Visa ett inlägg
Gammal 2010-03-22, 14:37   #7
Svenssondy
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 28
Sharp$: 120
Standard

Tankar inför dagens matcher:

Elfsborgs IF - Halmstad BK
De flesta matcher har slutat med underspel hittils i årets allsvenska, planerna är förmodligen en bidragande orsak men imorgon när Elfsborg tar emot Halmstad hemma så spelas matchen på Borås Arenas konstgräs. Efter att båda lagen misslyckats med att göra mål i första omgången så tror jag... att viljan är stor från båda håll till att spräcka nollan. Dessutom har Elfsborg utklassat Halmstad med 4-0 på försäsongen så att hemmalaget skulle förbli mållöst tvivlar jag på.
Elfsborg har trots allt ett par vassa målskyttar och jag såg själv hur James Keene högg på det mesta när vi tog emot dem på Malmö IP. Samtidigt har Halmstad spelare som Emir Kujovic som vet hur man hittar målet. Underspelet är kraftigt nedsänkt till runt 1.60 vilket det inte finns något spelvärde i. Istället lägger jag 1 unit på överspelet (ö.2,5 mål) till 2.20.

Åtvidaberg FF - Gefle IF
Åtvidaberg inledde väntat med en förlust mot ett för året spännande Örebro medan Gefle lyckades hålla nollan och kryssa mot Elfsborg hemma på Strömvallens plastgräsmatta. Inför måndagens drabbning blickar vi istället mot Kopparvallens usla gräsmatta som med största sannolikhet eliminerar chanserna till kvickt passningsspel och briljanta tekniska manövrer, inte för att vi hade förväntat oss det ändå men tja - det blir en grisig match. Kan tillägga att det under söndagen regnat och snöat i Åtvidaberg vilket inte direkt skapat bättre förutsättningar.

I Gefle finner vi bland annat nyförvärvet Mikael Dahlberg som varit en av de mest lovande anfallarna i allsvenskan de senaste åren men inte lyckats blomma ut. Bredvid sig får han den här matchen se sig utan varken Hasse Berggren som är en erkänt duktig anfallare eller Daniel Westlin, en annan rutinerad herre då de båda anfallarna står som icke tillgängliga. Man saknar även bland annat Daniel Theorin och Bernhard Nyström för att välja några.

Som tur är har man i kassen en av allsvenskans bästa målvakter, Mattias Hugosson, som gjorde flest räddningar förra året och spikade igen fullständigt i premiären. Utöver det har man två vassa kantspringare i Jonas Lantto och Jonatan Berg men med avbräcken på anfallssidan har man problem. Det ska också tilläggas att söndagens träning var tvungen att ställas in på grund av snöoväder, istället beger man sig till Norrköping för att tidigt imorgonbitti köra ett lättare träningspass innan vidareresa till Åtvidaberg och match.

Åtvidaberg föll som sagt väntat i premiären och man lyckades aldrig etablerat några riktigt farliga målchanser. Det dåliga underlaget är nog trots allt till lagets fördel då man förmodligen hade blivit utspelade av den taktiskt skicklige Pelle Olssons mannar. Vi kan hitta den gamle MFF-bekantingen Kristian Bergström hos hemmalaget samt Christoffer Karlsson som i alla fall brukar vara bra på Football Manager, hehe. Utöver det har man så klart det överlägset namnfattigaste laget i allsvenskan. Man har fått tillbaka Daniel Hallingström sedan premiären men han lär inte starta direkt och jag skulle tippa på i princip samma startelvan som i första matchen.

Nåväl, det är svårt att avgöra en vinnare, krysset ligger absolut nära till hands. Alternativt ett spel på Åtvidaberg+1 då jag tror det kommer bli väldigt målsnålt. Jag väljer dock att lägga 3 units på under 2.5 mål- det varierar från sida till sida men oddsen ligger runt 1.60 på det.
Svenssondy är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat