möts, där båda förbundskaptener satt sin prägel i laget ordentligt. Brasilien har helt klart fått ett mer stabilare spel, där man inte alls släpper till lika många chanser bakåt, men producerar desto färre framåt. Belgien är lite mer kompletta, då man har possitionsspelet, man har omställningsspelet och man har även närkampsspelet. Däremot är det inte alltid man får till det, varför man kanske ibland har problem. Det såg vi senast mot Japan när man tappade matchen totalt, innan Chadli och Fellaini kunde komma in och kicka igång laget.

Brasilien är onekligen oerhört svåra att få hål på. Under 2018 har man alltså bara släppt in ett enda mål, och det kom mot Schweiz i premiären. Jag tror man kommer vara tämligen spelförande här så länge vi har ett likaläge eller Belgisk ledning. Därför tror jag inte målchanserna kommer flöda i den här matchen, då känslan är att Belgien har stor respekt för detta Brasilien, och vill med säkerhet inte åka på samma smäll igen som mot Japan senast. Därför en avvaktande start att vänta kanske?

Spelförslag:
Jag kan inte se den här matchen passera mållinan. Det är två lag med enormt namnkunniga trupper, men det är trots allt kvartsfinal i VM och att bara ösa på från start tror jag inget av lagen skulle tjäna på. I slutändan håller jag däremot Brasilien som det starkare laget, och jag tycker därför dessa två spel är bra:

Rätt resultat i halvtid, 0-0.

Brasilien att avancera.

O12 2018-07-05 23:35

Citat:

Ursprungligen postat av Lazlo (Inlägg 575915)
Så är vi framme bland de åtta bästa lagen i världen. Normalt med lag som Tyskland och Argentina men de fick tacka för sig i ett tidigt skede trots att de gjorde upp i finalen för fyra år sen. Många snackar nu om skrällarnas VM men jag tycker vi kan lugna oss lite på den fronten. Enligt mig så har det inte varit så mycket att hetsa upp sig över. Vi har trots allt kvar Frankrike, Brasilien och Belgien som även 2014 spelade kvartsfinal. Övriga lag som 2014 också klarade sig åtminstone dit var Colombia, Holland, Costa Rica - förutom Tyskland och Argentina som vi redan nämnt. I år byter vi ut dessa lagen mot Uruguay, Kroatien, Sverige, England och Ryssland. Inte så mycket till skrällar likväl. Kroatien har på pappret en riktigt stark trupp. Uruguay har avancerat långt tidigare. England har vunnit VM 1966 samt har vi Sverige som spelat både final och bronsmatch. Är då skrällen Ryssland? En av alla hemmanationer som vi traditionsenligt nästan alltid får se avancera relativt långt - minns Sydkorea 2002 som förlorade bronsmatchen. Fyra av de återstående lagen har tidigare vunnit VM och det är väl ingen sensation om det blir ett av dessa igen.

Vilket VM det har varit såhär lång. Målen har flödat och verkligen snygga sådana och dramatik har inte saknats heller. Åttondelsfinalerna var verkligen sevärda allihop. Det började med att Ryssland skickar ut Spanien av alla lag. Sedan tog Messis VM snöpligt slut efter en tämligen galen match där det bjöds på hela 7 mål. Därefter var det Ronaldos tur att packa väskan, efter att ha rykt mot ett urdisciplinerat Uruguay. Ja, sedan fortsätter det egentligen bara. Vårt Sverige skickar ut Schweiz efter en rättvis seger, och Japan av alla lag pressade Belgien ändå in i kaklet, och var riktigt riktigt nära på att gå vidare. Danmark - Kroatien var inte heller dålig då dramatiken i slutet var helt galen. Modric missade straff med 3 minuter kvar av förlängningen och Kasper Schmeichel höll på att bli ett riktigt spöke. Vi har nog blivit lite bortskämda hittills, men det är ändå något vi hoppas fortsätter.

Vi inleder nu kvartsfinalerna med sex europeiska lag samt två sydamerikanska. Också det helt traditionsenligt ifall vi tänker på vilken kontinent VM nu avgörs på. Det ska dock bli intressant att se om det bli fyra från Europa som kommer göra upp om detta eller ifall Uruguay och Brasilien tänker sätta stopp för en heleuropeisk fest. Ett lag från Europa är dock redan klara för final. Jag gissar på Kroatien(!) från nedre halvan, men det väntar vi med. Nu ser vi först fram mot mötena mellan Uruguay och Frankrike samt mellan Brasilien och Belgien! Efter fredagens bataljer vet vi mer hur det ser ut med de europeiska framgångarna.

Under fredagen är det två toppmatcher som spelas, d.v.s från den högra eller övre halvan av slutspelsträdet. Vinnarna bildar en semifinal, och därifrån är vägen till final överkomlig. Det är iallafall Uruguay mot Frankrike kl 16.00, samt Brasilien - Belgien senare på kvällen kl 20.00. Det är bara två matcher man inte får missa om man är någorlunda fotbollsintresserad. Bänka er från 16.00, så räknar iallafall vi med att det bli åka av.

https://i.imgur.com/w5RZ9AS.jpg

Match: Uruguay - Frankrike

Datum: 6 juli
Tid: 16.00
Arena: Nizjnij Novgorod Arena, Nizjnij Novgorod
Odds: 4.50 – 3.10 – 1.97

https://i.imgur.com/WpYUru0.png

Kort info om Uruguay:
Ställer troligen upp med en 4-4-2 uppställning med följande spelare:

Muslera – Laxalt, Godin, Gimenez, Caceras – Torreira, Vecino, Nandez, Bentancur – Suarez, Stuani

Ifall det blir en rak 4-4-2 eller med ett diamantmittfält återstår att se. Kan även bli en form av 4-3-1-2 men det verkar bli ovanstående elva även om många så klart hoppas att Cavani inte är lika skadad som befarat, men det är dumt att starta med en spelare som inte är redo till 100%. Laget slog ut Portugal i sin åttondelsfinal och var det bättre laget. Spelade fortsatt kontrollerat och hade en stark defensiv men släppte här in sitt första mål i VM när slutresultatet skrevs till 2-1. Det offensiva spelet behöver bli några snäpp bättre nu när Frankrike ställs på andra sidan och det är ett lag som är klart bättre än de fyra de hittills sprungit på. Vi får dock inte glömma att Uruguay gör sitt jobb och vinner sina matcher. De har inte förtagit sig hittills men behöver gå på absoluta topp nu ifall det ska bli avancemang. Att Cavani eventuellt inte startar är ett stort avbräck och första prioritet borde vara att hålla ihop sitt starka försvar och i sämsta fall nå ett straffsparksavgörande.

Kort info om Frankrike:
Ställer troligen upp med en 4-1-2-3 uppställning med följande spelare:

Lloris – Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard – Kante – Tolisso, Pogba – Griezmann, Giroud, Mbappe

Är lite olika bud på hur laget kommer formeras och vem som kommer ta avstängde Matuidis plats. Jag tror man kör med Kante som en defensiv mittfältare där det blir Tolisso och Pogba strax framför som ska göra grovjobbet både framåt och bakåt. Sen får Griezmann och Mbappe mer offensiva yttermittfältsroller med Giroud ensam på topp men det är tre anfallare och vad man vill kalla dem är lite upp till var och en. Frankrike har eventuellt bästa laget i VM och har varit en av mina favoriter att spela hem guldet. Hittills har de inte gjort någon besviken men det satt hårt inne med segern mot Australien i inledningsmatchen. 1-0 mot Peru därefter följdes upp med en ”uppgjord” 0-0-match mot Danmark. I åttondelsfinalen senast låg man under med 2-1 mot ett Argentina som inte alls imponerat och slutresultatet skrevs till 4-3 ”bara”. Oroväckande med tre insläppta mål även om det är starkt att likväl vinna men att göra fyra mål mot ett Argentina som varit helt usla defensivt vet jag inte hur vi ska värdera riktigt. Mbappe gjorde en kanonmatch senast och hans snabbhet kan bli avgörande här mot ett Uruguay som hittills haft ett stabilt försvar. Kanske första riktiga värdemätaren för Frankrike.

Analys av matchen:
Om det var mest logiskt med en målsnål match senast för bägge lagen - men där det slutade med sju respektive tre mål så fortsätter jag på den linjen även om det finns riktigt bra offensiva kvalitéer här. Försvaret blir allt viktigare ju längre lagen avancerar men fördelen här är ju att lagen kommer från olika kontinenter vilket gör att man inte har exakt samma koll – enligt mitt selektiva minne – på varandras spel. Det kan öppna upp även den här matchen, och med något slumpmål hit eller dit så kan matchen bli helt annorlunda än vad som förväntas.

Mbappe kom igång ordentligt i förra matchen och kan även Giroud få målskyttet att lossna så kommer Frankrike bli en riktig utmanare senare i turneringen. Det kommer oavsett bli svettigt för Uruguay att stå emot det offensiva vapnet i Frankrike. Giroud kommer fortsätta slita hårt i anfallet och skapa ytor för både Griezmann och Mbappe och är nog så viktig även om det inte blir några mål från hans fötter. Omvänt kommer Uruguay få det klart tuffare i sitt anfall och frågan är om Suarez kan bära hela sitt land på sina axlar för att slåss om vidare avancemang här. Pavard är annars den som stundtals har sett lite osäker ut i defensiven för Frankrike och det kan vara här Uruguay lägger extra tyngd. Det krävs dock att fler spelare tar plats i offensiven men jag tror inte de är beredda att riskera allt för mycket utan kommer vara nöjda med att få matchen till en förlängning. Man vill framför allt inte låta Frankrike få kontra med vindsnabbe Mbappe.

Torreira blir åter oerhört viktig för Uruguay här med sitt mittfältsspel där han dels ska hålla ihop det defensiva men även vara med framåt när utrymme ges. En outtröttlig spelartyp som mycket kommer handla om här. Utöver Torreira så blir som vanligt mittbacksparet Godin och Gimenez som spelar tillsammans i Atletico Madrid extremt viktiga för Uruguay då Frankrike kommer göra vad de kan för att göra livet surt för sydamerikanerna. Ett mål på en hörna är nämligen allt de har släppt in hittills.

Vad gäller Frankrike så är det inte i första hand försvarsspelet de kommer leva på utan det får bli att göra fler mål än motståndarna så de måste få hål på Uruguay förr eller senare. Ju längre matchen går och det står 0-0 ju starkare tror jag Uruguay kommer växa rent mentalt. För Uruguays del handlar det i första hand om att minst få matchen till straffar men kan Suarez peta in en boll framåt så blir det enormt fokus på defensiven till domaren blåser av.

Extra information
Uruguay kommer högst troligt vara utan Cavani som drog på sig en skada senast.

Frankrike ser ut att ha en helt skadefri trupp inför matchen.

Frankrike saknar dock Matuidi som är avstängd efter två gula kort i turneringen.

Uruguay har varning på Bentancur som förväntas starta matchen. I övrigt inga kort.

Frankrike har varningar på Giroud, Pavard, Pogba och Tolisso som förväntas starta matchen. I övrigt inga kort.

Båda lagen har haft fem hela vilodagar efter deras åttondelsfinal. De hade även samma antal vilodagar inför den åttondelsfinalen.

Sen 2002 har de mötts fem gånger. Två gånger i VM och i tre vänskapsmatcher. På dessa fem matcher har det endast blivit ett enda mål, det var 2013 i en vänskapsmatch där Uruguay vann.

Spelförslag:
Troliga: Asian handicap +1 på Uruguay till helt okej 1.38 i odds.

Roliga: Matchens första mål efter minut 75.00 till 12.00 i odds.

Snöbollen: Frankrike avancerade vidare till 1.65 senast och vi fick även in Uruguay att avancera vidare till 1.88 så vi har två snöbollar levande. Här fortsätter vi med att Uruguay avancerar vidare till 2.80 i odds på den vi har till 1,88 redan så 1.88*2.80=5.264. Vi omsätter den andra snöbollen till 1.65 på att Uruguay avancerar vidare på straffar till 10.00 i odds. Alltså 1.65*10.00=16.50 i odds.

Askfaten: Det blir ej mål i bägge halvlekar till 1.63 – Lucas Torreira för första kortet i matchen till 11.00 i odds.



https://i.imgur.com/Idw0piU.jpg

Match: Brasilien - Belgien

Datum: 6/7
Tid: 20:00
Arena: Kazan Arena
Odds: 2.10 - 3.35 - 3.60

https://i.imgur.com/zicjYjg.png

Kort info om Brasilien
Förväntas ställa upp med en 4-3-3 uppställning enligt följande:

Allison - Marcelo, Miranda, Silva, Fagner - Coutinho, Fernandinho, Paulinho - Neymar, Firmino, Willian.

Marcelo vilades mot Mexiko och väntas kunna starta här. Felipe Luis, som agerat vikarie får därför se sin plats på bänken från start här. På högerbacken är Danilo fortsatt out, och Fagner kommer få fortsatt förtroende trots en tveksam insats mot Mexiko. I övrigt kliver Fernandinho in från start på mittfältet på bekostnad av Real Madrids Casemiro som är avstängd p.g.a för många varningar. Sedan väljer även Tite Roberto Firmino på topp istället för Gabriel Jesus, vilket ska bli väldigt intressant att se.

Brasilien är fortsatt otroligt stabila. Man släpper in väldigt lite mål under Tite, och man har blivit mycket bättre på att värdera lägena när det är dags att kliva, eller när man ska ta det lite lugnt. Neymar har väl inte riktigt kommit upp i den kapaciteten vi hade önskat, men Philippe Coutinho är desto hetare istället. De vimlar av superstjärnor i detta Brasilien, och att t.ex. Fernandinho ersätter Casemiro gör varken bu eller bä, då han är en riktigt duktig spelare och är väl respekterad av t.ex. Pep Guardiola i Manchester City där han till vardags håller till.

Kort info om Belgien
Förväntas ställa upp med en 3-4-2-1 uppställning enligt följande:

Courtois - Vertonghen, Kompany, Alderweireld - Chadli, Witsel, De Bruyne, Meunier - Hazard, Mertens - Lukaku.

Roberto Martinez ser inte ut att göra några större ändringar mot åttondelsfinalen. Nacer Chadli och Maraoune Fellaini kämpar om en plats i startelvan, och det ser faktiskt ut som Nacer Chadli får chansen här. De båda var ju helt avgörande i sina inhopp mot Japan när man vände 2-0 till 2-3. Trebackslinjen är fortsatt intakt med Kompany som själva hjärtat. I övrigt är Thomas Meunier, Jan Vertonghen och Youri Tielmans är alla en varning från att missa en eventuell semifinal.

Belgien är ett lag fullproppat med stjärnor, och man har trots det inte riktigt fått till det tidigare år. Nu verkar det däremot som att förbundskapten Roberto Martinez fått ihop truppen, och man spelar mer som ett lag för varandra istället för sig själva. Spelare som Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku har inte riktigt hittat sin plats i truppen än, men det gör inte samma typ av skada när övriga laget går samman och täcker upp. En intressant tanke för att få igång De Bruyne skulle kunna vara att sätta upp honom på Dries Mertens position, och sätta in Mousa Dembelé eller Maraoune Fellaini på mittfältet. Det skulle kunna få De Bruyne mer aktiv i det offensiva spelet, som just nu annars bara kretsar kring Eden Hazard i princip.

Analys av matchen:
Det är utan tvekan två riktiga världslag som möts, där båda förbundskaptener satt sin prägel i laget ordentligt. Brasilien har helt klart fått ett mer stabilare spel, där man inte alls släpper till lika många chanser bakåt, men producerar desto färre framåt. Belgien är lite mer kompletta, då man har possitionsspelet, man har omställningsspelet och man har även närkampsspelet. Däremot är det inte alltid man får till det, varför man kanske ibland har problem. Det såg vi senast mot Japan när man tappade matchen totalt, innan Chadli och Fellaini kunde komma in och kicka igång laget.

Brasilien är onekligen oerhört svåra att få hål på. Under 2018 har man alltså bara släppt in ett enda mål, och det kom mot Schweiz i premiären. Jag tror man kommer vara tämligen spelförande här så länge vi har ett likaläge eller Belgisk ledning. Därför tror jag inte målchanserna kommer flöda i den här matchen, då känslan är att Belgien har stor respekt för detta Brasilien, och vill med säkerhet inte åka på samma smäll igen som mot Japan senast. Därför en avvaktande start att vänta kanske?

Spelförslag:
Jag kan inte se den här matchen passera mållinan. Det är två lag med enormt namnkunniga trupper, men det är trots allt kvartsfinal i VM och att bara ösa på från start tror jag inget av lagen skulle tjäna på. I slutändan håller jag däremot Brasilien som det starkare laget, och jag tycker därför dessa två spel är bra:

Rätt resultat i halvtid, 0-0.

Brasilien att avancera.

Bra info. Snabb fråga. Vart hittar du all startelva info? Tänker på firmino från start samt Danilos uppdatering kring skada osv?

AmaerildeRimfrost 2018-07-05 23:46

Citat:

Ursprungligen postat av O12 (Inlägg 575949)
Bra info. Snabb fråga. Vart hittar du all startelva info? Tänker på firmino från start samt Danilos uppdatering kring skada osv?

Finns ju mycket källor men det finns ju bara en som exakt vet hur elvan ser ut och vilka som ska spela - tränaren själv. De flesta källor pekar dock på att Danilo kommer börja på bänken även om han är fullt redo att spela rent fysiskt. På topp är det lite delade meningar vem som ska spela av Jesus och Firmino och skribenten för den matchen har vägt och kommit fram till att det är mest troligt. Men först en timme innan start vet alla med säkerhet. Sen har man lite mer koll på vissa lag - jag personligen Tyskland t ex men det är svårt ändå att pricka 100% rätt. Mest enkelt är väl att veta hur Janne startar med Sverige :D

AmaerildeRimfrost 2018-07-06 18:14

Med facit i hand blev det usla spelförslag i den tidiga kvartsfinalen idag! Får hoppas det blir bättre under kvällsmatchen.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved