Visa ett inlägg
Gammal 2014-03-05, 15:21   #59
Helge
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Lövgrens inlägg i detta, från hans hemsida.
http://www.lovgren.se/2014/03/pirate-bay-here-to-stay/


Pirate Bay, here to stay

Mar 5, 2014 // by Joakim // Blogg // No Comments



Angående den infekterade stormen kring Spelarservice.

Kan man sticka ut genom att vara normal? En fråga som inte har så självklart svar som man kanske hoppas och tror. En trend vi ser runtomkring oss är dock tydlig. Vi vill ha allt, men någon annan ska betala för det. Ett resonemang som är förståeligt hos sexåringar men nu för tiden även gäller i vuxenvärlden. När kommer uppföljaren, frågar sig gratisstreamaren med krävande stämma samtidigt som hen skakar på huvudet åt dårarna som fortfarande betalar för film och musik. Att betala för sig borde väl ses som normalt, men det sticker faktiskt ut. Och den här veckan har vi fått klart för oss att det sticker i ögonen dessutom. Jag syftar på Mathias Anderbergs kritiserade nättjänst Spelarservice. I trettio år har jag svarat på frågor från alla som velat ha tips. Tidningar, spelbolag, privatpersoner, spelsajter. För tio år sedan var det dessutom populärt med 0771-nummer som sålde tipsintervjuer, jag svarade naturligtvis även på deras samtal. En dag när min 8-årige grabb satt i bilen och hörde en papegoja till far sitta och serva tipsjägare samtal efter samtal så tittade han upp från sin Ipad med en ifrågasättande suck; att du orkar..

När vi så gick upp till 100 hästar i träning så räckte inte tiden till att svara på tipsfrågor själv utan jag anställde en person som fick detta på sin lott. Notera att jag anställde. Endast för att få loss tid att hinna träna hästar och serva mina hästägare. Efter en tid ringde Mathias från Spelarservice och ville ha mina personliga uttalanden. Det finns en marknad för det. En marknad som är beredd att betala för det. Det var första gången någonsin en tipsjägare erbjöd en ersättning. Inga stora summor, men ändå. Han visade i alla fall att han förstått att källan med tid för oss travtränare inte är outsinlig. När jag läser alla insinuationer från Nybrink och hans gelikar förstår man var uttrycket, ”Genom sig själv känner man andra” har sitt ursprung. Tvärtemot vad insinuanterna tror så har Mathias aldrig haft några förbehåll, önskemål eller krav på exklusivitet. Spelarservice har jobbat på samma sätt dussintals aktörer gör ute på spelmarknaden, med den lilla skillnaden att visa en artig uppskattning. I min värld normalt, men oj vad det sticker ut.

Och innan det tas in luft och skrivs infantila kommentarer: Jo, jag vet var prispengarna kommer ifrån. Läs texten en gång till..

Jocke
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat