Visa ett inlägg
Gammal 2013-11-16, 23:33   #4
Tripping
 
Reg.datum: nov 2013
Inlägg: 6
Sharp$: 30
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NiLu Visa inlägg
Jag lirar i stort sett bara på NHL och använder mig av ett system jag gjort i Excel.
I korta drag består det av tre delar, där den ena delen räknar ut ett förväntat antal mål som hemma/bortalagen gör. Sen körs det genom en poissonfördelning. Därefter räknas ett procentuellt värde ut för 1-X-2.
Den andra delen räknar på 1-X-2 för hemmalagets resultat hemma och detsamma för bortalaget. Det tas även här hänsyn till antalet mål som hemmalaget gör och släpper in hemma och detsamma för bortalaget.
Den tredje delen räknar endast på hur kryssbenägna lagen är när de spelar hemma resp. borta.

Hoppas det var till någon hjälp för att ge dig en idé om hur man kan göra.

Lycka Till med ditt spelande.
Hej!

Tack för era svar!

Du räknar alltså först ut poissonfördelning baserat på totala antalet mål, och sedan en gång till med bara hemma/borta-resultat? Hur väger du sedan dessa mot varandra? Kryssbenägenheten, hur värderar du den?

Jag har en poissonsfördelning som jag gör i excel. Där räknar jag utifrån antalet förväntade mål (baserat bara på hemma/bortaresultat, inte totalen) ut dels förväntade resultat, förväntat 1x2 samt 1x2-fördelningen enbart baserat på resulaten 0,1,2,3,4 - 0,1,2. Jag tar också fram förväntad procent på handicap +1 -1 och DNB, samt procent på Ö/U 1,5, 2,5, och 3,5

Men allt detta är ju bara baserat på historia och statistik. Det går ju att grotta hur långt som helst. Men vilka "mjuka" värden är det jag borde räkna med?

Om vi tänker oss att jag har en match där jag beräknar att hemmalaget vinner med 60% säkerhet. Men jag vet också att bortalaget har en ny tränare, att det kommer vara runt nollstrecket med snöblandat regn och att hemmalagets fans är förbannade för att lagkaptenen vägrar skriva på ett nytt kontrakt. Kan man då anta att de ursprungliga 60% har minskat? Och i så fall, hur mycket? Eller är det ens dumt att fundera över sådana trivialiteter och anta att i långa loppet kommer en stor volym att begränsa skadorna av sådan saker? Vad tror ni?

Det är här jag tycker att det blir så knepigt. Jag har inga problem att grotta ned mig i statistik, men jag vet inte hur mycket jag ska värdera säg 17 bortamål de senaste 6 bortamatcherna, kontra att målvakten är skadad och att de två mittfältarna slogs på senaste träningen. Hur gör ni?

Senast redigerad av Tripping den 2013-11-16 klockan 23:34.
Tripping är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat