Var på Fäviken Magsinet utanför Järpen i helgen och åt. Bra.
Mat:
friterat grishuvud(?)
syrade morötter (?)
kex av linfrö och ättika
en liten klump av alldeles nyystad ost, lavendel
vild öringrom i ett varmt skal av torkat grisblod
frasiga lavar och mild, lätt syrad vitlöksgrädde
suggfläsk
pilgrimsmussla "i skalet ur elden" tillagad över björkkol och enekvistar
torsk penslad med lite honung därefter stekt i en torr och het panne, ett
grönkålsblad ångat så kort att det dör på tallriken, gran och ättika
storöring marinerad i svampvinäger, råkost, sås gjord av mörkt rostad havre
rå blåmussel och vildärtspaj
jämtländska gryn och frön, mjölksyrad rova och kobuljong filtrerad genom höstlöv,
vilda växter
tärnat kohjärta, rostat märgben, blommor, toast och örtsalt
oxsvans bakad med lök och mjöd, grönt och grön sås
vällagrad hårdost av ko, reducerat youghurtvassle och bitter sallad
vildhallonis
vattlingon, tjockgrädde och strösocker
äggula konserverad i socker, smulor av tallbark, glass av älgört
pudding a lättsyrad mjölk och grädde, frusna joser av blåbär och sallad
hallonsylt från i höstas, vispat ankägg och mjölksorbet som förr
torkade bär, älgörtskarameller och tjärpastiller
björksirap och torkat kött i ett litet pajskal av solrosfrö
Dryck:
fävikens ljust mjöd, bengt-johnny & jan-anders, öster-övsjö
2010 bourgogne blanc, benoit ente, gôte d'or
2010 la lune, mark angeli, loire
2010 Pommard "les petits noizonz", catherine & dominique derain, Côte d'or
2005 riesling aulese, eitelsbacher karthäuserhofberg, mosel
Följande användare gav Sharp$ för den här posten: eddieh (+5)
|