Visa ett inlägg
Gammal 2011-02-28, 06:33   #1
ALA
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 227
Sharp$: 1512
Standard

Sköt han Olof Palme?


Idag är det 25 år sedan Olof Palme mördades. I senaste programmet av Efterlyst framkom att många palmeutredare anser att Herrr C är den riktiga mördaren. Denna Herr C kan knappast vara någon annan än Carl-Gustav Östling en notorisk palmehatare och vapenexpert. Östling ingick i den sk Basebolligan och hade arbetat som Säpopolis vid Kaknästornet. Östling var född i Finland och kom till Sverige vid 11 års ålder. Följande dialog utspelar sig på finska när 2 finska vänninor stöter på Östling på mordkvällen (de är bekanta eftersom de tränar på samma gym). Östling befinner sig på mordplatsen med en Walkie-Talkie och revolver.

-De kommer nu, var beredd!
-Jag är igenkänd, vad ska jag göra?
-Skit i det. Gör det du ska!

Min rumskollega, när jag arbetade på Ericsson, hade en granne som fick sin arbetstelefon avstängd eftersom han privatspanade om mordet på arbetstid. En av våra tekniker var expert på politikermord. Båda har bekräftat för mig att allt som står i bröderna Poutiainens bok Inuti Labyrinten är sant.

Hela händelseföloppet runt mordplatsen är extremt invecklat. Det är därför lätt att kollra bort folk som inte är insatta i mordet så att de enbart får Christer Pettersson på näthinnan. Pettersson skulle bli den perfekta lösningen av mordet trodde många. Inte minst Lisbeth Palmes vittnesmål var kraftigt bindande.

Hur skärpt var då Lisbeth? Inte mycket. Hon var helt hysterisk och fullkomligt i chock. Den beskrivning hon ger av mördaren stämmer exakt in på det närmaste vittnet. Alla i utredningen var fullt medvetna att hon hade tagit fel på mördaren och ett oskyldigt vittne.

Det finns massor med fler detaljer att skriva om. Jag rekommderar er att läsa boken.
__________________
ALA
ALA är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat