Visa ett inlägg
Gammal 2014-04-26, 10:27   #1
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Man skall källkolla innan man skriver en ledare!


http://www.bt.se/sport/sportkronika/...84260566%29.gm

"Händelserna ledde till upprörda tidningsskriverier. De följdes av kraftfulla förnekande från inblandade spelare. De anklagade drev frågan som tryckfrihetsmål i domstol. Där frikändes Expressen och chefredaktören Bo Strömstedt på samtliga 176 punkter."


"Närmare sanningen än så kom man inte. Det bestående minnet är att Tipstjänst (numera Svenska Spel) förlorade 20 Lången-miljoner efter tungt spel på tre oavgjorda matcher för Frölunda hockey. "


Snacka om att blanda ihop grejer...Boltic/Boden HC var en fix, så mycket är rätt. Men att blanda in Frölunda hockey i smeten är totalt åt h-e. Dessutom var det inte oavgjorda matcher det handlade om. Det var så långt ifrån fixmatcher man kan komma. Det var ett av de snyggare spelen som förekommit i Sverige!

Frölundagrejen var som följer:

En väldigt vaken man (spelare) noterade att dåvarande Frölundatränaren i en TV-intervju efter en match (som gjorde att Frölunda med säkerhet blev nedflyttade trots 3 matcher kvar att spela) säger rakt ut att han tänker lufta juniorer i de återstående matcherna.

På en i övrigt mager Långenlista förekom alla dessa 3 matcher och den vakna spelaren (med ett helvetes stort kontaktnät) såg möjligheterna. Minns inte de exakta oddsen men samtliga favvolag stod nånstans mellan 1,35-1,60 mot Göteborgarna. Lången på den tiden var behäftat med trippelkrav men i gengäld så var oddsen fasta. Inte som nu då de flyttar oddsen som de vill och plockar bort matcher blixtsnabbt om de misstänker något.

Så givetvis, hela spelmaffian i Stockholmsregionen blev snabbt underrättade om läget och det lirades...FRISKT! 2 av matcherna spelades i Göteborg medan den 3:e var borta mot Södertälje.

Det var ruskigt nära att hela liret gått åt pipsvängen, I Södertälje ledde Frölunda (tror det var med 5-4) när 3:e perioden skulle börja. Med 6-7 minuter kvar var det kvitterat och i slutminuten lyckades hemmalaget peta in vinstpucken i Powerplay mot ett gäng hysteriskt kämpande Frölundajunisar!


Riggat? My ass...
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mse (+5)
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat