Visa ett inlägg
Gammal 2012-08-25, 13:11   #28
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Sputnik2012 Visa inlägg
Ett spar-konto med 5% ränta med insättnings-garanti är avkastning utan risk.
Alltså om banken går i konkurs, så ersätter staten mitt förlorande kapital.
Såsom en försäkring funktion.
Om jag sparar långsiktigt med aktier med 5% avkastning, så är pengarna ett risk-kapital utan någon som helst existerande försäkring likt insättnings-garantin.


Enkelt uttryckt så ska man låta någon annans pengar jobba åt oss och generera avkastning, utan att involvera eget risk-kapital.
1. Det är det som är poängen, du måste som regel riskera (eget) kapital om du vill ha bättre avkastning än räntan du kan få hos banken eller motsvarande. Vill man ha bättre ränta hos banken kan man alltid samla ihop ett antal småsparare och säga att man kollektivt byter bank om man inte får högre ränta. Detta ger bättre avkastning utan att du riskerar något kapital, men man får ju räkna arbetet med att samla ihop och leda den där skocken av småsparare som en insats av tid (och tid är pengar)...

2. Vill du låta någon annans pengar jobba för dig får du väl starta ett spel-bolag eller liknande där din andel är det courtage du tar för administrationen av spelet. Eller bli "stakead", men det förutsätter ju att du har en edge av något slag som du kan visa upp för eventuella investerare. Eller ett pyramidspel för den delen. Vi återkommer ändå till att det blir en insats för dig i form av arbete/tid.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Senast redigerad av Stekel den 2012-08-25 klockan 13:12.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat