Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nybörjarforum (https://www.sharps.se/forums/nyboerjarforum/)
-   -   Hur bygga upp rulle? (https://www.sharps.se/forums/nyboerjarforum/15158-hur-bygga-upp-rulle/)

jolla 2013-02-15 20:56

Hur bygga upp rulle?
 
Jag har hållit på med betting i dryga halvåret, främsta meriten är att jag lyckats spela upp några hundra till ett par tusen, men därefter har det rasat och jag har flera gånger fått börja om på 0.

Jag vill nu ha hjälp av er experter här på forumet, hur ska jag gå till väga för att på ett så säkert sätt som möjligt bygga upp en rulle och ta mig mot högre höjder. Jag tänker börja på 200-300 kronor och vill spela upp dessa till några tusen och sedan därifrån börja bettingen på riktigt.

Oerhört tacksam för tips!

/en nybörjare

RobinD 2013-02-15 21:01

200-300 kronor som ska förvandlas till några tusen? Då är det enda vettiga sättet att chansa.

Det tar allt för lång tid att omsätta 200 kronor på ett korrekt sätt och skapa en vinst på det tiodubbla.

Antingen sparar du ihop en kassa på några tusen och kör lite klassisk bonushoreri eller så gamblar du lite.

Salinger 2013-02-15 21:09

Hej!

Jag är också ny här, men har varit aktiv på andra forum och har spelat mer och mindre aktivt i ca 10 år. Att mångdubbla en spelkassa är inte så lätt, då även en duktig spelare kan ha otur i perioder. Därför lägger seriösa spelare inte mer än max ett par procent av sin spelkassa på varje spel.

Du ska bara spela på odds som du ser värde i. Lär dig att värdera matcher, börja med en idrott och liga du kan bra sedan innan. Mer info finns i spelskolan i menyraden. Om du värderar ett lags chanser till 50% så måste du få över 2,00 i odds för att det ska vara värde i spelet osv. I längden behöver du också se till att få tillgång till de högsta oddsen, och där är Betfair ett bra alternativ. Fundera över vilken skillnad du får på bankrullen om du lägger 1000st spel * 100kr, vinner på hälften och har 2,10 i medelodds, jämfört med om du hade haft 1,90 i medelodds. Detta trots att det "bara" är två tiondelars skillnad.

Lycka till!
/Salinger

Pilkast 2013-02-15 21:10

Se till och vinn - detta är det säkratse, enklaste och enda sättet att bygga rulle på...! :rolleyes:

Skämt, åsido! Känner igen mig men när du kommer upp i en liten vinstsumma så gäller det att fortsätta så och inte bli girig och öka insatserna för mycket bara för att det gått bra.

Hitta ett system som passar dig - finns otaliga men det du till sist väljer skall passa din spelstil, intresse och plånbok...

Att tro att man kan bygga rulle och börja med 2-300 är inte realistiskt om du inte avser dig spela och bygga rulle under en lång tid...

Det viktigaste är att läsa på angående bankrollmanagment - finns en bra sida för det här på sharps. Hitta och spela på värde är det viktigaste i längden...

Har du bråttom så hjälper inga system dig i världen - bygga rulle är en maraton, inte ett sprintlopp!

:popcorn:


Lycka till, hur du än väljer att gå vidare... Detta var mina, snabba, visdomsord - kan ha glömt något och det finns MÅNGA på detta forum som är bättre på detta än mig och som säkerligen kan förklara detta bättre...

Bli inte avskräckt av den, i många fall, spydiga och raljanta attityderna du kan komma att stöta på - sug i stället in de fakta och information som flödar på denna sajt, den är, i sanning, guld värd!

:moneybag::drunk:

KP 2013-02-15 21:11

jolla jag tycker att du ska försöka få ihop 1000kr och börja bonushora. När du betat av de flesta bolagen har du nu en kassa på ca 10000kr att börja spela seriöst med. För mer info om bonustrading, läs guiden här: https://www.sharps.se/bonustrading
För info om bonusar som spelbolagen erbjuder kan du kika här: https://www.sharps.se/spelbolagens-basta-bonusar
Sedan kan du tex gå in på oddsportal och se en jävla massa fler bolag att utnyttja.

ALA 2013-02-16 09:59

För att det ska bli meningsfullt att spela bör man ha en bankrulle på minst 5000sek dvs om man är ute efter att tjäna stålar. Sedan så är min rekommendation att du har ett antal olika tipstjänster/system. Dessa ska vara så avvägda att de balanserar din bettingportfölj med avseende på årstid, väder högoddsare/lågoddsare osv. Då kan du öka bankrullen du spelar med faktor 1,5 eftersom det är osannolikt att alla tipstjänster/system går dåligt samtidigt.

Ett knep är också att klyva bankrullen i 4 lika stora delar. Sedan spelar du endast med 25% av bankrullen tills den har blivit fördubblad alternativ gått ner till noll. Då klyvs den igen i 4 bitar osv. Då har du alltid kvar 75% av bankrullen även när det går som sämst.

Vurpan 2013-02-18 13:43

Jag startade en ungefär identisk tråd här för ganska exakt två år sen. Kunskapen inom betting är väl ungefär 20 gånger så bra nu som den var då. Mitt tips är bara att spela på och läsa på och försök ha disciplin. En rulle på 2-300 är är för liten, det kommer ta evigheter även om du är magiskt duktig på att värdera för att få den att öka så mycket. Spara istället ihop lite pengar så att du har en 2-3k alternativt bonushora lite innan du kör igång. Att spela för kaffepengar är väldigt tråkigt i längden.

GLHF!

fireas 2013-02-18 14:57

Som sagt. Bonushora eller spara pengar.

Annars så gör som jag:

Jag hade 1000:- när jag var student och inte hade mkt pengar över. Jag körde 1-5u som då var 10-50kr. Inga stora summor alls.

Men varje gång jag hade pengar över så körde jag in pengar och efter bara 2 somrar (sommar jobb) hade jag en rulle på 10k +. Då började det bli mer pengar i vinst snabbt:)

Moffegrev 2013-02-18 15:14

För att reda upp ett vanligt missförstand, din rulle behöver inte vara inlagd pa moneybookers eller vanliga spelsidor, utan kan lika gärna vara huvudsakligen pa ditt bankkonto.

2-300:- är ingen direkt mening att ha som rulle, utan som föregaende skribenter skrivit är det lättast att spara ihop en atminstone 5k för att det ska bli nagon mening med det (om du nu prompt ska ha en rulle och seriös br-management).

De där 2-300:- du har nu skulle jag dragit in allt pa en parlay eller propsbet för att försöka 10dubbla. Alla kan förlora 2-300:- utan att direkt lida ekonomiskt av det.


Själv kör jag helt utan en specifik bankrulle nuförtiden, utan har pengarna liggandes delvis pa bankkontot och delvis pa moneybookers. Hittar jag nagot odds som sticker ut smäller jag pa rejält, och ryggar jag bara kör jag smasummor.

Har inte heller ett spreadsheet längre utan kör rakt av efter den enkla devisen; pengar in- pengar ut.

KP 2013-02-18 16:04

Se även till att ha samma valutor på dina konton som du öppnar så du slipper valutaväxlingar. I europa är det inga problem men när du börjar spelar ute i världen/asien där de har högst återbetalningsprocent så kommer du att uppleva detta.

Anledningen till varför man har en internetplånbok som tex moneybookers är för att ofta går insättning och uttag väldigt smidigt och snabbare än en vanlig banktransaktion. Dessutom är det oftast avgiftsfritt för in/uttag med moneybookers, kontra visa/bankinsättning.

faremisch 2013-02-18 18:21

Jag körde igång i juni och är extremt snål och försiktig.
Har på åtta månader gått från 0 till omkring 8000-9000 i bankrullen. Jag började med att någon femhundring och löste några små bonusar på ganska dåliga bolag och spela med mycket små insatser för att komma in i och lära mig spelet.

Därefter har jag gått på de bättre bonusarna och satt in sammanlagt 4000 på några olika bolag som ger 100 procents bonus. Har fortsatt med låga insatser och sakta sett rullen växa. Det kräver förstås tålamod. Håller fortfarande på med bonusarna och gnetar, men har roligt samtidigt.

Har plockat ut mina 4000 plus 2000 till. Nu är det omkring 6000-7000 som flyter runt på olika bolag och Moneybookers. Mycket är förstås låsta pengar i bonusar fortfarande.

Klart jag kunde gått på trading om jag bara varit ute efter pengarna, men det tilltalar mig inte alls och jag begår hellre dundertapparna med små insatser än med en snabbt uppsvälld tradingkassa, när allvaret väl börjar.

Bettingen har byggt upp omkring halva kassan. Den andra hälften har jag fått ihop genom att utnytja free-spins-erbjudanden på en mängd olika spel- och casinobolag. Inte lika roligt, men med lite systematik och mycket tur kan det efterhand bli tusenlappar.

Det viktigaste med spelandet är såklart att inte tappa tålamodet och framför allt att inte kräma på för att ta igen förlusterna.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved