Visa ett inlägg
Gammal 2014-03-01, 07:54   #12
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Tycker att det är aningen förvånande att inte Svenska Spel har agerat tidigare vad gäller Melodifestivalen. De har haft information sedan länge om hur det gick till när Lordi/Finland överraskande vann den stora finalen. Det var antagligen första gången då automatringning användes för att påverka ett resultat. Samma sak skulle enl. rykten göras om under senaste storfinalen men något gick uppenbarligen snett rent tekniskt för slutresultatet blev enligt de snabbenkäter som gjordes innan slutomröstningen. Så var inte alls fallet när Lordi vann.

Såna här typer av spelobjekt är alltid lite "fishy". Men spelbolagens marknadsavdelningar vill gärna erbjuda populistiska spelobjekt där inte alltid spelsäkerheten kan garanteras till 100%. Oscarsutdelningen, Nobelpriset och Fotbollsgalan är andra exempel på detta. Har man spelstopp fram till det vinnarna presenteras så finns det alltid ett gäng människor som rent tekniskt skulle kunna utnyttja det faktum att de på förhand vet vem som vinner de respektive priserna.

Wagner minns säkert EU-omröstningen också (han torskade en del pengar där har jag för mig) Vi hade marknaden Ja/Nej till EU uppe på Betssons exchange på allmän begäran. Sista dagen innan omröstningen så fick Betsson ett 30-tal nya kunder reggade från samma IP-adress. Vid en närmare koll visade det sig att samtliga dessa jobbade på ett av de marknadsundersökningsföretag som gjorde statistiskt underbyggda enkäter i samband med val av olika slag. De slaktade Ja-sidan till toklåga odds, köpte allt som fanns..trots att det var underodds matematiskt med flera mil baserat på tidigare enkäter.

Samma sak när Fredrik Ljungberg fick Guldbollen 2006. Då sprang några killar från ett spelbolag (tror det var Unibet) på Fredrik när han befann sig på Heathrow för att flyga till Stockholm samma dag priset skulle delas ut. Ljungberg var bara andra/tredjehandsfavvo att vinna det året och det var 5-6 timmar till spelstopp hos de flesta bookies. Nu gick det ju inte att få in några jättesummor på spelet men om jag minns rätt så fick killarna ihop 40-50000 spänn på de bolag som hade spelobjektet uppe....
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
the_mirage (+5), BraOdds (+5), Pilkast (+5), WizardofAhhs (+10), semipro (+10)

Senast redigerad av Cc den 2014-03-01 klockan 07:56.
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat