Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Barcelona – Juventus

Barcelona gör ingen repris - Juventus är inte PSG!

Onsdagskvällens europeiska fotbollshöjdpunkt är enkel att ringa in: Barcelona-Juventus. Juventus tog en övertygande 3-0-seger i första mötet på italiensk mark. Barcelona ställs nu inför utmaningen att göra som laget mot PSG där 0-4-förlusten borta vändes genom en 6-1-vinst i hemmareturen.

Kan man göra det en gång, kan man göra det en gång till. Så brukar det allmänt låta. Och visst är det sunt förnuft. MEN. Kan Barcelona verkligen vända igen? Skulle inte tro det.

Den mänskliga hjärnan är byggd för att se likheter och visst finns det likheter emellan Barcelonas situationer mot PSG och kvällens mot Juventus. Det är även en egenskap som Luis Enrique gör sitt mesta av i försnacket inför matchen. Smart av Luis Enrique, förvisso, men han kan inte förflytta berg. Han kan inte förändra det faktum att det är betydande skillnader mellan PSG och Juventus.

Juventus har - till skillnad från PSG - gjort en rakt igenom solid säsong. Medan PSG redan i höstas darrade ibland och även under våren haft flera bottennapp (PSG ledde/leder inte ens Ligue 1) så har Juventus vandrat rakt till toppen. Laget leder italienska Serie A med åtta (8!) poäng och har gått urstarkt i Champions League. Faktum är att Juventus fortfarande är obesegrat i Europa.

Det är även en skillnad i meriter emellan det PSG-lag som klappade ihop och kvällens Juventus. Kolla i defensiven som är fylld med rutinerade kugghjul. Viktigast av dem alla: Buffon. Den erfarne målvakten släpper aldrig enkla mål.

En annan sak är att Juventus har en tränare som får ut max av materialet - och ännu mer i viktiga matcher. Allegris Juventus kommer knappast att underprestera, men det är mycket möjligt att laget överpresterar. Emery må vara en fotbollsnörd och en passionerad coach vid sidlinjen fast det är sällan hans lag har gått som tåget. Jag minns själv när Emery bossade över Valencia. Under en lång period underpresterade Emerys Valencia alltid mot topplagen. Även under perioden när han ledde Sevilla Europa League-framgångar så fanns det reservationer. Till exempel presterade Sevilla länge svaga ligabortaresultat.

Sist men inte minst så är det värt att nämna Barcelona. De har två svagheter som kommer att kunna utnyttjas lika mycket av Juventus ikväll som senast: backlinjen och mittfältet. Dessa två lagdelar har hackat under säsongen. Barcelona har snarare levt på anfallstrions fantastiska nivå. Något som är möjligt att göra mot mediokert La Liga-motstånd. Fast mot ett av Europas bästa lagbyggen Juventus räcker det inte med bara Messi/Suarez/Neymar.

Det höga handikappet som erbjuds på Juventus är tydligt påverkat av att folk minns Barcelonas vändning mot PSG "alltför väl". Trots många skillnader. Skillnaderna ger oss ett bra överodds på Juventus!

Fotboll

Barcelona – Juventus

  • Postad:
    19 apr 2017
    18:31
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 2 +1.00 (AH)
  • Insats: 5,00
  • Odds: 2,23
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    19 apr 2017
    20:45
  • Sport: Fotboll
  • Land: Europa
  • Liga: Champions League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td