Visa ett inlägg
Gammal 2013-08-25, 13:09   #12
HPT
 
Reg.datum: dec 2010
Inlägg: 267
Sharp$: 3917
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Om du bara har EN A-häst i varje lopp så tycker jag mest det är dumt att börja begränsa maxantalet som får vinna. Det reducerar i princip ingenting för att du begränsar A-hästarna till 3 istället för 5 eller 6. Tänk på att om du bara betalat 50 öre för den där raden med sju rätt som gav 1000kr tillbaka är det ett rätt bra odds... :-)

Hur man hanterar spikar spelar ingen roll, gör som du vill och som du tycker om.

I övrigt så tycker jag att utgångar är ett bra verktyg om det gör att man kan klara sig med EN spik. Begränsning på kuskar fungerar ganska bra på V75, men inte på andra spelformer. Kolla också att det verkligen reducerar ordentligt om man kryssar i det, för det kan vara dyrt att ta bort en Björn, Erik eller Örjan som C-häst i sista om det ändå bara sparade några tior.
Det är visserligen inte så dyrt att tillåta många favoritsegrar, men jag brukar göra valet att ändå ta bort dem. Dels ger knappast 5-6 favoritsegrar fyrsiffrig utdelning, dels ger sådana rader sämre utdelning än vad de "borde" göra. Det sistnämnda så klart för att de allra flesta fortfarande spelar matematiska system och ofta har med alla favoriter, även på små system.

2-3 favoritsegrar är ett statistiskt sunt reduceringsvillkor. Det tar bort ungefär hälften av raderna i ramsystemet, men inträffar betydligt oftare än varannan gång. Redan där har du förbättrat ditt väntevärde på återbäring från 65% av insatsen till betydligt närmare pengarna tillbaka...
__________________
Jag ligger bakom programmet 'Hjälp på traven', vilket säkerligen påverkar det jag skriver här, så tänk alltid på det när du läser mina inlägg...
HPT är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat