Visa ett inlägg
Gammal 2011-06-09, 19:11   #21
Wagner
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2212
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Erik Visa inlägg
Kan rekommendera Lidls grekiska yoghurt Eridanous, så ska en riktig grekisk yoghurt smaka i mitt tycke. Billig är den ofta också, fick 1kg för 17 spänn häromdagen.
Det blir inte grekisk yoghurt bara för att man skriver det på burken. Här har du receptet.
Spoiler:
All yoghurt från TOTAL är äkta Grekisk!
Äkta Grekisk avrunnen yoghurt innehåller INGA TILLSATSER utan endast färsk mjölk, färsk grädde och levande
yoghurtkultur. Den är självklart (såsom namnet beskriver) tillverkad i Grekland!
De stora hinkarna med "Grekisk Yoghurt" som ni kan finna i butikerna innehåller inte Grekisk Yoghurt!
TOTAL är en äkta Grekisk yoghurt. Tyvärr har okunskap och en medveten vilseledande marknadsföring
från falska leverantörer lurat både konsumenter och i vissa fall matskribenter i Sverige.
Som konsument är man beroende av att tillverkare och återförsäljare ger en korrekt och tydlig beskrivning av
sina produkter. När det gäller Grekisk (och Turkisk) yoghurt har inte detta skett och inte heller de berörda
myndigheterna har reagerat i den svenska konsumentens intresse.
Det är inte Grekisk yoghurt i hinken!!!
Så här avslöjar du fusket:
Titta på baksidan av hinken så finner du ett pyttelitet, ovalt märke (ibland struntar de till och med i den ovala
cirkeln och texten kan efter en del letande hittas utan avgränsning) med ett antal bostäver och siffror. De
översta bokstäverna avslöjar tillverkningslandet på mejeriprodukten. Om det är en äkta Grekisk Yoghurt ska
den översta raden bestå av texten GR, GREECE eller HELLAS. Annars är det inte en Grekisk Yoghurt utan ett
försök att lura en intet ont anande konsument!!!
Varför är då den falska yoghurten så mycket billigare? Det krävs ca 4 liter färsk mjölk för att göra en liter äkta
Grekisk avrunnen yoghurt. I denna fantastiska produkt finns således ett naturligt högt innehåll av den färska
mjölken naturliga näringsämnen kvar, samtidigt som den äkta grekiska yoghurttillverkningen gör produkten
lättsmält för kroppen och tillför stora mängder nyttiga, levande yoghurtkulturer.
Inga tillsatser i äkta grekisk avrunnen yoghurt!!!
Äkta Grekisk avrunnen yoghurt innehåller INGA TILLSATSER utan endast färsk mjölk och yoghurtkultur.
Tillsatta pulver (och i förekommande fall även animaliska tillsatser såsom gelatin!) i de falska yoghurtarna
diskvalificerar dem från att få heta Yoghurt enligt Grekisk lagstiftning.
I Sverige har återförsäljare och myndigheter tillåtit detta bedrägeri utan att agera. I övriga europeiska länder
(så även i de falska yoghurtarnas ursprungsland Tyskland) benämns dessa yoghurtar "greek style", "with similar
taste to greek yoghurt", mm. Där tillåts inte dessa lögner som till och med för en del matskribenter (i Sverige)
bakom ljuset.
När så många svenskar har förts bakom ljuset är det trots allt glädjande att se alla de kunniga, internationella
TV-kockar som värnar om matens äkthet, kvalitet och näringsriktiga sammansättning. Auktoriteter inom
mat, såsom Nigella Lawson och Jamie Oliver, använder uteslutande äkta, genuina och högkvalitativa produkter i
sina matprogram och inspirerar oss andra i vårt fortsatta engagemang. De ser till att vi inte blir lurade!
Den är dessutom godkänd av Brittiska vegetarian society
Om TOTAL yoghurt
Matnyttig information om våra yoghurtar...
TOTAL 10% classic
• Helt naturell, inga tillsater • Innehåller levande yoghurtkultur • Inget tillsatt socker • Rik på kalcium •
Mycket protein och lite kolhydrater • Rekommenderas till barn och vuxna för sin rika kalciumhalt • Även till
gravida.
TOTAL 0%
• Fettfri, inga tillsatser • Inget tillsatt socker • Rik på kalcium • Mycket protein och lite kolhydrater • En
150g burk är 1 point hos viktväktarna!
TOTAL med honung (splitcup)
• Yoghurten är helt naturell, inga tillsater • Inget tillsatt socker i yoghurten • Rik på kalcium
• Mycket protein • Rekommenderas till barn och vuxna för sin rika kalciumhalt, dock så ska barn under 1 år
inte äta honung • Honungen är helt naturlig utan några som helst tillsatser • Naturens sötningsmedel.
"Mjölken till alla våra yoghurtar kommer från djur som inte matats med antibiotika,
hormoner eller kemikalier"
Så här gör man TOTAL yoghurt
En kortfattad beskrivning av hur vi tillverkar ÄKTA grekisk yoghurt.
Komjölken till vår yoghurt produceras på olika gårdar runt om i Grekland och levereras till FAGE´s egna strikt
kontrollerade mjölkuppsamlings stationer. Sen levereras mjölken till FAGE’s fabrik i Aten.
Mjölken och grädde pastöriseras och kyls sedan ner innan man tillsätter de levande bakteriekulturerna
lactobacillus bulgaricus och streptococcus thermophilitus. Yoghurten får sedan mogna i 40 °c under 5-6 timmar.
Nästa steg är att vasslen separeras från yoghurten i en avrinningsprocess. Denna procedur gör att yoghurten
blir lämplig i matlagning och även att den inte skär sig vid höga temperaturer.
När detta är klart förpackas yoghurten i burkar. Dessa försluts och märks med datum och batchkod. Till sist så
förvaras yoghurten i ett datastyrt kylrum med plats för drygt 4000 europallar innan yoghurten levereras med
miljöcertifierade lastbilar till oss här i Sverige för vidare färd till ditt kylskåp. http://www.matmaklarna.se/data/archi...an-yoghurt.pdf
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat