Ämne: System
Visa ett inlägg
Gammal 2011-12-18, 07:36   #11
RobinD
Moderator
 
RobinDs avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 7 444
Sharp$: 5408

Fotboll 2013
Stats: 306 - 184 - 57
ROI: 104.46%
Vinstprocent: 62.45%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kalle Visa inlägg
Vad du menar med att alltid ha ett gäng öppna serier är att kunna stoppa in ett bra spel i rätt serie med grund i värdets storlek (och risk antar jag). Med andra ord att variera insats efter värde (och risk?). Vilket enligt mig är likt att använda ett unit system med rating. Dock så antar jag att det är just rating man vill komma ifrån om man börjar med martingale, chase, 2-6 eller vad det nu må kallas. Man vill hellre ägna sig åt att jaga förluster.

Det man vill uppnå med 2-6 är förstås högre vinster med samma picks. För att det ska uppnås måste antingen värderingen bli bättre eller risken ökas. Jag tycker att jag ser tendenser att det är just risken som ökar i de flesta fall, varför skulle värderingen bli bättre av ett system? Är det inte då bättre att bara dela upp det i insatsnivåer (rating) med en gång? Det är ju tanken med att ha en del öppna serier i olika stadier. Varför måste spelen buntas ihop i serier? Det enda svaret på det måste väl vara för att jaga förlusterna. En serie stängs ju i ett tidigt skede om pengarna är vunna. Helst vill man väl inte nå de höga insatsnivåerna alls.

Det finns väl inget som hindrar dig att sätta insatsnivåerna på 1,2,4,8,16,32,64 eller vad det nu må vara. Saken är den att det tydligen anses okej att satsa en skyhög % av kassan bara för att man spelar i serier.

Förklara för mig vad fördelarna är, jag vill jättegärna förstå. Att på kort sikt kunna tjäna pengar med dåliga spel är inte en fördel. Det gör du lättare på ett casino.

Ledsen om det är svårt att läsa, är rätt trött i huvudet.
Jag kan bara tala för mig själv men när jag lirade så var inte mitt b6 orimligt stort i förhållande till kassan. Startade på 11% i teorin, men innan jag han komma så långt var det under 6-7% och tillslut nere på 3.3%.

Fördelen kontra rating är att man tvingas värdera spelen ytterliggare en gång och det gav mig bättre disciplin.

Att jaga förluster, ja om man stoppar in EV- överallt absolut. Jag ansåg att mina totaler höll en edge och att spela EV+ igenom blir som sagt ingen skillnad kontra flat i långa loppet.

Men jag tycker att det är viktigt att varje spelare känner dig bekväm och skärpt, 2-6 hjälpte mig med det.
RobinD är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat