Ämne: Skattesmäll!
Visa ett inlägg
Gammal 2014-04-10, 11:49   #57
HL333982
 
HL333982s avatar
 
Reg.datum: maj 2011
Inlägg: 226
Sharp$: 1331


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Värt att notera är att de allra flesta spelbolag (samt Skrill och Neteller) använder sig av banktjänster som har en bank i varje land där tjänsten är tillänglig. Det innebär att om du t.ex begär ett bankuttag från sådan spelsajt/e-wallet så kommer pengarna skickas från en bank i Sverige, och då kommer banken aldrig ställa några frågor om det inte handlar om ovanligt stora belopp (miljoner).

Du kan enkelt se om en överföring är internationell eller nationell eftersom alla internationella överföring kommer med en följdesedel som syns i din internetbank där det framgår detaljer kring överföringen. Har överföringen istället varit nationell syns bara pengarna på kontot utan vidare information.

Du kan också se det direkt hos spelsajten. Om de kräver clearingnummer + kontonummer kommer överföringen vara nationell medan om de kräver IBAN så kommer överföringen vara internationell.

Kan tillägga att jag aldrig har hört talas om fall där banken ställt frågor kring vart pengarna kommer ifrån (oavsett nationell/internationell överföring) så länge de överförs digital. Detta trots att flera hundra pokerspelare har blivit upptaxerade nyligen. I inget av fallen var det banken som hade rapporterat om vinsterna. Skillnad är det givetvis om man försöker sätta in stora summor kontant då dessa pengar i större utsträckning härstammar från kriminell verksamhet.

Mitt tips är att använda sig av e-wallets vid större överföringar eftersom dessa alltid kommer behandlas nationellt.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
droid (+1), Migge (+1), henke111 (+1), dktrades (+1)

Senast redigerad av HL333982 den 2014-04-10 klockan 11:58.
HL333982 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat