Visa ett inlägg
Gammal 2013-10-03, 14:08   #18
Galeocerdo cuvier
 
Galeocerdo cuviers avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 738
Sharp$: 7690
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Cc Visa inlägg
Svenska valet har varit en bra kassako för de bookies som varit tidigt ute och satt siffror enligt löpande SIFO-mätningar. Kan inte förstå hur någon kan tycka att 1,60 är ett överodds på att det blir regeringsskifte till valet?

Det är alldeles för många faktorer som är okända/oklara. Att Sossarna kommer att bli störtsa parti kanske kan ligga på den oddsnivån. Men vem säger att de kommer att upprepa katastrofen att liera sig med kommunister och trädkramare igen?

De stora oddsrörelserna kommer som vanligt att inträffa under debatterna sista månaderna innan valet, då kan man fråga sig hur Löfven klarar sig mot Reinfeldt? Kommer inte Magdalena Andersson bli formligen slaktad i debatter mot Anders Borg osv?

Anledningen till de låga oddsen är osäkerheten om hur det går för de borgerliga småpartierna när det väl kommer till kritan. Det är ju 3 tämligen profillösa partier alla med risk att trilla ur Riksdagen.
Häng med i samhällsdebatten så kommer du inse hur stekta alliansen är. En borgerlig regering har dessutom aldrig suttit längre än två mandatperioder.
Sedan så spelar det ingen roll vilka som allierar sig med vilka, spelets förutsättningar är redan satta - v+s+mp:S siffror oavsett om så Mp allierar sig med SD.
Stefan Löfven är ingen höjdare i debatter nej, men alliansen har dödat sina chanser med deras politik. Så om Reinfeldt är en bättre retoriker (även om han är så grå och färglös man bara kan bli) tror inte jag skall spela någon roll.
Du låter mer som någon som inte vill inse att det kommer att bli regeringsskifte.

Senast redigerad av Galeocerdo cuvier den 2013-10-03 klockan 14:14.
Galeocerdo cuvier är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat