Visa ett inlägg
Gammal 2014-05-20, 19:14   #4
Fulsprit
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jaroiten Visa inlägg
Du menar alltså att det är antalet personer som vet om "riggen" som avgör var marknadsoddset skall landa?

Jag tänkte snarare i banor, på vilket sätt skall matchen riggas? Har domaren blivit betald, hela bortalaget eller bara 2 spelare i hemmalaget osv? Hur pålitligt är ryktet om riggen är. Hur mycket kapital de som riggade matchen har tillgängligt att satsa på den osv.

Jag menar om en match i ryska ligan spelas ner till 1.14 på hemmavinst från öppningsoddset på 2.00 medan en match i svenska superettan spelas ned till 1.34 från öppningsoddset på 2.00 så är väl inte anledningen till att oddsen skiljer sig baserat på att fler personer är medvetna om riggen i ryska matchen?



Edit:
Man i det här fallet är personen/personerna som har riggat matchen.

Om man vet att en match garanterat skall sluta med ett visst resultat så är det ju så - kvittar hur den är riggad...

Till syvende och sist så blir det insatserna som styr detta och säkerligen även spelmönstret.

Du "talar" emot dig själv - först skriver du att "man" vet att en match "garanterat" kommer sluta med ett visst resultat för att sedan fråga hur matchen är riggad och hur pålitlig denna rigg är, hur skall du ha det?

Hela frågeställningen är motsägelsefull... Om ett bolag märker att en match omges av märkliga insatsmönster och överdrivet höga insatser så kommer de direkt sänka oddsen successivt med insatserna för att slutligen stänga den helt.

Ju fler inblandade som vet om riggen så är ju sannolikheten större för att det kommer in högre insatser och då troligtvis från många olika ställen. Matchoddsen sänks och stängs då snabbare.

Det är bolagen själva som avgör till vilken risk man säljer av matchen. Sedan har även bolagen kontakt med varandra, tror jag, för att minska riskerna för att åka på en riktig käftsmäll.
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat