Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Trav & Galopp (https://www.sharps.se/forums/trav-galopp/)
-   -   V75 Guiden Express (https://www.sharps.se/forums/trav-galopp/28755-v75-guiden-express/)

flaque 2017-04-29 08:12

V75 Guiden Express
 
Bästa spiken

6 Nuncio (V75-7) förlorade överraskande senast men fick långt fram när Örjan satt kvar i en trött rygg och med bara två lopp i kroppen fanns inte formen för att hinna ikapp över upploppet. Han kommer att ha gått framåt med loppet i kroppen och är också en helt annan häst när han får trava utan rygg och den här gången är det svårt att se honom missa spets. Stefan Melander har även kört jobb på rundbanan för att flytta fram formen ytterligare och vi tror på en klart bättre insats nu. Från ledningen ska han inte förlora mot det här motståndet och för oss är han en given spik.

Utgångshästar

Vi spelar med fyra utgångshästar den här gången varav en behöver vinna.
6 Fabian B.R. (V75-2) är en riktig talang och första gången med körspö kan ge fyraåringen en extra växel. Hittar han till ledningen blir han svårslagen men det finns risk för svar invändigt och skulle han hamna utvändigt ledaren är han sårbar. Rätt favorit men det finns också chans till skräll då loppet är öppet bakom.

3 Trot Kronos (V75-3) är riktigt bra och hade varit intressant att se felfri mot Twister Bi och Poet Broline senast. Stayerdistans känns som en fördel och från ledningen kan han springa fort. Vad som oroar lite är att han tappat travet till slut i några starter och skulle mjölksyran komma kan det bli tufft att stå hela vägen då det är bra hästar från tillägg.

1 Winston Laser (V75-4) tror vi har en rätt så bra chans om Erik Adielsson hittar vinnarhålet. Åby är dock alltid lurigt och släpper man en gång är det lätt att det blir tredje invändigt till slut. Till 7% är ändå Winston Laser ett av omgångens bästa drag och vi spelar med honom som utgång.

3 Wild Honey (V75-5) ska normalt sett ha en bra chans. Hon är snabb ut och sitter troligen enkelt i ledningen. Det som kan ställa till det är att Lutfi Kolgjini har Pasithea Face till start och sänder han fram kan det kosta att ta emot. Visst finns chansen att släppa och sedan avgöra via open stretch, men det känns lite chansartat att gå på fullt ut och spika en storfavorit som kan vara tvingad att avgöra via open stretch.


Dragen

9 Aron Palema (V75-1) ska utrustas med jänkarvagn för första gången och Pär Hedbergs stallform är kraftigt uppåt. Blir det bara körning första 500 kommer Aron Palema bli tuff att stå emot. Vad som kan vara lurigt är om Barkevious Mingo direkt sitter i tät och ingen kör något emot honom. Men till 13% är fortfarande Aron Palema spelvärd.

3 Farmer Jack (V75-2) har verkligen sett läcker ut hos Fredrik Persson och från ett perfekt läge är han märkligt bortglömd. Han trivs med hårt tempo under vägen, vilket det ser ut att bli, och slipper han bara gå utvändigt ledaren känns han given i segerstriden. Just nu bara 6%.

10 Darling Hornline (V75-5) kan verkligen komma in i loppet om Lutfi Kolgjini väljer att köra fram och försöker ta över ledningen med Pasithea Face. Intrycket på Darling Hornline senast var minst sagt läckert och hon såg smått okörd ut över mål. Hon är lika bra i ryggar och har kapacitet att vinna även mot hårdare motstånd.

Spelvärda spiken

Vi har funderat mycket över V75-6 och hur vi ska behandla 6 Tjacko Zaz. Han blev som en ny häst i slutet på hösten och imponerade verkligen i fyra raka segrar innan vintervilan. Nu är han ny i silver och det är alltid lurigt, motståndet är även tufft och första känslan kan vara att han står lite hårt inne. Samtidigt ska man tänka på att hästar brukar utvecklas under vintern från fyra till femåring och det är nog ingen tillfällighet att Tjacko Zaz gör årsdebut just i det här loppet på Åby. Det är kort distans, vilket passar perfekt, och skulle han vinna loppet får Timo Nurmos lagom med tid att sätta honom i toppform till silverfinalen under elitloppshelgen. Rapporterna låter också ovanligt bra för att komma från stall Nurmos och därför räknar vi med en Tjacko Zaz som är redo att leverera en riktigt stark insats direkt. Som vi läser loppet kommer han också att nå till ledningen. 4 Officer C.D. är en startraket och han flyger förbi de invändiga, vilket ger Björn Goop en perfekt möjlighet att följa med i draget och överta. Samtidigt vet Björn att han inte behöver forcera fram för att få överta från Officer C.D. då man knappast vill köra den i spets. Därför behöver inte öppningen bli så hård och även om vi har stor respekt för motståndet måste det här vara en bra chans från spets. Det är tveksamt om han blir favorit och spelvärdet är högt. Vi spikar!

"Jänkarvagn för första gången"

- 9 Aron Palema (V75-1, bilden) känns uppåt i träningen men det är klart att planen är att ha honom på topp om en månad så lite kvar till toppformen är det nog. Han är ganska bra på att följa med i ryggar från start, det är ju alltid lite svårt sånt och det är risk att någon slinker ner framför, men han kan följa rätt så bra i alla fall. Erik får väl köra efter hur hästen känns men vi får hoppas att de kör lite där framme, pullar de upp så blir det ju svårt för oss. Han kommer att gå med jänkarvagn för första gången, det har jag bestämt nu, i övrigt blir det öppet huvudlag och barfota runt om som vanligt. Jag har lite förhoppningar men vinna kanske blir tufft, samtidigt vet jag ju att han är bra, så helt slagen känner jag mig inte, säger Pär Hedberg.
"Tror inte att vi fått se hur bra hon är"

Vi fick tag i Helena Burman precis innan planet skulle lyfta.
- 6 Eldrick Boko (V75-1) är tyvärr halt och kommer att strykas. Jag tror det är en hovböld.
- 10 Darling Hornline (V75-5) är en ruggig häst. Jag tror inte att vi fått se hur bra hon är än. Hon hade mycket krafter kvar senast och sprang ändå 12,8/2140 auto med järnskor och 100g boots. På Halmstad hade hon 130g boots, så vi lättade henne lite. Hon har varit rullig tidigare men jag tycker faktiskt inte att det är så farligt, hon måste bara få må bra och vara fräsch. Jag har funderat i veckan på om vi kanske ska köra barfota bak och lätta henne lite, samtidigt var hon ju så väldigt fin senast så jag har inte bestämt mig än. Jag hoppas att Otrobanda, Wild Honey och Pasithea Face kan köra lite mot varandra, vi är ju beroende av det från bakspår. Men i så fall tror jag att vi kan vinna, säger Helena Burman.
"Jag har stora förhoppningar"

- 3 Farmer Jack (V75-2) har jag kört intervaller med idag (torsdag) och han kändes jättefin, mjuk och smidig. Senast så var det som att han försökte hoppa över något i sista sväng och det var nära galopp då, men i övrigt kändes han fin så det var bara just i sista sväng. Han har bara mött Kalmar-motstånd hittills men det känns som en väldigt bra häst för klassen och får han vara frisk går han i alla fall upp till silver. Det är ingen häst man lägger pisken på från start utan han får sköta sig själv, men jag kommer så klart försöka få iväg honom så snabbt som möjligt. Blir det hårt tempo så går han nog lika bra i ryggar men annars har han visat att han tål att gå själv. Det är ett riktigt bra Klass II-försök och det krävs säkert en 13-tid för att vinna, men jag har stora förhoppningar på min häst. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och en custom jänkarvagn, precis som senast, säger Fredrik Persson.
Spetsstrider

V75-1
1 Hades Håleryd har utvecklat sin startsnabbhet och är numera riktigt snabb vid full laddning. Med tanke på att han fick en tuff comeback senast och gav sig tidigt tar man knappast emot 3 Barkevious Mingo då Carl-Johan Jepson är redo att köra tufft för ledningen. 5 Starzinner är också snabb men får tufft att ta en längd på Barkevious Mingo.

V75-2
1 Rex Lane visade förbättrad startsnabbhet senast och den här gången ska han även på med jänkarvagn, vilket kan öka på startsnabbheten ytterligare. Han har chans att hålla upp och är vårt andrahandsval i spetsstriden. 2 Trevi Dilli är riktigt kvick om Flemming väljer den taktiken men samtidigt är han nog nöjd med rygg ledaren då det kan kosta att försvara tät. 4 Fidagu U.R. är ganska snabb men ingen raket. Kanske kan han bli snabbare barfota bak och chansen finns att han kan spetsa och släppa, men det är inte det hetaste scenariot. 6 Fabian B.R. är en travmaskin och kommer att laddas för fullt. Vi tror att kusken kör tufft och ganska länge om han får svar invändigt. Blir Rex Lane överflyglad tror vi att han når ledningen förr eller senare och han är därför vår spetsfavorit.

V75-3
Man har flaggat från stallet att köra 2 U.S.Male E.P. i ledningen men vi tror inte att man varken vill eller kan svara 3 Trot Kronos när Veijo sänder fram. Från tillägg har 9 Bottnas Commandeur ett intressant läge men han är svår i voltstart och har ofta tagit några galoppsteg om man släppt iväg honom första stegen, så det är långtifrån säkert att det blir någon pangstart trots ensamt springspår.

V75-4
1 Winston Laser blir svår att ta en längd på, speciellt med Erik Adielsson upp. Chansen finns ju dock till open stretch och det kommer att laddas friskt utifrån, så vår känsla säger att han i något skede släpper. 2 Run Ceasar Run är snabb och vill gärna till ledningen och är favorit att överta. Samtidigt vill nog Erik gärna se till att han får rygg ledaren och det kan innebära att han måste svara en bit. Utifrån laddas nämligen också 3 Oscar Rhode, 5 R.K.King och kanske framförallt 6 Sambuca Knight. Det kan gå undan första biten och spetsstriden är inte helt given, men som favorit efter 500 meter håller vi Run Ceasar Run.

V75-5
Om man ska tolka förhandssnacket låter det som att Peter Untersteiner kan tänka sig att släppa ledningen med 2 Otrobanda och det öppnar för 3 Wild Honey att överta ledningen. Daniel Redéns tolvmiljoners-märr har sällan laddats men har varit riktigt snabb när hon tryckts av och hon tog en längd på D'One på Jägersro i somras. 4 Gematria och 5 Caddie Kasandra är också ganska snabba men de tar ingen längd på Wild Honey om Örjan väljer att ladda. Mer intressant är vad Lutfi Kolgjini gör bakom 8 Pasithea Face. Man ska tänka på att det är full distans och om Ludde skickar fram Pasithea och kör tufft för ledningen, vill verkligen Örjan svara när det finns tillgång till open stretch? Wild Honey måste så klart ses som spetsfavorit men det är kanske inte lika givet som det hade varit på en bana utan open stretch.

V75-6
2 Slide So Easy var nära att svara upp innerspåret på Solvalla för fyra starter sedan men hackade till efter 100 meter och fick släppa Top of the World förbi sig. Han spetsade senast och kan öppna snabbt, men att han ska svara startraketen 4 Officer C.D. har vi svårt att se. 6 Tjacko Zaz är också riktigt snabb och Björn Goop vet hur man sänder från start. Vi tror att han följer med Officer C.D. och tar sig före Slide So Easy, för att sedan glida fram och överta ledningen. 7 Djali Boko kan öppna men är kanske inte lika snabb som många tror att han är och från spår sju är det risk att han fortfarande är kvar i spåren när svängen kommer. 8 Re Doc är lite ojämn men är klart snabb vissa dagar, det kan bli laddning för att hitta position men något spetsbud är han knappast.

V75-7
1 Spring Erom är snabb och skulle jänkarvagnen sitta på och öka på startsnabbheten finns spetschans. Men det är mer troligt att 2 Oasis Bi hinner förbi och sedan släpper till 6 Nuncio. 4 Voltigeur de Myrt är nog den enda som skulle vilja svara upp Nuncio men vi tror inte att varken kusk eller häst är nog duktiga från start.
Tänk på att...

... 3 Barkevious Mingo (V75-1) har vunnit två av två från ledningen med jänkarvagn. Totalt har han vunnit av åtta av tio i ledningen.
... 9 Aron Palema (V75-1) har fem segrar, en andra-, och en tredjeplats på sju starter barfota runt om. Den här gången siktar man även på att köra med jänkarvagn för första gången och stallet har visat kraftig uppåtform i april. Man har vunnit 8 av 17 och samtliga hästar har kommit på pengar.
... 11 Donato E. (V75-1) eventuellt ska gå med en "riktig" jänkarvagn för andra gången i karriären. I den första blev det galopp med Åke Svanstedt under elitloppshelgen i fjol.
... 1 Rex Lane (V75-2) ska gå med jänkarvagn för första gången. Han har gått barfota bak i två starter och vunnit båda dessa med ett klart förbättrat intryck.
... 3 Farmer Jack (V75-2) har två raka segrar hos Fredrik Persson och har sett väldigt fin ut barfota runt om.
... 4 Fidagu U.R. (V75-2) ska gå barfota bak för första gången, det blir även jänkarvagn som för tre starter sedan.
... 6 Fabian B.R. (V75-2) är fältets minst rutinerade häst med fem starter men har också vunnit samtliga dessa. Han har inte startat på fem veckor och gör första starten i Sverige, vilket betyder första gången med körspö.
... 10 Smevikens Cruiser (V75-2) har tre segrar på fyra starter hos Veijo Heiskanen. Han var ute i 10.000 kronors lopp senast för att hålla sig kvar i klassen och nu blir det barfota runt om, samma balans som på Momarken för tre starter sedan då han vann trots tredjespår fram utvändigt ledaren.
... 5 Part Nan Angelen (V75-3) har vunnit tre av nio när han startat inom tio dagar efter senaste starten.
... 10 Bravo Navarone (V75-3) eventuellt ska gå barfota bak. Han har vunnit 7 av 17 med den balansen. Barfota runt om har han bara gått en gång, elitloppshelgen i fjol då han vann bronsfinalen från utvändigt ledaren. Den balansen lär man dock spara till större uppgifter.
... 13 Heartbreaker V.S. (V75-3) var grym i årsdebuten i fjol då han vann på 12,0/2140 auto. Man har tidigare sagt att hästen är ganska vild hemma på gården och kan därför vara missgynnad av att starta tätt då han inte återhämtar sig på samma sätt som andra hästar. Nu efter uppehåll lär han dock komma med fullt av energi till start, vilket också medför galopprisk från ett fjärdespår. Men skulle han sköta sig kan man också räkna med en bra prestation direkt. Han har vunnit tre av fyra starter på distanser över 2600-meter i Sverige.
... 14 Al's Winnermede (V75-3) har ettan högst upp i raden och Svante Ericsson låter klart nöjd med sexåringen i träningen. Det blir även barfota runt om för första gången på nästan ett år. Med den balansen har han vunnit tre av sju starter och även tagit två andrapris i V75. Han vann enda starten i Sverige över 3000-meter och har vunnit tre av åtta starter över 2600-meter.
... 5 R.K.King (V75-4) är obesegrad i felfritt lopp på Åby med tre segrar på fyra försök.
... 7 Trecciadoro Rex (V75-4) har vunnit tre av fyra över kort distans i Sverige och det är faktiskt den enda distansen hon vunnit på sedan hon kom från Holland.
... 3 Wild Honey (V75-5) har varit lite av favoritspelarnas bästa vän genom att infria i åtta av nio starter hon betalat under två gånger pengarna. I de fem starter hon gjort för Redén där hon stått i högre odds än två gånger har hon som bäst varit trea.
... 6 Angel Rain (V75-5) har galopperat i alla fyra starter hon gått barfota runt om.
... 5 Indoor Voices (V75-6) gick barfota runt om för första gången hos Roger Walmann näst senast. Då avslutade hon 07,5 sista 400 och stod sig bra i Stoeliten.
... 6 Tjacko Zaz (V75-6) har vunnit fem av nio starter där han gått med jänkarvagn.
... 7 Djali Boko (V75-6) har vunnit fyra av tio starter över kort distans. Vid fem av de sex förlusterna har sjuåringen galopperat. Han ska gå barfota runt om och med jänkarvagn för första gången i Kolgjinis regi.
... 10 King City (V75-6) har varit ute på medeldistans i de två senaste starterna men är betydligt bättre över kort distans där han vunnit 7 av 17. Det kan även bli barfota runt om till den här starten vilket vore andra gången i Sverige.
... 1 Spring Erom (V75-7) eventuellt ska gå med jänkarvagn, vilket vore första gången i karriären.
... 6 Nuncio (V75-7) har gått banjobb inför den här starten vilket han sällan gjort tidigare. Eventuellt kan det även bli ett nytt huvudlag, vilket vore klart intressant då han nästan bara haft öppet eller murphy på höger sida under tiden hos "Tarzan".
... 9 On Track Piraten (V75-7) drogs med halsinfektion senast.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved