Visa ett inlägg
Gammal 2011-09-05, 17:27   #799
Badass
Banned
 
Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 1 498
Sharp$: 5

Trav
Stats: 256 - 372 - 2
ROI: 102.25%
Vinstprocent: 40.76%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Snapphanen Visa inlägg
Med risk för att låta dryg, varför skulle spetshästen missgynnas mer än dödenshästen? Är det innerspåret som blir extra kladdigt i regnet bara?

Precis - många gånger som vattnet samlas på innerspåret och blir liggandes där och gör att det blir smetigt och tungsprunget...

Dödens, eller alla i andraspår brukar gynnas vid ovanstående förutsättningar - olika grader på hur detta påverkar beroende på vilken bana vi talar om... Solvalla tex, vår nationalarena för travsport suger hästballe när det regnar - tål ingenting! Sedan har vi Färjestad som satsat mycket på sitt underlag och där har det inte lika stor betydelse, för den är i övrigt hypersnabb!

Men som tumregel så skall man passa sig för spetshästar vid regn - något jag ännu idag efter 25 år inom travspelet inte förstår är varför i helvete kuskarna kör som galningar för att få spets fastän innerspåret är som en leråker???!!! Detta fenomen ser man ofta - okey att spets är närmsta vägen till mål men dumdrygheten får ju inte vara total!

Idag tror i alla fall jag på mycket omotiverade galopper och att bakspår/dödens är gynnad gentemot hur det brukar vara...


/Badass
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Snapphanen (+10)

Senast redigerad av Badass den 2011-09-05 klockan 17:42.
Badass är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat