Visa ett inlägg
Gammal 2013-02-11, 19:24   #1
admin
Administrator
 
admins avatar
 
Reg.datum: dec 2009
Inlägg: 2 197
Sharp$: 15232
Standard

Lansering av nya reksystemet!


Då har det äntligen blivit dags att lansera det som kommer ta Sharps till nästa nivå; reksystemet.

Genom att ha ett röstningsystem och belöningar till de användare som varje månad har varit flitiga med kvalitetsrekar hoppas vi få till en atmosfär som både uppmuntrar kvalitet och kvantitet på rekarna. Observera att kommentering på reken kommer nu att ske under själva reken och inte i någon forumtråd.

Omröstningssystemet:
På varje rek kommer det finnas en röstningsskala på 1 till 5 som alla läsare av reken uppmuntras att rösta på beroende på hur bra kvalitet de upplever att reken har. För att rösta måste man ha tio stycken inlägg och varit medlem i minst tre månader. Röstningen avslutas per automatik när spelstopp inträffar för att förhindra att folk röstar beroende på resultat. Medelvärdet av rösterna kommer att visas på reken när minst 5 stycken röster lagts och det är även detta medelvärde tillsammans med antal rekar som bestämmer placeringen på månadens belöningslista.

Sharp$:
För att uppmuntra aktiviteten på både röstning och övriga Sharp$-genererande skrivande på sidan kommer det kosta 10 Sharp$ att "låsa upp" en rek varav 8 Sharp$ får man tillbaka efter att ha röstat på reken. Det betyder i praktiken att man uppmuntras skriva ett inlägg (+2 Sharp$) för varje rek man vill ta del av eller om man väljer att skriva en rek själv (+20 Sharp$) så genererar man Sharp$ nog att läsa tio andra rekar. Under februari månad kommer man få tillbaka 11 Sharp$ när man röstar och går därmed +1 Sharp$ per rek man röstar på.

Topplistan:
För varje månad kommer det att ha genererats en topplista av rekarna beroende på hur många rekar som skrivits, men framför allt hur bra kvaliteten har varit på dem. Den exakta ekvationen för att generera poängen topplistans ranking är ännu inte fastslagen (då vi behöver testa oss fram), men redan klart är att den kommer att baseras medelbetyg på rekar och antalet rekar. Topplistan kommer att publiceras så fort vi har tillräckligt med data.

Belöningar:
Då vi förväntar oss en stor exponering och läsning av rekarna hoppas vi kunna låta systemet vara självförsörjande genom ökade intäkter från spelbolagen. Dessa pengar kommer sedan att delas upp till månadens flitigaste rekare. För att få ta del av dessa pengar krävs det att man har skrivit minst tio stycken rekar och innehar ett medelbetyg på minst 3.0 den månaden. Februari månad kommer vara utan belöningar då vi korrigerar systemet inför mars, den första officiella tävlingsmånaden. Mer information om belöningstrappa och regler kommer postas innan dess, men prispotten för mars månad är fastställd till 3 000 kr.

Länkar:
Rekarna: http://sharps.se/rekar
Posta rek: http://sharps.se/postarek

Vi kommer under februari månad att optimera systemet och komplettera med många nya funktioner. Ni är mycket välkomna att ge oss buggrapporteringar, feedback och förslag i tråden som finns här:
https://www.sharps.se/forums/feedback...-nya-reksystem
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
RobinD (+100), Anonymous (+10), Pilkast (+10), Lindvallen (+10)
admin är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat