Visa ett inlägg
Gammal 2013-11-09, 17:10   #5
maddmax
 
maddmaxs avatar
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Cbus
Inlägg: 2 254
Sharp$: 3250


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hardballs Visa inlägg
Personligen skulle jag aldrig beskylla ett helt folkslag för något som en eller flera individer gjort. Däremot kan jag ironisera över att andra gör det.

Denna hets mot att ta reda på gärningsmannens etnicitet är också väldigt främmande. Blir inte gladare för att det är en norsk, amerikan eller irakier som utfört nåt vansinnesdåd. I grund och botten är alla individer och har ett personligt ansvar för sina handlingar.

Det har knappt gått 100 år sedan vi beskyllde judarna för att vara roten till allt ont. Man tycker att folk borde vara mer medvetna om vad ett visst tankemönster kan få för förödande konsekvenser.

PS nu tar vi en paus från diskussionen och hejar på dalkurd

http://www.viasatsport.se/live/11467
Du borde nog lämna ironin till någon som kan det bättre. Men det är förstås bara min åsikt.

Det jag tycker är ironiskt är att folk på ett spelforum inte kan sannolikhetslära bättre (eller det kanske inte är så konstigt när man ser hur folk spelar/rekar i och för sig). Människan är en högst komplex art och självfallet kan inte en individs handlingar förklaras helt av en relativt vag variabel som etnicitet. Men kan etnicitet användas för att hitta mönster? Ja. Förnekar man att vissa grupper är överrepresenterade när det gäller vissa brott så saknar man en grundläggande förståelse för statistik. Samma sak gäller etniskt svenskar. Målet måste väl ändå vara att försöka stoppa så mycket kriminalitet som möjligt, oavsett vem som råkar ut för den?

Att sedan jämställa ett påstående som "vill vi stoppa khat-smuggling och användande i Sverige bör vi fokusera dessa insatser på folk från östra Afrika" med folkmord på judar är löjligt. Det är som att säga att alla som röstar på socialdemokraterna är stalinister. Och just det, Stalin och grabbarna var väl inte särskilt dåliga på att skylla på judarna heller om jag inte minns del.
__________________
"Jag behöver en jävla iPhone 4. Fyfan. Kom igen nu alla fucking spel. Bara gå in."
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
linusjkpg (+1)
maddmax är inte uppkopplad   Ge poäng