Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Offtopic (https://www.sharps.se/forums/offtopic/)
-   -   Era egna matrecept (https://www.sharps.se/forums/offtopic/12602-era-egna-matrecept/)

Lemasive 2012-07-24 18:48

Era egna matrecept
 
Nu är jag knappast en kökets virtuous eller ens i närheten av en kock. Däremot tycker jag om att laga mat och delar gärna med mig med mina recept och gillar att testa nytt minst en gång i veckan.

Luconi Bolognese Le Lemasive


300 gram Nötfärs
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 färska tomater
1 buljongtärning(kött)
1 dl vatten
Färsk basilika
Tomatpuré
Grana


Börja såhär

Sätt på vattnet till lumaconin, har du nog med vatten enligt dig? Häll på ännu mer, pasta trivs i mycket vatten. Tänk på att pasta alltid skall slängas i direkt efter det har börjat koka och salta rikligt.

Sätt din stekpanna på 4an och släng i smör/jordnötsolja. Skär upp lökarna i väldigt fina tärningar, låt dem sjunka ihop och bli lätt genomskinliga. Smula i köttfärsen och sänk till trean, tänk på att du vill ha maximal saftighet ifrån köttet. Nu skär du ner tomaterna i små små klyftor, du vill ha det så litet som möjligt. Blanda ner tomaterna och tomatpurén efter smak och rör om ordentligt i pannan. Koka 1 dl vatten och blanda i buljongen, sedan i pannan. Sänk till 2an och låt stå i 20 minuter. Skala vitlöken och pressa ner den i pannan, hacka den färska basilikan och ha i din röra.


Tillredning av rätten.

Detta är väldigt simpelt egentligen, du tar din lumaconi och lägger med hålen uppåt. Du tar din bolognese och fyller lumaconin till 80%, detta är enklast om du har en liten sked eller nässpruta. Riv ditt val av grana över hålen och in i ugnen på 200 grader i 2 minuter.

Servera med bränd smörsås och en härlig ruccolasallad med varför inte getost och rädisor.

Wagner 2012-07-24 22:29

Annars kan du fylla på här i stället. :cheers: https://www.sharps.se/forums/offtopic...-4/#post183849

Själv har jag lite nyheter från yoghurt-fronten att delge er. Återkommer i ärendet. :smoke:



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved