Visa ett inlägg
Gammal 2014-08-15, 06:11   #52
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av incitatus Visa inlägg
Undrar hur mycket dessa utlandsspel kostat svensk travsport

förlorad omsättning
mindre spel
hantering uppföljning ändringar, verkar ju vara ett återkommande åtgärsdområde, resurser som man skulle behöva ha till andra områden

utlandsspelen skulle ju vara "grädde på moset" känns mer som en trojansk häst som släpper ut sitt lömska innehöll å roffar åt sig stora bitar hela tiden och kräver en "konstant" bevakning av ATG och åtgärder för att försvara sig mot angreppen, och eftersom det ger korvören är nog kostnaderna större än intäkterna.
Netto har det nog kostat travsportens aktiva i alla fall en halv miljard vid det här laget. Till det skall läggas den skatt som staten går miste om, minskade möjligheter för ATG att utveckla sig eftersom intäkterna minskat och minskad provision för ombuden.

Under 2013 redovisade man 114Mkr i intäkter för internationellt spel, detta från en omsättning på 2648Mkr (4,3%). Men sedan har man kostnader på 35Mkr för det internationella spelet, vilket är mer än vad kupongerna, gratisprogrammen och kortavgifterna kostar tillsammans. Nettot blir 79Mkr (3%).

Traditionellt har c:a 6% av omsättningen blivit prispengar, och ungefär lika mycket har kommit sporten till del genom uppfödarpremier, bidrag till banornas skötsel, register- och licenshantering för aktiva och avel etc. En svensk omsättningskrona är alltså värd fyra gånger mer än en utländsk för sporten.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat