Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Fotbolls-VM 2018 (https://www.sharps.se/forums/fotbolls-vm-2018/)
-   -   VM Dag 21! (7/7) (https://www.sharps.se/forums/fotbolls-vm-2018/33054-vm-dag-21-7-7-a/)

Lazlo 2018-07-06 20:03

VM Dag 21! (7/7)
 
Den största fotbollsdagen för svensk del väntar och vi är nog många som kommer samlas på olika platser runt omkring i Sverige. Själv tillhör jag Sydsverige och då är det Folkets Park i Malmö som gäller. Spelmässigt är den stora frågan om Sverige med sin starka defensiv kan stå upp mot England och jag hoppas verkligen det. För blir det en ny semifinal som för 24 år sedan kommer hela Sverige att må bra. Blir det svenskt uttåg mot England så kommer kvällsmatchen mest passera förbi helt obemärkt och det är väl annars en intressant match mellan kanske VM:s bästa mittfält mot hemmanationen som gjort det långt över förväntan. Oavsett vad som händer blir det förhoppningsvis två extremt intressanta matcher med lite olika karaktär även om det finns en klar favorit på ena sidan när de bägge matcherna sparkas igång. Ett enda lag från Sydamerika lever och det är Brasilien som när detta skrivs inte ännu startat sin match. Blir det heleuropeiska semifinaler? Mycket tyder på det då "hemmaplan" är något magiskt som följer med VM efter VM!

https://i.imgur.com/Jr0w19P.jpg

Match: Sverige - England

Datum: 7 juli
Tid: 16.00
Arena: Samara Arena, Samara
Odds: 4.75 – 3.15 – 1.90

https://i.imgur.com/KbLbZp2.png

Kort info om Sverige:
Ställer troligen upp med en 4-4-2 uppställning med följande spelare:

Olsen – Augustinsson, Granqvist, Lindelöf, Krafth – Forsberg, Ekdal, Larsson, Claesson – Berg, Toivonen

Ett Sverige som fortsätter imponera och i truppen finns all energi som behövs för att kunna gå hela vägen. Det är ingen slump att de hittills slagit ut världsnation efter världsnation. Lustig är avstängd och kommer ersättas av Emil Krafth och frågan är hur mycket det ställer till det för Sverige då backlinjen ändras. Jag tror dock inte det är här det kommer avgöras om det är till Sveriges nackdel utan det är i sådana fall om det ens orkar ladda om fysiskt för att orka minst 90 minuter till. Det är ett lag som stundtals gått på knäna och vi får mest hoppas att fysiken håller minst en match till. Framåt är det fortsatta problem med målskyttet och senast var det ett liknande mål som även tog Sverige till VM. Ett lag som är redo för att spela om medaljerna och har historiskt ett silver och två brons.

Kort info om England:
Ställer troligen upp med en 3-5-2 uppställning med följande spelare:

Pickford – Maguire, Stones, Walker – Rose, Lingard, Henderson, Alli, Trippier – Sterling, Kane

Nuvarande skyttekungen Kane på plan och nu är frågan om han även kan göra mål mot ett starkt defensivt jobbande Sverige. Vi ska dock komma ihåg att hälften av Kanes sex mål har varit på straff så det ser mer imponerande ut än det egentligen är. Annars är England ett lag som verkar kunna prestera i ett VM för en gångs skull om vi inte räknar med VM 1966 då det räckte till guld. Southgate med ett relativt ungt lag som verkar tycka det är kul att spela och inte har samma rädsla i blicken även om det såg mörkt ut när de avancerade vidare via straffar från åttondelsfinalen. Är väl första riktiga motståndet dock som England ställs mot då de hade Panama och Tunisien i gruppen som inte var mycket att säga något om. Utöver det en ”läggmatch” mot Belgien för att hamna på rätt sida. Tog sig sen vidare mot Colombia som inte heller imponerat även om de stod upp bra mot England och kanske var värda ett bättre öde även om kvitteringen som tog matchen vidare dröjde till tilläggstiden. Tror det kan ta slut för England här då det verkar vila någon slags förbannelse över landet.

Analys av matchen:
Som vanligt kommer Sverige ligga rätt i sina försvarspositioner och jobba på att få till kontringar som de kan avgöra matchen på. Bakåt är det stabilt och England kommer få det tufft även om de kommer bli det klart mer bollförande laget. Förmodligen kommer England lägga extra tyngd på Krafths kant för att komma runt, möjligen med snabbe Sterling. Viktigt att Sverige har bra understöd här för övriga spelare har visat att de kommer stå pall.

Jag önskar att Sverige vågar bli mer bollförande här för att orka genomföra matchen då det sliter att spela en hel VM-turnering med nästan identiskt lag. England har haft en klart lättare väg fram med mer vila även om det blev 30 minuter extra senast. Möjligen sitter det kvar till viss del. Får bara Sverige äga boll klart mer nu så ska det nog fungera men de är vana att ha ett lågt bollinnehav och det är säkert deras plan nu också.

Småskador och krämpor på många spelare i bägge lagen men det är nog få saker som kommer ändras från de troliga startuppställningarna. Vidare så är det några gula kort här som gör att man inte kommer ta det där extra kortet i en tveksam situation. Tuff men snäll match väntas mellan två nordeuropeiska lag där fysiken kommer avgöra vem som går segrande ur matchen. Sveriges chans är nog att ta detta till straffar (via 0-0?) för då vinner vi!

Extra information:
Sverige har småskador på Durmaz med höftproblem samt Ekdal som fått röntga sin fot men bägge verkar redo för spel likväl.

England har en skada på Vardy som gör att han antagligen inte kommer spel. Småskador på Young, Alli och Walker men inget som borde äventyra spel.

Sverige har Lustig på högerbackspositionen avstängd efter två gula kort. Ersättare blir högst troligt Emil Krafth.

Sverige har varningar på Claesson och Ekdal som förväntas starta matchen. I övrigt inga kort.

England har varningar på Walker, Lingard och Henderson som förväntas starta matchen. I övrigt gult kort på Loftus-Cheek.

Båda lagen har haft tre hela vilodagar sen åttondelsfinalen. Att ta hänsyn till är att England vilade hela laget i sista gruppspelsmatchen men att de dock fick en tuff förlängning mot Colombia för fyra dagar sen.

Sverige har bra inbördes mot England vad gäller det historiska, även om det ser ut att vända lite nu. Senaste mötet vann Sverige med 4-2 i en träningsmatch 2012 men Zlatan var den som gjorde samtliga mål då. Både i VM 2002 och 2006 stötte lagen på varandra, med resultaten 1-1 och 2-2.

Spelförslag:
Troliga: Underspelet på 2.5 mål här ger 1.48 och det känns faktiskt väldigt bra.

Roliga: Sebastian Larsson gör mål på direkt frispark samt Granen att göra mål på straff till 126 i odds. Inte sannolikt men vi håller på Sverige!

Snöbollen: Jag fick vidare bägge snöbollarna senast och det var att Ryssland skulle avancera vidare på straffsparksavgörande till 15.00 i odds. Vi kör den nu med att Sverige avancerar vidare på straffar till 10.00 i odds, dvs 15.00*10.00=150 i odds och det är väl inte omöjligt! Fick även med att Kroatien skulle avancera vidare till 1.39 i odds och den omsätter vi nu att Sverige tar sig vidare till 2.95 i odds, dvs 1.39*2.95=4.1 i odds.

Askfaten: Andreas Granqvist minst ett avslut till 1.90 i odds – Korrekt resultat 0-0 till 7.00 i odds!


https://i.imgur.com/BHGJyGg.jpg

Match: Ryssland - Kroatien

Datum: 7/7
Tid: 20:00
Arena: Fisjt-stadion
Odds: 3.90 - 3.00 - 2.15

https://i.imgur.com/we9yjLl.png

Kort info om Ryssland
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Akinfeev - Kudryashov, Ignashevich, Kutepov, Fernandes - Zobnin, Gazinskiy - Cheryshev, Golovin, Samedov - Dzuyba.

Man ställde upp med en trebackslinje senast mot Spanien, men väntas här gå tillbaka till en fyrbackslinje men Yuri Gazinskiy och Denis Cheryshev tillbaka i startelvan. Yuri Zhirkov tvingades av i halvtid senast mot Spanien, och läget är väldigt kritiskt till om han kan spela här. Ersättaren bör då bli Fedor Kudryashov på vänsterflanken. Igor Smolnikov, som var avstängd förra matchen är åter tillgänglig här, men väntas ändå starta på bänken. Även Alan Dzagoev som skadade sig i Rysslands öppningsmatch har kommit igång med träningen och skulle kunna vara ett alternativ för Tjertjesov. Sedan är Smolov, Golovin, Kutepov, Zobnin och Gazinskiy alla en varning från att missa en eventuell semifinal.

Som detta Ryssland har ryckt upp sig. Man blev hårt kritiskt ifrågasatt inför VM. De senaste åren har man sjunkit kraftigt på FIFA´s världsranking, och man slapp som tur var kvala för VM då man var host. Tur var väl det med tanke på hur iskallt detta Ryska landslag har varit. Under våren har man endast matchat hårt motstånd utan några som helst positiva tecken. Väl framme i VM bara small det. Saudiarabien förnedrades, och även så Egypten. Visserligen förlorade man ganska klart mot ett urstarkt Uruguay, men åttondelsfinalen mot Spanien var en riktigt moralhöjare i hela landet. Tjertjesov kan nog andas ut lite, för oavsett hur det går här i kvartsfinalen får man ändå se detta VM som ett lyckat mästerskap.

Kort info om Kroatien
Förväntas ställa upp med en 4-5-1 uppställning enligt följande:

Subasic - Strinic, Lovren, Vida, Vrsaljko - Perisic, Rakitic, Brozovic, Modric, Rebic - Mandzukic.

Dalic ser ut att mönstra precis samma startelva som i åttondelsfinalen. Ivan Strinic är ett litet frågetecken då han tvingades av planen senast p.g.a. skada, men verkar ändå kunna spela. Mateo Kovacic och Milan Badelj har som vanligt sin startplats på bänken, och i övrigt är det en hel drös med spelare som alla är en varning från att missa nästa match - Ante Rebic, Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic, Mario Mandzukic, Marco Pjaca, Sime Vrsaljko, Verdan Corluka och Tin Jedvaj.

Kroatien har äntligen fått det att lossna. Man har under många år spelat väldigt väldigt bra, men har inte alltid fått resultaten med sig. Senast i VM åkte man t.ex. mot Portugal i åttondelsfinalen med 1-0 i en match man totalt dominerade, och det väl lite så det har sett ut för detta landslag. Man har otroligt fina fötter på mittfältet, och kanske till och med “det” bästa mittfältet i hela turneringen. Man fullkomligt pulveriserade allt i sin grupp, och även om det satt långt inne tiullslut lyckades man ta sig förbi Danskarna, som vi alla vet inte är en speciellt enkel uppgift.

Analys av matchen:
I matchen mot Danmark ägde Kroatien hela första halvlek, medan den andra vart man istället hårt tillbakapressade. Trots det mittfält man har är man alltså inte alltid spelförande vilket jag kan tycka är lite märkligt. Nu lyckas man ofta ändå skapa ruskigt fina målchanser, och Ivan Perisic är oerhört viktig för detta Kroatiska landslag. Han löper som en duracell på kanten, och förutom att han har ett bra skott och är oerhört målfarlig, öppnar han i och med det även en massa ytor till övriga medspelare, som i sin tur också ger det fina mittfältet med Modric - Rakitic ännu mer tid med bollen. Känslan är att det är en liknande matchbild som senast mot Danmark här, då Ryssland säkerligen kommer med en enorm energi, och är faktiskt inte helt främmande för att föra spelet med Golovin som den stora kreatören.

Vi kan nog vara rätt säkra på att det kommer smälla en del. Detta storvuxna hårt jobbande Ryssland är urstarka i närkamperna, och kommer ligga på Modric och Rakitic hela tiden. Att vi får se en hel del avblåsningar och ostskivor är nog därför ingen skräll. Luka Modric missade en straff i 117e minuten senast, och i mina ögon är det ett litet frågetecken kring vart man har honom. Har han psyket för att studsa tillbaka, eller har den straffen satt sig på näthinnan. Han såg bra nervös ut under straffläggningen sedan, där han dock lyckades sätta den trots en dålig och nervös slagen starff. Kasper Schmeichel hade ett klart övertag på honom, och nu står istället Akinfeev i motståndarnas mål, som var totaldominant i mötet mot Spanien. Är det åter ett spöke, eller är Modric så pass erfaren och proffsig att han skakat av sig det?

Spelförslag:
Det känns som en oerhört jämn match, som kan gå åt endera håll. Jag håller givetvis Kroatien som det bättre laget, och bör kanske avancera, men oddsen är däremot inte alls lockande. 2.15 är alldeles för snålt, medan hemmalaget att avancera, med fansen i ryggen och ett korrupt FIFA och VAR är värt en slant.

Ryssland att avancera.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved