Visa ett inlägg
Gammal 2014-01-09, 14:27   #1
Melvin
 
Melvins avatar
 
Reg.datum: dec 2012
Inlägg: 243
Sharp$: 1945


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Fd arbetsgivare betalar inte ut lönen


Nu är det som så att jag hamnat i liten knipa. Sa upp mig från mitt dåvarande jobb på grund av att bättre alternativ dök upp. Det gjorde jag den 15 December efter att haft en provanställning där sedan i oktober.

Nu till problemet: Ingen lön landade på kontot den 23 december eller nu efter det. Har försökt att få kontakt med vdn sen den 26e december, först svarade han inte i telefonen på en vecka men fick kontakt med han i måndags den här veckan. Han spelar då dum och säger att dom betalat ut lönen och att det måste vara banken som strular och föreslår att jag ska prata med dom. Nu har jag pratat med dom och jag som privatperson kan tydligen inte kolla upp om det är några pengar på väg till mig som "fastnat på vägen". Inte för att jag trodde att det skulle vara det heller utan misstänkte att vdn bara fiskar efter mer tid. Fick lön utan problem där när jag fortfarande var anställd så kan inte fatta hur detta problem skulle kunna dyka upp från ingenstans idag. Till saken hör också att fyra andra som sa upp sig under december inte heller fått någon lön.

Det känns solklart att han helt enkelt inte haft några planer på att ge mig några pengar för arbetet jag gjort. Så hur fan ska jag få tag på mina pengar? Nu vägrar han svara igen när man ringer med tanke på att han vet vad det gäller.

Jag var också ganska förberedd på detta så jag har tagit kontakt med två st lokaltidningar som också svarat mig nu i veckan och vill ha mer information. Just för att kunna få lite edge.

Branschen det handlar är extremt känslig för kritik i såväl sociala medier samt i pappersmedia.

Hur tar jag det vidare, vill ha mina pengar så fort som möjligt. Finns det någon instans man kan vända sig till om kan hjälpa till att lösa detta så fort som möjligt.

Det jag tänker nu är att skicka screenshots via mms på svaren från tidningarna och driva någon sorts "utpressning" men är det den bästa vägen att gå?
Melvin är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat