Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Tänkarhörnan (https://www.sharps.se/forums/taenkarhoernan/)
-   -   Validering av data från oddsportal (https://www.sharps.se/forums/taenkarhoernan/17057-validering-av-data-fran-oddsportal/)

ggbrons 2013-07-31 16:56

Validering av data från oddsportal
 
Jag har börjat skrapa odds för Över/Under i ishockey från Oddsportal, men jag börjar tvivla på hur oddsen blivit kategoriserade. För NHL så är Pinnacles odds tydligt utpekade som FT + OT, men för KHL, AHL, Elitserien, Hockeyallsvenskan med flera så är alla odds kategoriserade som Full Time. När jag däremot testar dom som om de vore odds för FT + OT så tycks de inte vara mindre skarpa. Min fråga är om någon vet något om systematiska fel på Oddsportal (ej nödvändigtvis begränsat till hockey)?

Jag undrar också om någon hjälpsam själ har gammalt data som de sparat direkt från pinnacle för ÖU-odds på några matcher ur någon av de ovannämnda ligorna så att jag skulle kunna jämföra med det jag själv sitter på. Jag skulle bli väldigt tacksam eftersom det är lite av en make-or-break-fråga för min statistiska modell.

Juret 2013-07-31 18:31

Pinny brukar väl ha linor både för RT och inkl ev OT för NHL? För övriga ligor är det alltid RT som gäller (60 min). Jag har inte märkt av att OP kategoriserat fel, inte för Pinnacle åtminstone.

KP 2013-07-31 19:40

Pinny brukar inte visa fel på ink/exkl OT vad jag märkt men däremot gör andra det. Bolag som har ink OT visas som ex OT och viceversa. Detsamma gäller på basketen.

Däremot (men det kanske du har koll på) att spel i Elitserien m.m. så räknas inte OT in i ö/u därför står dessa rätt som exkl OT.

ggbrons 2013-08-01 06:32

Det stämmer att pinnacle har linor för både inklusive och exklusive övertid, men det jag försökte syfta på var att just på oddsportal så finns endast FT+OT odds från pinnacle på NHL bland op's historiska odds.

@Juret: är du säker på att det bara är RT som gäller för alla andra ligor? Jag tänker framför allt på AHL och KHL, men även NLA, EBEL,

@KP: Nej, jag har verkligen inte koll! Jag kommer från en statistisk bakgrund och har aldrig hållit på med gambling, än mindre haft ett konto på pinnacle. Det är därför jag är så nervös över just den här detaljen.

Tack båda för era svar! Som jag skrev innan, det här är verkligen skillnaden mellan en bra och dålig modell för mig så er hjälp gör mig verkligen lugnare

Juret 2013-08-01 06:58

Citat:

Ursprungligen postat av ggbrons (Inlägg 265056)
@Juret: är du säker på att det bara är RT som gäller för alla andra ligor? Jag tänker framför allt på AHL och KHL, men även NLA, EBEL,

Helt säker.

Från Pinnacles regler:
"Unless otherwise stated, all wagers are for regulation time ONLY and do NOT include either overtime or penalty shootouts."

KP 2013-08-01 08:14

Läs gärna denna tråd, https://www.sharps.se/forums/spelbola...hockey-regler/



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved