Ämne: Cykling
Visa ett inlägg
Gammal 2014-08-01, 15:39   #45
algottfridsson
 
algottfridssons avatar
 
Reg.datum: nov 2013
Inlägg: 97
Sharp$: 926

Cycling
Stats: 79 - 134 - 1
ROI: 117.04%
Vinstprocent: 37.09%

Standard

Inför Clasica Ciclista San Sebastian 2014



Scenario
Clasica Ciclista San Sebastian är en tuff endagstävling, med flera backar som kommer att fälla avgörandet; i synnerhet den sista backen med enbart 10 km kvar; som är 3 km lång, men har en snittlutning på 9%, med partier på över 20%. Inget att leka med med andra ord.

Den är perfekt för att sätta in den avgörande attacken, då den efterföljande utförskörningen in mot mål är ganska komplicerad, och med en del svängar i slutet, så kommer det inte vara det enklaste för en mindre grupp att köra i kapp en, eller ett par, cyklister.

Detta tror jag är det mest troliga scenariot: ett fåtal cyklister bryter sig loss i den sista backen, och håller sedan undan, då de bakomvarande inte kan påbörja ett bra samarbete för att köra i kapp utbrytarna.

Prognosen säger bra väder, sol och runt 25°C, med svag vind.

Favoriter
Ett mycket öppet lopp så här strax efter Touren, många som vill utnyttja sin gode form, eller ta revansch för en mindre bra insats, men också som en språngbräda inför höstsäsongen.

Movistar kommer troligtvis att köra hårt, för att skaka av de rena spurtarna i tävlingen, har ett bra lag, och kommer att göra allt för att se Alejandro Valverde vinna inför hemmapublik, efter förra årets andraplats. Valverde är en duktig spurtare i mindre grupper, är i fint slag, och bör med backning av sitt lag, ses som stor favorit i detta lopp.

En annan favorit är Peter Sagan, men jag undrar hur alla andraplatser i Touren påverkat hans psyke. Fyra andraplatser, och totalt nio topp-fem placeringar, men hade han kört smartare under vissa etapper, så hade nog fått sin seger. Jag ser han som den starkaste spurtaren som kommer att vara med att slåss vid den sista backen.Men vill han vinna får han hålla sig kall och göra bättre avvägningar än de han gjorde i Touren. Är mycket skicklig utför, och kan utan problem ta igen eventuell tid som han kan tappa utför. Är en av favoriterna till segern

Katusha kommer med ett intressant lag. Joaquim Rodríguez visade att han återhämtat sig fint från kraschen i Giro d’Italia, men jag fick uppfattningen att han saknade uthålligheten uppför. Kommer att köra Vuelta a España, och kommer troligtvis att satsa för sammandraget där. Har vunnit det tuffa endagsloppet Lombardiet runt två år i rad. Jag tror att han är väldigt sugen på en tredje seger, så jag tror att siktar på att vara i bra form tills dess, men jag räknar inte definitivt inte bort han.

Den sista backen är som upplagd för Daniel Moreno, men hur är hans form? Är han i bra form, så slår ingen hans explosivitet uppför den sista backen. Men som sagt, oklar form.

Samma sak med Philippe Gilbert. Kommer BMC istället att köra för den formstarke Greg van Avermaet, som imponerade på mig i Touren?

Andra formstarka cyklister från Touren, som också är duktiga klassikeråkare, är Tony Gallopin (som nog vill försvara förra årets vinst), Bauke Mollema, och glöm inte den unge fransmannen Romain Bardet.

Även Simon Gerrans och Michael Albasini kommer att finnas på startlinjen, men jag tyckte inte att någon imponerade i Touren. Tror inte på någon seger för lagkamraterna i Orica GreenEDGE.

Jag tycker inte heller att man skall underskatta Gianni Meersman och Zdeněk Štyrbar, som både imponerade i Tour de Wallonie.


Vinnare: Någon spanjor, Valverde, Rodríguez eller Moreno
Överskattade: Michael Albasini
Underskattade: Romain Bardet, Bauke Mollema

Återkommer med eventuella värdespel när Bet365 släppt sina odds. Vill se vilka H2H dem väljer att köra på.

EDIT - Spelar Romain Bardet till 36x pengarna på William Hill.




Oddslista - http://www.oddschecker.com/cycling/o...bastian/winner
Startlista - http://www.procyclingstats.com/race/...2014-Startlist
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Flickepojken (+10)

Senast redigerad av algottfridsson den 2014-08-01 klockan 18:06.
algottfridsson är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat