Visa ett inlägg
Gammal 2013-11-17, 22:50   #11
Tripping
 
Reg.datum: nov 2013
Inlägg: 6
Sharp$: 30
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NiLu Visa inlägg
För egen del så funkar mitt system bäst för 1X2 och underspel. Mina överspel har gått katastrofalt dåligt
Ok. Jag upplever ungefär samma sak. Sedan är jag som sagt ganska grön i detta och mitt system är långt ifrån perfekt. Idag fick jag t.e.x ut att en match skulle vara under 1,5 med 69% säkerhet. Det blev 6-0.

Nu finns det såklart inget system som kan förutsäga allting och det kommer alltid att finnas variation, men jag är ännu inte tillräckligt trygg i att damma iväg pengar när "mina" odds är grymt mycket bättre än marknaden. Jag känner att eftersom marknaden är grymt stor, och jag, i förhållande, ohyggligt liten, så är det förmodligen jag som har fel. Men jag antar att ju mer tid man lägger, ju mer kommer man hitta rätt. Och det är väl här som proffsen skiljer ut sig, att man är så pass duktig att man vet att man har en edge när man ser den.

Hur som helst. Om vi bortser från MMA, där mjukar värden alltså är vitala, så verkar de flesta som skrivit här inne på att matematiken spelar en mycket stor roll,i en stor volym.

Som jag skrev i början så är jag ny på att betta om man med det menar på ett seriöst sätt. Tidigare slängde jag kanske iväg en hundring om jag såg en match på teve för att få lite mer spänning. Men jag har insett att det faktiskt är roligt att analysera och fundera lite mer, även om det aldrig kommer att leda till annat än i bästa fall ett nollsummespel.

En sak som jag grubblat på idag en del. Jag använder hemma/borta-statistik för innevarande säsong när jag räknar ut förväntade värden. Finns det en bättre väg att gå? Vad jag förstår så använder en del föregående års säsong, några använder totala tabellen både hemma- och bortamatcher, några använder senaste 6 matcherna etc. Ni som har koll, vad anses vara den vinnande vägen eller är det lite upp till smak och person?

Så som jag resonerar så känns det dumt att använda föregående säsongs siffror i en modern sportvärld där så mycket händer under silly season. Visst lag som Barcelona och Bayern München kommer alltid att vara konkurrenskraftiga, och vi lär märka när det ändras, men lag som t.e.x. Karlskrona försvinner ju helt om man tar med förra årets siffror. I fjol höll dom på att åka ner i ettan och i år toppar dom Allsvenskan. Utifrån det borde det väl rimligtvis vara mer adekvat att räkna på innevarande år? Men vad missar jag? Är det kanske ännu smartare att bara räkna senaste 6-10 matcherna? Men då är jag rätt att siffrorna blir influerade av tillfälliga skrällar och flytmatcher. Hur tänker ni kring detta?

Tack igen för alla svar. Detta var ett trevligt forum!
Tripping är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat