Visa ett inlägg
Gammal 2013-11-18, 06:07   #13
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Tripping Visa inlägg
Hej igen!

Tack för alla svar. Intressant läsning!

För er som varit med ett tag och som kör förväntade värden som en del i värderingen, vad upplever ni att antalet förväntade mål har bäst träffsäkerhet? Är det i 1X2 eller i över/under?
I fotboll är det hugget som stucket, det kan ju inte bli 2,3 mål i en match så spridningen är minimal (Vanligaste resultatet är ju 1-1 i nästan alla ligor). I handboll är det totalen som har högst träffprocent, iaf på det sättet jag räknar fram oddsen. Samma (men inte lika stor övervikt) för ishockeyn.

Citat:
Ursprungligen postat av Tripping Visa inlägg
Ok. J

En sak som jag grubblat på idag en del. Jag använder hemma/borta-statistik för innevarande säsong när jag räknar ut förväntade värden. Finns det en bättre väg att gå? Vad jag förstår så använder en del föregående års säsong, några använder totala tabellen både hemma- och bortamatcher, några använder senaste 6 matcherna etc. Ni som har koll, vad anses vara den vinnande vägen eller är det lite upp till smak och person?

Så som jag resonerar så känns det dumt att använda föregående säsongs siffror i en modern sportvärld där så mycket händer under silly season. Visst lag som Barcelona och Bayern München kommer alltid att vara konkurrenskraftiga, och vi lär märka när det ändras, men lag som t.e.x. Karlskrona försvinner ju helt om man tar med förra årets siffror. I fjol höll dom på att åka ner i ettan och i år toppar dom Allsvenskan. Utifrån det borde det väl rimligtvis vara mer adekvat att räkna på innevarande år? Men vad missar jag? Är det kanske ännu smartare att bara räkna senaste 6-10 matcherna? Men då är jag rätt att siffrorna blir influerade av tillfälliga skrällar och flytmatcher. Hur tänker ni kring detta?

Tack igen för alla svar. Detta var ett trevligt forum!
Vet att inte alla håller med, men jag använder mig oftast av innevarande samt föregående års säsong i lagsporterna. Detta främst för att de enskilda skrällarna inte skall få för stort värde i kalkylen. Det är sällan det är stora variationer i spelstyrka hos lagen från en säsong till nästa. Undantaget var SHL-säsongen året det var en långvarig NHL-strejk. Nykomlingar är också undantagna, resultaten i ex. Superettan har litet värde för kalkylen för Allsvenskan osv.

Citat:
Ursprungligen postat av Emanresu Visa inlägg
Finns det färdiga statistik-sheets att få tag på någonstans eller är det bara att börja skriva in allting själv?
En mycket stor del i processen att bli framgångsrik vad gäller oddsvärdering är att (precis som för andra hantverksyrken) är att lägga ned en jävla massa jobb. Det finns inga genvägar alls som ger bestående resultat, bara gediget hantverk!
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
NiLu (+5)
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat