Ämne: megabomben
Visa ett inlägg
Gammal 2013-08-01, 08:39   #309
Semicolon
 
Semicolons avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 853
Sharp$: 1997


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hejmike Visa inlägg
DU måste förstå att det handlar om hur allmänheten spelar bomben, inte hur bolagen satt sina 1x2-odds.
Tack, lite det som är min poäng.

Cochise, att Slask vinner rensar inte ett skit om gemene bomben spelare också tror att de gör det. Vid ett vanligt 1x2 eller Ah spel är det förmodligen så att värdet finns i ett hemmalag som är så stor dog. På bomben fungerar det dock inte så, här är det mer intressant vad public lirar.

Ett enkelt exempel. Låt oss säga att elfsborg tar sig vidare till CL gruppspel, där ställs de i första hemmamatchen mot Chelsea, värderingen ser ut enligt följande

8.3 4.8 1.5. Men i den 4:a matchers bomben som svs kör denna hypotetiska vecka är streckfördelningen på 1,2 relativt jämn mellan lagen. Självklart finns då bomben värdet på Chelsea eftersom det är långt mycket troligare att de faktiskt gör fler mål än att Elfsborg gör det. Oddsen på 1x2 säger inget om värdet på bomben, däremot är det en markör på styrkeförhållandet mellan lagen.

Det stora renset i dag sker på 4 mål (eller fler) där är det som mest 9% på swansea och sen 1% på alla andra lag. I vårt Chelsea exempel ovan. Var hade bomben- värdet funnits på en 4:a, i 1% på Chelsea eller i 1% på Elfsborg?

Så för att återknyta till min tidigare fråga vad är det som får dig att tro att Slask Wroclaw borde vara favorit mot Brugge? Pinnen har dem just nu i 3.48, krysset är 3.5 och Brugge i 2.14. Jag hänvisade till pinnens odds eftersom JAG personligen har för dålig kunskap om lagen för att göra en bättre värdering.

Om du anser dig ha den kunskapen är nog vi alla i bolaget bara tacksamma och då har jag inga problem att låta dig sätta strecken i den matchen lite som du vill. Men att säga " jag tror att Slask vinner" och sen hänvisa till att "det rensar". Ja, det krävs lite mer för att övertyga mig.
Semicolon är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat