Visa ett inlägg
Gammal 2013-10-31, 16:26   #1
Galeocerdo cuvier
 
Galeocerdo cuviers avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 738
Sharp$: 7690
Standard

Professor i Nationalekonomi A. Lindbeck om den aktuella invandringen.


http://www.youtube.com/watch?v=lBFDAbb0jx0

Vad är er instinktiva respons på vad som framförs i videon?

Jag känner såhär, ungefär.

1. Sverige är ett kunskaps- och servicesamhälle med höga krav på utbildning, industrin där outbildad arbetskraft kan arbeta är i princip borta. Industrisamhället är alltså ett minne blott.

2. Man tar in en stor mängd invandrare per år varav en majoritet saknar utbildning. Nu talar jag inte om tidigare invandring ifrån ex. Chile, Iran och Italien där folk hade utbildning eller relevanta yrkeskunskaper kring ej fullt tillsatta yrken - jag talar främst om Somalier, Afghaner, Syrier och Irakier, vilka står för en enorm del av vår invandring.

3. Det finns få yrken där dessa personer utan vare sig språket, kulturförståelsen eller utbildningen är kompatibla att arbeta. Det leder till en stor arbetslöshet.

4. De få arbeten som finns utan höga utbildningskrav blir det extrem konkurrens om, många svenskar, framför allt de unga som saknar utbildning, och kanske ännu mer specifikt männen, blir utkonkurrerade. De blir bittra och socialt utslagna.

5. Bidragsberoendet skjuter i höjden vilket skapar ett enormt tryck på välfärdssamhället som tillslut kollapsar. Vi får ett helliberalt samhälle och en extrem lönedumpning, utan sociala skyddsnät.

Jag har varit ganska anti SD i alla år, även om jag hållit med SD i vissa ståndpunkter. Att sympatisera med SD har varit väldigt stigmatiserat inom medelklassen där jag hör hemma. Min samhällsklass är väldigt klassmedveten och livrädd för att ramla ned till arbetarklassen igen, många har nämligen klättrat upp till medelklassen under sin egen generation.
Jag röstade (FP) i valet 2010, precis som min mor. Min far röstade (M).

Att jag nu känner att det inte finns något annat väl än SD gör att jag med totalt självinsikt inser att jag är en förlorare inom medelklassen som troligtvis halkat ned till arbetarklassen. Jag är det svarta fåret. Majoriteten av mina vänner har fått extraarbeten, varpå de efter detta börjat läsa till civilekonom, jurist, psykolog eller civilingenjör.

Själv har jag aldrig haft ett arbete vid 22. Är det mitt fel att jag inte haft ett arbete? Ja, jag tillhör de 25 % av personerna i min ålder som är sämst socialt på att föra sig och därmed är det naturligt att jag blivit utkonkurrerad under hela mitt liv.

Men, hade inte vi haft den här invandringen med extrema mängder outbildad arbetskraft så hade säkerligen jag och många andra socialt utslagna unga haft ett arbete eftersom relationen utbud och efterfrågan kring outbildad arbetskraft -> arbetstillfällen utan utbildningskrav hade varit mer stabil.

Vi hade varit 10 personer för 7 arbetstillfällen, idag är vi 10 personer på 1 arbetstillfälle. Visserligen kommer jag snart att ha tillräckliga betyg för juristprogrammet, vilket jag siktar på, så jag planerar inte att stanna som det socialt utslagna svarta fåret resten av livet, men det finns många förlorare i samhället som inte kommer lyckas med det.

Det roliga tycker jag är att vänstern som är den typiska arbetarklassen är så pass för invandring, när det är invandringen som kommer rasera välfärdssystemet varpå ett extremt klassamhälle kommer uppstå.

(Rasistkortet gentemot mig är inte supernödvändigt, nästan alla mina ligg samt flickvänner har varit invandrare. Jag har inget emot exotiska hudfärger, jag hatar bara att regeringen öser in invandrare så att de outbildade och unga får det sämre och sämre.)
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
henke111 (+1), zeke (+5), linusjkpg (+10), Andy90 (+10), Anonymous (+2)
Galeocerdo cuvier är inte uppkopplad   Ge poäng