Era egna matrecept
Nu är jag knappast en kökets virtuous eller ens i närheten av en kock. Däremot tycker jag om att laga mat och delar gärna med mig med mina recept och gillar att testa nytt minst en gång i veckan.
Luconi Bolognese Le Lemasive
300 gram Nötfärs
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 färska tomater
1 buljongtärning(kött)
1 dl vatten
Färsk basilika
Tomatpuré
Grana
Börja såhär
Sätt på vattnet till lumaconin, har du nog med vatten enligt dig? Häll på ännu mer, pasta trivs i mycket vatten. Tänk på att pasta alltid skall slängas i direkt efter det har börjat koka och salta rikligt.
Sätt din stekpanna på 4an och släng i smör/jordnötsolja. Skär upp lökarna i väldigt fina tärningar, låt dem sjunka ihop och bli lätt genomskinliga. Smula i köttfärsen och sänk till trean, tänk på att du vill ha maximal saftighet ifrån köttet. Nu skär du ner tomaterna i små små klyftor, du vill ha det så litet som möjligt. Blanda ner tomaterna och tomatpurén efter smak och rör om ordentligt i pannan. Koka 1 dl vatten och blanda i buljongen, sedan i pannan. Sänk till 2an och låt stå i 20 minuter. Skala vitlöken och pressa ner den i pannan, hacka den färska basilikan och ha i din röra.
Tillredning av rätten.
Detta är väldigt simpelt egentligen, du tar din lumaconi och lägger med hålen uppåt. Du tar din bolognese och fyller lumaconin till 80%, detta är enklast om du har en liten sked eller nässpruta. Riv ditt val av grana över hålen och in i ugnen på 200 grader i 2 minuter.
Servera med bränd smörsås och en härlig ruccolasallad med varför inte getost och rädisor.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten: RobinD (+5)
|