Visa ett inlägg
Gammal 2012-04-15, 08:43   #76
Semicolon
 
Semicolons avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 853
Sharp$: 1997


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av nb79 Visa inlägg
Påvisa att varierande insats inom betting är fördelaktigt går att göra med ett enkelt exempel. På ett surebet maximerar man sina långsiktiga och kortsiktiga tillgångar genom att satsa allt. Använder man samma insats som är optimalt för surebet:et på andra bets, där det händer att man förlorar, kommer man (förr eller senare) att bli av med allt. (skicklig eller ej)

Genom härledning, givet förutsättningar och målsättning, går det att bestämma hur stor ens insats ska vara för ett givet bet. Man kan givetvis ha olika målsättningar och förutsättningar och Kelly-kriteriet tar bara hand om ett fall. Samtidigt ger det med vad som får anses vara rimliga antagande maximal tillväxt (growth rate) av ens kassa. Hade varit intressant att se dig försöka visa förträffligheten med "flat maxbet"
Alltså, han menar ju inte att man ska satsa allt (om man med allt menar hela kassan), utan snarare alltid spela 5% av rullen (eller vad man nu är bekväm med). Varför du blandar in surebets vet jag inte riktigt, men kanske missar jag något?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Wagner (+5)
Semicolon är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat