Visa ett inlägg
Gammal 2012-02-14, 15:17   #4
pittaluga
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 343
Sharp$: 4184
Standard

Powerplay 14/2

1. AIK - HV71 1x
Vi har nu gått in i dom femte och sista mötena lag emellan i Eliserien, HV har bra stats mot AIK 2-1-1-0 varav 1-1-0-0 på Hovet, man vann dessutom på just Hovet mot DIF för bara nån veckan sedan. AIK indraget i den oerhört tighta streckstriden, HV kan bli men med sin rutin lär man fixa detta. Som AIK:are hoppas jag såklart på en trea men är rädd att HV varvar igång nu och känner mig osäker med 1x men då en tight match känns trolig får jag nöja mig med krysset.

2. Rosén - Krog x2
Rosén fick till slut vara med i landslaget senast, fick dock inte spela alltför mycket. Han hittade verkligen målformen innan uppehållet men är normalt sett den som ligger bakom målen snarare än att han gör dem. Krog är en stabil målskytt som slår till lite då och då och är relativt jämn. Alltid bra värde att ha motsatt på målgörare jämfört med resultatet i matchen.

3. Brynäs - Luleå 1x
Prestigefylld toppmatch som kan få betydelse längre fram i slutspelet. Statístiken i år är så jämn den kan bli, 1-1-1-1 för båda lagen, dock ingen hemmaseger ännu. Idag tror jag dock mer på Brynäs men krysset måste med då alla matcher lagen emellan varit tighta. 52% på Brynäs i överkant men får gå.

4. Silfverberg - Hjalmarsson x
Brukar bli att man spikar en målskyttsduell, som sagt så tror jag på en tight match och Jakobs form sista matcherna gör att han blivit överstreckad, 36% i nuläget. Han gör inte mål i denna matchupen mer än var tredje gång.

5. Frölunda - Djurgården x2
Dagens mest överstreckade imo, göteborgarna står i 63% i nuläget, ännu högre när jag lämnade in i morse. Statsen är 1-3-0-0 i deras favör, dvs idel segrar men tre av dem efter förlängning. Frölunda saknar Kahnberg medan DIF får tillbaka Daniel Tjärnqvist. Stort värde på DIF här imo

6. Linköping - Färjestad 12
Linköping behöver börja vinna för att komma ur krisen, det har väl sett något bättre ut under Luckner men faktum är att de flesta bottenkonkurrenterna ser stabilare ut, dock vet man ju vilken klass som finns där egentligen. Färjestad har börjat se bättre ut efter tränarbytet och börjar nog tugga igång slutspelstempot nu. 2-1-0-1 i LHC:s favör i år. Känner mig trygg med 12

7. Timrå - MoDo 12
Hemmalaget redan i kvalserien kan man säga, kan börja leta efter formen tills dess och kan spela helt avslappnat. MoDo vek ner sig i sexpoängsmatchen mot AIK senast och är väldigt ojämna. Helt klart bör de vinna denna match men man har tre raka bortatorsk. Dock har man 4-0-0-0 i år men tar med skrällettan.

8. Växjö - Skellefteå 2
Jag har väntat hela året på att Lakers ras skall komma, men främlingslegionen har överbevisat mig gång på gång. Men jag ger mig inte! Skämt åsido så är SAIK guldfavoriter för mig och man trivs oerhört bra i denna matchup, 3-1-0-0 under året. Iggulden tillbaka för Växjö men får SAIK första målet tror jag dom tar detta.
pittaluga är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat