Visa ett inlägg
Gammal 2011-12-10, 16:54   #14
donkyklonk
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 1 240
Sharp$: 3817
Standard

Inget snack om el classico! Lägger upp vad jag skrivit på min sida om matchen!


Imorgon smäller det! Fotbollsmatchernas fotbollsmatch, Real Madrid – Barcelona, även känd som “El Classico”. Bosse är naturligtvis väldigt laddad inför detta möte(barcelona supporter som han naturligtvis är), men försöker vara så objektiv som möjligt i denna artikeln!

 

Barcelona:

Barcelona har inlett säsongen något svagare än Real Madrid, men på intet sätt dåligt. Dock är poängtappen som kommit aningen onödiga och tråkiga, Getafe borta i en horribel match rätt igenom och en tappad 2-0 ledning borta mot Real Socidad svider mest. Dock har det varit uppryckning de senaste matcherna och formen verkar vara på gång! Dock har tyvärr inte alla spelare den formtoppen som man kan önskas. Startelvan känns mer ovisst än på väldigt länge i en sådan stor match. Vi antar att det blir 4-backslinje då det känns som självmord att komma till ett kokande Bernabeu med 3-backslinje. Detta innebär att Alves och Abidal spelar. Mittbacksparet är inte lika givet som det varit de senaste åren. Pique känns given, dock osäkert vem som är bredvid. Puyol har inte spelat speciellt mycket medan Mascherano spelat de flesta matcherna denna säsongen. Tror Pep väljer Mascheranos form och snabbhet framför Puyols rutin och vinnarskalle. Mittfältet känns givet, men i anfallet känns det väldigt ovisst. Messi är naturligtvis given. David Villas form är obefintlig, lämnas han utanför elvan här så kan vi vara ganska säker på att han lämnar i Januari, men jag tror han startar ändå. Sedan står det mellan Sanchez och Fabregas. Jag förespråkar Fabregas, men tror han väljer Sanchez för en mer naturlig spelare på kant possitionen.

Trolig startelva:

Valdés
Alves – Piqué – Mascherano – Abidal
Xavi – Busquets – Iniesta
Sanchez– Messi - Villa

 

Real Madrid:

Laget ser starkare och bättre ut än någonsin och i stort sett alla av deras nyckelspelare har väldigt bra form(förutom Özil). De har väldigt många raka segrar och har inte tappat poäng i ligan sen September. I startelvan finns några frågetecken. Det största om Benzema eller Higuain ska starta. Båda har väldigt bra form och har gjort mycket mål och visat att laget inte på samma sätt er beroende av Ronaldo längre. Vi Gissar på att Benzamas tyngd fäller avgörandet och han startar på lördag.

Trolig startelva:

Casillas
Arbeloa – Ramos – Pepe – Marcelo
Alonso – Khedira – Özil
Di Maria – Benzema – Ronaldo

 

Matchanalys:

Real har fördelen att de kan spela utan press i denna matchen. Vinner de har det “avgjort” ligan, ett kryss håller de Barcelona på 6 poängs avstånd och de leder fortfarande ligan med 3 poäng vid en förlust. Dock lär det finnas en hel del nerver ändå, de är nog duktigt trötta på att vara i skuggan av Barcelona. Vi tror det kommer bli en liknande matchbild som i supercupmatcherna där Real pressade Barcelona högt och försöker anfalla så mycket som möjligt. Det kommer inte bli samma “deffensiva” real som Mourniho skickade ut förra året med Pepe som deffensivmittfältare och spelförstörare. Barcelonas form verkar vara på gång(producerat 9 mål senaste två matcherna) och fungerar de som när de är som bäst slår de alla lagen de ställs emot. Vi tror på en öppen matchbild med mycket målchanser och en hel del mål. De senaste El classicos har slutat med väldigt få mål, av denna anledningen ligger oddset på över 2.5 mål för högt och vi väljer att ta det. Vi tror som sagt inte på något deffensivt real och båda lagen är löjligt målfarliga. Ska vi säga 3-2 till Barcelona?

 

Speltips:

Över 2,5 mål – 1.962 på pinaclesports. 5 units.

 

Matchstart 22.00
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Jinx (+5)
donkyklonk är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat