Visa ett inlägg
Gammal 2014-06-20, 01:54   #9
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Björn Goop har i debatten hävdat att det är fullt möjligt att köra i ett högre tempo på EN bana än man gör idag. Kanske inte med 11 minuter mellan loppen, men 15 minuter i alla fall. Då skulle man kunna klara av en V64:a på under 90 minuter, och en V75 väl under två timmar, även med ett 10 min värmningsavbrott i mitten.

Skall man köra så krävs det dock att man är ensam bana som tävlar, för det är svårt att hinna hoppa mellan banorna. Det bör heller inte vara några långlopp för kallblod med voltstart som kan ta en hel evighet att köra.

Det krävs också att man ändrar om en del rutiner, som att ekipaget först segerdefilerar och sedan tar man en intervju tas borta på stallbacken efter att man tagit bilder och hästen lämnats över till skötaren.

Dagens intervaller och rutiner mellan loppen skapades i en tid då man körde 9 eller 10 lopp på en tävlingsdag. Man var som regel färdigtävlad runt 21:15-21:30 på kvällstravet. Idag tar det gärna en timme till, en del beroende på att man startar det längre programmet lite senare på kvällen.

Jag tycker man kan köra V65 på Onsdagar. Det ger som regel en anständig tröstpeng på fem rätt, det blir inte en massa jackpot, och det går att göra på i expressfart på EN bana.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat