Visa ett inlägg
Gammal 2014-09-03, 08:45   #179
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kingofding Visa inlägg
Ja han är lustig den där gubben på Federbet. Om det som han påstår skulle krävas 10 miljoner + för att sänka en lina som det beskrevs där så skulle det ju rimligtvis vara spelat för 25-30 miljoner mer igår.

Ingen aning om det som skrevs om matchen är sant men att Aftonbladet ens tar med uttalanden från en tomte som han på Federbet gör ju bara hela artikeln löjlig.
Att Baranca &Co på Federbet är tomtar kan jag skriva under på. Innan Aftonbladet började publicera deras propåer så hade inte en jäkel i bettingindustrin ens hört talas om bolaget. Baranca är rätt välkänd dock, han har sparkat in öppna dörrar länge. Federbet har sitt säte i Bryssel och pengarna kom via EU-bidrag. De köpte upp sig på programvara från Sportradar, en programvara som skall detektera "onormala" oddsrörelser och därmed hitta "fixmatcher". Problematiken är ganska given, att definiera "onormalt" har visat sig praktiskt taget omöjligt. Det har hojtats om 1000-tals uppgjorda matcher i Europa baserat på de "onormala" rörelserna. Om man kollar runt i de större blaskorna så är det mycket få som ens ägnar Federbet en rad ens. Det är Aftonbladet och nån enskild skandalblaska till.

Att flytta en lina i Superettan är inte värst svårt. Det har gjorts många gånger förr. Som tidigare sagts krävs ett par större spel och ett par viskningar i rätt öra. Vanligtvis används den här metoden för sk "fiskning". Man sänker oddsen på en sida och ser till att fler spelar den sidan. Sen trycker man till stenhårt på andra sidan när oddsen på framsidan är nerspelade.Känner till ett rätt stort antal matcher där detta gjorts, dessa matcher har varit föremål för utredning om "fixning" men det behövs ingen inblandning från fotbollsspelare för att "rigga" en sån här grej. Ingen bevisning har såklart inte heller hittats. Helt enkelt för att ingen i lagen varit inblandad!

Syrianska/Assyriska är något helt annat. De spelintresserade som bor på södra sidan av Stockholm och ner mot Södertälje vet att det är samma nationalitet på ett stort antal Tobakshandlare i regionen som dessa lag representerar. Jag tycker det är rätt starkt av Svenska Spel och gå ut och säga att man tar bort enskilda matcher med vissa lag inblandade. Jag är rätt säker på att de haft större problem än de flesta nätbookies med pengainflöde på de specifika matcher Syrianerna spelat. Det finns flera fall där Sv.Spel varit marknadslägst men det ändå formligen rasat in pengar. Det är givetvis inte lätt att bevisa kopplingen här men förr eller senare kommer nog sanningen fram.
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
kingofding (+10), Bettingamatoren (+5), henkel (+4)
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat