Visa ett inlägg
Gammal 2011-02-23, 23:09   #95
zz
 
zzs avatar
 
Reg.datum: nov 2010
Inlägg: 329
Sharp$: 362

ZZ
Stats: 16 - 22 - 1
ROI: 127.54%
Vinstprocent: 42.00%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av RobinD Visa inlägg
Fast nu spekulerar du väl ändå?

Är du dålig på att värdera så spelar man flat för att man slipper det momentet, precis som i detta moment så slipper du tänka och variansen kommer ta ut sin rätt åt båda håll.

Detta riskmanagement kan väl passa vissa spelare och vissa andra. Det finns ju åtminstone "bevis" på att det fungerar för vissa cappers.
Jag vet inte om jag skulle kalla det spekulera. För mig känns det som logik men det kan väl bli error i skallen ibland så givetvis kan jag ha fel.

Okey påstående 1. Är man dålig på att värdera EV så spelar man flat.

Låter helt sunt tycker jag. Om vi utgår från denne spelare som tydligen är vinnare i längden men har svårt med att värdera matchers EV-styrka.

Du säger att man slipper tänka även här och att variansen kommer ta ut sin rätt åt båda hållen. Men här har iCash en poäng i att det inte finns 1 miljon matcher att spela med. För visst kommer det ta ut sig i längden och du kommer få samma resultat som med en medel-flat. Det du dock lägger in är ett moment där är att du över en serie av 500 spel på en säsong kanske kommer ha 30-40 (jag har inga exakta siffror men Tino har dem säkert) på den högsta nivån. Eftersom denna nivå är så utslagsgivande för ditt resultat vill du då att variansen över 30-40 spel ska bestämma ditt resultat eller ett över 500 spel? Mitt val är iaf enkelt.

Okey nu förutsätter vi att du är extremt bra på att värdera matcher.

Här kan du alltså välja att när du når tex sista nivån vänta med att lägga det spelet tills du har ett med riktigt stort +EV. Vad innebär då detta? Två saker:

1. Du kommer missa spel med små EV eftersom du helt enkelt inte vill använda dem på denna höga nivå. Kan givetvis användas på andra serier istället men då beror det på om det finns en lucka i någon av dem.

2. OM du nu är så bra på att värdera varför ska du då satsa serie 1 spelet på ett mega +EV? Är inte det bortkastat om man nu ändå är beredd att ha höga insatsnivåer?


Sist skriver du att det finns bevis för att det funkar för vissa cappers. Det är egentligen ointressant för det säger inget om att de inte skulle tjänat mer med en mer optimerad staking-plan.
__________________
"Fail to prepare, prepare to fail"
zz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat