Visa ett inlägg
Gammal 2012-02-14, 12:47   #3
pittaluga
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 343
Sharp$: 4184
Standard

Topptips 14/2

1. Leverkusen - Barcelona x2
Första åttondelen i CL, Leverkusen som till slut blev tvåa i sin grupp, hade guldläge att vinna den inför sista men fick bara kryss mot jumbon Genk. Barca vann sin grupp relativt enkelt för Milan. Barca känns överstreckat men Leverkusens skadeproblem gör att jag inte tror de mäktar med en vinst, krysset dock givet till 25% då Barca har en medioker bortastatistik i ligaspelet i år och att man ofta inte vinner när man börjar borta i knockout-fasen av CL.

2. Lyon - Apoel 1x
Hur många gånger trodde man inte att Apoel skulle vika ner sig i gruppen men dippen kom aldrig. Här är såklart Lyon stora favoriter men man är väl hårt streckat, 73% i skrivande stund. Apoel spelar sin största match någonsin varje match i CL och kommer kämpa som djur. 0-0 inte helt otänkbart imo.

3. Birmingham - Hull 1x
Brums med bra form mot ett Hull som också är på gång. Hemmaplan känns starkt här och jag håller Birmingham som det något bättre laget i grunden. Nära spik men lite väl hårt streckat gör att krysset åker med till 26%

4. Brighton - Millwall 1
Brighton är obesegrat under en lång period medan Millwall har det tungt i ligaspelet just nu, en poäng sista tre matcherna. Rent historiskt har det varit jämnt mellan lagen och jag väljer att spika här, dock är det inte givet då 61% är mycket men spikarna måste hamna nånstans.

5. Bristol City - Crystal Palace 1x
Två lag med tveksam form, BC har två raka 0-3 förluster medan CP inte har vunnit i ligan under hela 2012. Sedan Bristol kom tillbaka upp i Championship 07/08 har man inte förlorat i ligaspelet hemma mot CP. Man är dessutom i ett större poängbehov än Londonlaget. Summa summarum så känns 1x starkt här när det är väldigt jämnstreckat.

6. Coventry - Leeds 2
Coventry har, trots sin jumoplats, skärpt till sitt spel sista tiden, framförallt hemma där man har vinst 3/4 senaste, dock har man fortfarande 8p upp till säker mark. Leeds blandar och ger men har bara 4p upp till kvalplats. Historiskt sett klart övertag Leeds men inte helt relevant då man tappat kraftigt i slagstyrka. Men till under 50% är det en bra spik för mig.

7. Derby - Reading 12
Två lag som man inte vet var man har. Derby har dock fått igång spelet, framförallt hemma där man har fyra raka segrar. Reading å sin sida har vunnit 3/5 senaste på bortaplan. Tabellmässigt skiljer det 6p och 6 platser mellan lagen. Känns som båda lagen kommer gå för seger här och 12 känns starkast i en jämnstreckad match.

8 West Ham - Southampton 12
Toppmötet i Championship, skiljer endast ett poäng mellan lagen men formkurvorna pekar åt olika håll. Rakt upp för WH och andra hållet för Sot´on. WH saknar kapten Nolan igen, men laget har bra kvalitet rakt igenom. Var nära spik här men är trots allt toppmatch som båda vill vinna.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Jinx (+5), holsso10 (+5)
pittaluga är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat