Visa ett inlägg
Gammal 2011-08-30, 20:04   #13
Toby
 
Tobys avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Sundsvall
Inlägg: 26
Sharp$: 59
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tennisbite Visa inlägg
Tittar man på ren statistik har Ivanovic 6-4 W/L sista 10 matcher med en underprestering på 16%, medans Pervak har 7-3 och en överprestering på 17%. Med under- och överprestering menar jag i relation till oddsen man fått på ML, vilket kan likställas med ELO-rating eller Powerrating i andra sammanhang.

Tittar man på hur damerna står sig när det gäller att "slå linan" sina sista 10 matcher har Ivanovic 7-3-0 (W-L-P) och Pervak (5-4-1). Jag brukar titta på detta när jag lirar HC spel då vissa spelare tenderar att bara göra det som "behövs" (t.ex. Federer allt för ofta), medans andra utnyttjar momentum och brukar slå/täcka linan.

Andra intressanta faktorer är att odds har droppat ca 3% på Ivanovic sedan Pinnacle gjorde sin justering på öppningsodds (1.23 vs 1.27), dock inget kraftigt fall och normalt att public bettar ner en favorit av denna kaliber.

H2H har spelarna aldrig mötts och nettodifferens i hur ren matchstatistik vad gäller hålla/bryta serve är till rätt stor fördel Ivanovic om man tittar till senaste 30 respektive 50 matcher, dock ej hänsyn till underlag.

Hoppas det inte blev för mycket statistik nu, men det kanske hjälper dig i tankegången!
hmmm...det var riktigt intressant statistik faktiskt....skippar spelet baserat på att jag vet för lite om dom och statistiskt sett täcker ju Ivanovic linan 7 av 10gånger som du skriver så jag avstår nog matchen......tack för infot
Toby är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat