Visa ett inlägg
Gammal 2012-02-16, 15:50   #12
pittaluga
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 343
Sharp$: 4184
Standard

Powerplay 16/2

1. Djurgården - AIK 2
Ja herregud, när jag spelade min rad för dryga halvtimmen sen så kändes det bra, men nu när Svensson är osäker i mål och det kanske blir en junior i kassen känns det mer tveksamt. Nåväl, båda lagen med 1-1-1-1 mot varandra i år, senaste derbyt spelades för bara några veckor sedan, då vann AIK i OT efter att ha varit nästintill överlägsna under matchen men inte knytit ihop säcken. DIF har stora problem, denna match kan komma att bli oerhört viktig när säsongen summeras. Väldigt jämnstreckat och som sagt, nu ligger nog snarare värdet på DIF men min rad var redan inlämnad.

2. Ölvestad - Gynge x2
Samma här, kanske mer läge för 1x nu. Gynge seriens bästa målskytt men som har fått problem på senare tid med just den saken, Ölvestad ofta en bra derbyspelare men även där har det inte sprutats in mål. Tänkbar spik på krysset.

3. Färjestad - Brynäs 12
Fördel Brynäs i inbördes, 2-1-0-1 under säsongen, Gävlelaget känns även som seriens bästa lag för tillfället. Färjestad åkte dit med uddamålet mot LHC i tisdags, Norrena gjorde en bra insats i en tät match. FBK spelar med den större pressen i denna match, förlust och man kan vara inblandade på riktigt i streckstriden. Känns tryggt med 12

4. Hv71 - Timrå 1x
HV såklart givna favs men 80%??!!. Detta är elitserien där alla slår alla, inget lag skall nånsin ha en sådan hög procent, skulle t.o.m kunna vara läge att spela x2 men nöjer mig med 1x. 3-0-0-1 i HVs favör under säsongen, Timrås seger kom i senaste mötet i Jönköping, matchen då Livs tröja hängdes upp. Hv har kryssat 4/6 senaste. Kan mycket väl bli stora siffror men känns skönt att sitta med krysset till 11%

5. Luleå - MoDo 1x
MoDo har övertaget inbördes, 2-0-1-1 men idel hemmasegrar. Luleå är hemmastarka överlag och har sex raka utan förlust hemma och 9/10 senaste. MoDo var starkt på gång nyligen men har sett sämre ut de två senaste matcherna. Intressant drag av LHF idag att peta Harju från truppen, men han har inte presterat mycket under 2012. Sitter trygg med 1x

6. Skellefteå - Frölunda 1
Fördel Frölunda inbördes med 2-0-1-1, man är dessutom seriens formstarkaste lag med sex raka utan förlust och endast en nollpoängare sista 10. Men ändå spikar jag ettan, SAIK borta är en av årets svåraste matcher och man har åtta raka segrar varav sex under ordinarie tid. Man får dessutom tillbaka förra årets poängkung Lindström idag medan Kahnberg fortsatt saknas i Frölunda. 50% på ettan är okej för mig.

7. Växjö - Linköping 12
Två lag som spelar väldigt tight hockey för stunden, fördel LHC under året med 1-2-0-1 i raden. Man har dessutom en helt ok form, fem vinster senaste åtta och förlusterna har varit mot Luleå x2 och mot Brynäs. Dock har de flesta vinsterna tagits hemma. Växjö har en bra hemmaform, 5/6 senaste har man vunnit. Tror att det laget som tar ledningen vinner matchen då båda har bra defensiv och målvakt för dagen.

8. Västerås - Almtuna 12
Fördel hemmalaget inbördes, om än knappt, 2-0-1-1. Västerås var på allvar en utmanare till Leksand om sista kvalserieplatsen för ett tag sedan men sviktande form har gjort att man nu är 7p bakom. Almtuna å sin sida har sett sina 16p på senaste sex matcherna ta dom bort från bottenstriden och man kan nu spela avslappnat. Västerås bör ta detta men Almtunas form det senaste gör att de är ett givet streck till 16%. Överlag dåligt med kryss i Allsvenskan.

Senast redigerad av pittaluga den 2012-02-16 klockan 15:53.
pittaluga är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat