Visa ett inlägg
Gammal 2011-07-07, 10:29   #1
soulman
 
Reg.datum: apr 2011
Inlägg: 719
Sharp$: 5947
Standard

Fotboll 7 juli


Följande singel spelas i lettiska Virsliga:

FK Ventspils-Skonto Riga 1 2.00@NordicBet

Ligaledarna FK Ventspils (15 11 2 2 40-6 35) är utan vinst i sina fyra senaste tävlingsmatcher. Det har bl.a blivit en snöplig förlust i finalen av Baltic League, 1-1 efter 90 minuter + förlängning men förlust efter straffar, mot just dagens motståndare Skonto Riga. Det finns emellertid en del som talar för revansch idag men mer om detta längre fram. Senast blev det 1-1 borta mot ligatvåan Daugava Daugavpils vilket får betecknas som godkänt då FK Ventspils saknade ett par nyckelspelare p.g.a. avstängningar. På hemmaplan uppvisar FK Ventspils ett imponerande facit (7 6 0 1 22-2 18). Det är således inte lätt att plocka poäng i Ventspils.

Ligafyran Skonto Riga (15 9 2 4 28-12 29) har gjort det riktigt bra så här långt. På slutet har laget dock haft en del flyt resultatmässigt. Senast blev det 2-0 borta mot Jurmala (8:a) efter två mål av lagets brasse och skyttekung Junior och den vinsten är inte mycket att säga om. Näst senast var man minst sagt mycket nära förlust mot ligatvåan Daugava Daugavpils men försvararen Denis Kacanovs lyckades kvittera till 1-1 i den femte tilläggsminuten. I matchen före den fick man in ett vinstgivande mål i slutminuterna mot Liepajas Metalurgs (3:a). Bortaspelet så här långt har varit bra (7 5 1 1 14-4 16).

Till dagens match saknar Skonto Riga två absoluta nyckelspelare. Rutinerade och viktige försvararen Denis Kacanovs (15/1 ligamål) är avstängd i två månader efter att ha sparkat av benet på FK Ventspils försvarare Vladimirs Bespalovs (10/1 ligamål) i finalen av Baltic League. Vidare saknas lagets främste målgörare och hela Virsligas skyttekung Junior (11/10 ligamål) då han provspelar för Dynamo Moskva. Junior har svarat för över en tredjedel av Skonto Rigas totala målskörd så här långt. Det här är två stora avbräck, tillika lagets tre senaste målskyttar, vilket rimligtvis bör påverka Skonto Rigas slagstyrka.

Hos hemmalaget finns en del positivt att berätta om då det bör vara så att två spelare återvänder från avstängningar. Jag är inte säker på exakt vilka regler som gäller för avstängningar i lettisk fotboll men jag utgår från att varningsavstängde lettiske landslagsspelaren/anfallaren Ritvars Rugins (13/3 ligamål) och viktige utvisningsavstängde ryske mittfältaren Eduard Sukhanov (11/6 ligamål) är tillbaka i laget till dagens match. Vi talar här om två tongivande spelare hos hemmalaget. FK Ventspils har med lettiska mått en bred och bra trupp men om de här två herrarna är tillbaka är det hursomhelst ett plus.

Plus för hemmalaget och minus för bortalaget. Jag tror och hoppas på FK Ventspils och spelar 1:an med medelinsats till två gånger pengarna. Spelstopp 18.00.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Soap (+2), yertle (+1)

Senast redigerad av soulman den 2011-07-07 klockan 11:12.
soulman är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat