Visa ett inlägg
Gammal 2013-11-10, 10:22   #5
soffipropp
 
Reg.datum: okt 2013
Inlägg: 10
Sharp$: 90
Standard

Jag är ny här på sharps och har inte börjat reka här än, men har tittat lite på hur andra har skrivit sina rekar. Tycker också det verkar konstigt att folk ska lägga ner massor med tid och kraft på att skriva rekar som sen ska bedömas av andra folk här på sharps om det är en bra eller dålig rek... Hade man utgått från att alla som låser upp rekarna läser dom noga, och är ärliga i sin poängsättning så hade dagens system passat bra... Undrar om det är så? Eller har "veteranerna" här på sharps flera vänner som ger dom högre än vad dom ger andra?
När jag har kollat så skriver vissa långa väldigt utförliga rekar med mycket matnyttig info i.. Ändå kommer dom bara upp i ca 3 i snitt trots riktigt bra rekar... Medan man i andra fall kan hitta betydligt kortare rekar som endast innehåller kanske 1 motivering till ett visst spel men ändå får minst lika höga poäng som dom som har skrivit väldigt informativa rekar...
På något sätt skulle ni tagit bort säg till exempel 10% av de lägsta betygen samt 10% av de högsta för att skapa en mer rättvis poängsättning och minimera fusket. Sen borde väl även resultatet vägas in på något litet sätt! Kanske att vid vunnet spel på reken får man ngn form av extra poäng adderat till sin "slutpoäng" .... Hur funkar det idag? Jag läste för att kunna få en utbetalning på skrivna rekar så ska man minst ha skrivit 6 rekar den månaden.. Är det per kalender månad då? Vad är det som avgör vilka som kommer 1:A till 5:A? Är det alltså den med högst snitt betyg på månadens rekar eller den som har högst betyg på en av dina rekar? Och har man som det är idag någon fördel av att skriva fler än 6 rekar på en månad? T.ex att snittet på dom 6 rekarna med högst betyg är det som räknas? Eller räknas snittet på alla skrivna rekar även om man skulle skrivit t.ex 15 rekar på en månad? Om inte fallet är att det är dom 6 skrivna rekarna med högst snittbetyg som räknas så borde det ju vara givet att ändra det på en gång! För isf borde det ju folk att skriva många fler än 6 rekar för att kunna få ett så bra snitt som möjligt! Men så är det kanske redan idag? Tacksam för svar på detta sen tycker jag såklart att det hade varit bra med lite högre summor till rek-skrivarn... Säg t.ex att det skulle vara 2000, 1000, 750, 500, 250 så hade det lockat fler att skriva många och mer informativa rekar... Att platserna 3-5 får samma "betalt" för sina rekar är lite tråkigt tycker jag. Men viktigaste för att det ska bli fler skrivna rekar här på sharps borde ju som sagt vara att det är dom 6 skrivna rekarna med högst betyg som räknas! Men det kanske är så idag redan?
Men isf har jag svårt att förstå att dom flesta rekskrivarna endast skriver 6 rekar per månad!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5), faremisch (+5)
soffipropp är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat